SON DAKİKA SPOR: Beşiktaş: 1 MP Antalyaspor: 0… Stoke City maçının hakemleri belirlendi… 9 doğurdu… Off be! Ohh be!… Sabah Kartal akşam Aslan… Moral ‘Stoke’ladı”… Beşiktaş’ta borç krizi… İki günlük ara çok az… Cenk kurtardı…



Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi E grubunda oynayacağı Stoke City maçının hakemleri belli oldu. 29 Eylül saat 22.05’de UEFA Avrupa Ligi E grubunda oynayacağımız Stoke City maçını, Fransa Futbol Federasyonu’nu hakemlerinden Antony Gautier yönetecek. Gautier’in yardımcılıklarını ise Michael Annonier, Emmanuel Boisdenghien, Jean-Charles Cailleux, Olivier Thual ve Ruddy Buquet yapacak.

Beşiktaş:1 MP Antalyaspor:0
Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 4. haftasında Medical Park Antalyaspor’u 1-0 yendi. Fiyapı İnönü Stadı’ndaki mücadelede sahneyi açan isim 10. dakikada Simao oldu. Ali Turan’ın Veli Kavlak’a ceza sahası içindeki müdahalesinin ardından penaltı vuruşu kazanan siyah-beyazlıları öne geçiren isim Portekizli yıldız Simao oldu. Penaltıdan gelen golün ardından rakibinin üzerine daha çok gitmeye başlayan ve 12. dakikada Mustafa Pektemek’le net bir fırsattan yararlanamayan Beşiktaş, Ömer Çatkıç’ı geçmekte zorlandı. Erken gelen golün moral bozukluğunu kısa sürede atlatan Medical Park Antalyaspor, 29. dakikada Musa Aydın’la çok net bir fırsatı kaçırdı. Beraberlik için yüklenmekten çekinmeyen kırmızı-beyazlılar, savunma arkasına adam kaçırarak gol aradı ancak ilk 45 dakikada başka gol olmayınca Beşiktaş soyunma odasına 1-0 önde gitti. İkinci yarıya baskılı başlayan taraf Medikal Park Antalyaspor oldu. Ali Tandoğan’ın sağdan bindirmeleriyle tehlikeli olmaya çalışan Medical Park Antalyaspor, siyah-beyazlıların oyun kurmasına izin vermedi. 54. dakikada Veli Kavlak’la mutlak bir fırsattan yararlanamayan Beşiktaş’ta, uç noktada top tutabilmek için 62. dakikada Mustafa Pektemek yerini Edu’ya bıraktı. MP Antalyaspor’un baskısı karşısında yarı alanından top çıkarmakta güçlük çeken siyah-beyazlılar, 68. dakikada Veli Kavlak-Fernandes değişikliği yaptı. Beraberlik için tüm hatlarıyla yüklenen kırmızı-beyazlılar, kenarda bekleyen tüm ofansif futbolcularını oyuna dahil etti. İleri çıkmakta güçlük çeken ve pas yapmakta zorlanan siyah-beyazlılar, son dakikalarda yediği baskıya rağmen kalesini gole kapattı. Beşiktaş, uzatma dakikalarında Edu ve Fernandes’le net fırsatlardan yararlanamasa da zorlu mücadeleden 3 puanla ayrılmayı başardı.

MAÇIN AYRINTILARI

Stat: Fiyapı İnönü Stadı

Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu, Hakan Ceylan (4. Hakem)

Beşiktaş: Cenk Gönen, İsmail Köybaşı, İbrahim Toraman (Dk. 80 Tanju), Veli Kavlak (Dk. 68 Fernandes), Mustafa Pektemek (Dk. 62 Edu), Necip Uysal, Simao, Holosko, Sidnei, Ernst, Egemen Korkmaz

Yedekler: Rüştü Reçber, Fernandes, Hilbert, Aurelio, Mehmet Akyüz, Edu, Tanju

Antrenör: Carlos Carvalhal

MP Antalyaspor: Ömer Çatkıç, Ali Tandoğan, Ali Turan, Deniz Barış, Veselin Milchev, İbrahim Dağaşan, Uğur İnceman, Musa Aydın (Dk. 75 Tita), Kerem Şeras (Dk.81 Kenan Özer), Mehmet Eren (Dk. 67 Emrah Başsan), Necati Ateş

Yedekler: Sammy Ndjock, Erkan Sekman, Musa Nizam, Sedat Ağçay, Emrah Başsan, Tita, Kenan Özer

Teknik Direktör: Mehmet Özdilek

Goller: Simao (Dk. 10 Pen.)

Sarı Kartlar: Necip Uysal (Dk. 39), Veli Kavlak (Dk. 46), İsmail Köybaşı (Dk. 79), Deniz Barış (Maç Sonu -2-)

Kırmızı Kart: Deniz Barış (Maç Sonu)
***

Carlos Carvalhal’in açıklaması
Beşiktaş antrenörü Carlos Carvalhal, MP Antalyaspor maçı sonrasında şunları söyledi: “Maç takvimi çok sıkışık. Dolayısıyla ritim tutturmak kolay değil. Şu anda çok fazla maçın olduğu bir dönemdeyiz. Diğer takımlarla kıyasladığımızda en az zaman aralığında oynayan takım biziz. Bursaspor bizle aynı gün maç yapmıştı ve bugün nasıl sıkıntı yaşadıklarını gördük. Biz de bugün bunu bekliyorduk. Hem ligde hem de Avrupa maçlarında oynuyoruz. Bu nedenlerden dolayı karşılaşmanın kolay olmayacağını biliyorduk. Aynı zamanda çok iyi oynayan, kazanmak isteyen bir ekibe karşı oynadık. Bu da işin bir başka zorluğuydu. Bizim amacımız maça hızlı başlamaktı. Bunu da başardık ve golü bulduk. İkinci yarının başında rakibimiz ayaklanmaya ve gol pozisyonlarına girmeye başladı. Ancak Cenk bugün çok iyi performans sergiledi. İkinci yarıda kontra ataklardan pozisyonlar da bulduk. Bugün zor bir galibiyet kazandık ancak bahsettiğim konular üzerine gelen bu galibiyet bizleri çok mutlu etti.”
***

HÜRRİYET: İnönü’de Carvalhal
Beşiktaş, Portekizli hocanın yönetiminde üçte üç yapıp üçüncü sıraya çıktı. Sezona Eskişehir yenilgisiyle başlayan Kartal, Ankaragücü ve Bursaspor’un ardından Antalya’ya da şans tanımadı. Siyah-beyazlılar zorlandığı maçta Simao’nun penaltı golüyle sonuca gitti. Deniz maç sonrası kırmızı kart gördü. Bursa maçının 11’inde yedi değişiklik yapan Carlos Carvalhal, maçta bir hayli heyecanlansa da galibiyet sonrası coşkulu bir sevinç yaşadı.

“İki günlük ara çok az”
Carvalhal, Medical Park Antalyaspor maçı için, “İlk yarıda maçı daha farklı şekilde kopartabilirdik” derken takvimin sıkışıklığından dert yandı.

“Beşiktaş kötü yönetiliyor”
Divan Başkanı Yalçın Karadeniz, istikrarsızlıktan dert yandı. “BJK Futbol Yatırımları AŞ’nin, tüzüğümüzde de öngörülen önceden hazırlanan doğru ve gerçekçi hedefler doğrultusunda yönetildiğini söylemek, ne yazık ki mümkün değildir.” İşte mali tablo rakamları: Toplam borç 357,5 milyon TL. Başkana borç 85 milyon TL. Serdal Adalı’ya borç 9.5 milyon TL (31 Mart’ta 9.7 milyon TL’ydi).

SABAH: Kartal üç puanı avladı
Beşiktaş, yıldızlarıyla değil askerleriyle çıktığı maçta Antalyaspor’u Simao’nun penaltı golüyle devirdi ve üst üste üçüncü galibiyetini aldı. İkinci yarı Antalyaspor atakları üst üste gelse de defansta Egemen, kalede de Cenk rakibe beraberlik şansı tanımadılar.

HABERTÜRK SPOR: Off be! Ohh be!
Beşiktaş, Antalyaspor engelini Simao’nun penaltı golüyle geçti. Teknik direktör Carlos Carvalhal farklı ruh hallerindeydi. 10 dakikada Simao’nun penaltı golü ve takımın bulduğu pozisyonlar sonrası Carvalhal’in keyfine diyecek yoktu. “Zorlu dönemeci atlattık” der gibiydi. Ama ikinci devre Kartal için çok farklıydı. Antalya bastırdı, sağlı sollu ataklarla Kartal’ı bunalttı. Portekizli hocayı da ter bastı. ‘Off off’ diye maçın bitmesini beklemeye başladı. Son düdük çaldığında derin bir ‘Ohh’ çeken Carvalhal, isyanını ise “İki gün arayla maç yapıyoruz” diye dile getirdi.

“En az ara bize”
Beşiktaş’ın hocası Carlos Carvalhal maç günlerine sitem etti: “Hem Türkiye’de hem Avrupa’da mücadele etmemize rağmen ligdeki en kısa zamanda maç oynayan belki de biziz. İki günlük ara çok az. Bunun sıkıntısını çektik. Zor ama güzel bir galibiyetti. Kararları ben veririm her oyuncu kulübede oturabilir ancak Quaresma’nın tarzını beğeniyorum. Çok kaliteli bir kadroya sahibim.”

“Sabah Kartal akşam Aslan”
İlk kez geldiği İstanbul’da sabah “Beşiktaş’ın teklifini hâlâ düşünüyorum” diyen Kobe Bryant, akşam Türk Telekom Arena’da sarı-kırmızılı formayı sırtına geçirdi, bombayı patlattı: Bundan sonra ben de sıkı bir Galatasaray taraftarıyım.

FANATİK: İnönü’deki en güzel ‘Sima O’
Beşiktaş, İnönü’deki Antalyaspor maçında şov bekleyen taraftarına, stres dolu bir 90 dakika yaşattı. Geçen hafta Bursa’yı yıkan 11’den yedi futbolcunun değişmesi bunda önemli bir rol oynadı. İlk üç haftada iki galibiyet alan Şifo’nun ekibi daha organizeydi. Gecenin en güzel hareketine, penaltıyı şık bir vuruşla ağlara yollayan Simao imza attı. O golle birlikte Kartal da üç puanı alıp sahadan uçtu, gitti!

“Kartal moral ‘Stoke’ladı”
Beşiktaş, Ankaragücü ve Bursaspor’un ardından Antalyaspor engelini de geçmeyi başardı, gözünü UEFA Avrupa Ligi’nde İngiliz ekibi Stoke City ile oynayacağı zorlu maça çevirdi.

“Beşiktaşk”
Yoğun maç temposu Beşiktaş taraftarlarının hızını kesmedi, dün Dolmabahçe’de 25 bin kişilik koro takımlarına kesintisiz destek verdi. Guti’yi alkışlayan Kara Kartallar, Mehmet Özdilek’i tribüne çağırmayı ihmal etmedi.

“Borç: 357 milyon TL”
Siyah-beyazlıların Divan Kurulu Toplantısı’nda borcun, 357 milyon 570 bin 727 lira olduğu açıklandı. Başkan Demirören’e olan borç ise yaklaşık 5 milyon arttı.

STAR: Beşiktaş’ta borç krizi
Kulübün borçları, 85 milyon TL’si Başkan Demirören’e olmak üzere 357 milyon TL’yi bulurken, Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, “Genel kuruldan habersiz kulübün mal varlıkları bankalara temlik edilmiş” çıkışını yaptı.

VATAN: Avrupa öncesi Stoke sağlam
Beşiktaş, Ankaragücü ve Bursa’nın ardından Antalya’yı devirip İngiltere yolculuğu öncesi moral depoladı. Perşembe günkü Stoke City maçını düşünen Carvalhal yedi farklı oyuncuya şans verdi. Veli’nin yaptırdığı penaltıyı Simao gole çevirirken, Antalya çok zorladı ama Cenk engelini aşamadı. Dokuz puanlı Kartal puan cetvelinde üçüncü sıraya yerleşti.

“Beşiktaş’ı hâlâ düşünüyorum”
İstanbul’a gelen Los Angeles Lakers’ın yıldızı Kobe Bryant, Kara Kartal’dan gelen teklifle ilgili net konuştu. Kartal’ın aylık 500 bin dolar teklif ettiği ‘Kara Mamba’ henüz karar vermediğini belirterek, “Hâlâ düşünmeye devam ediyorum. Buradaki atmosfer o kadar tatlı ki hâlâ düşünüyorum” diyerek umutları tazeledi.

“Cenk bizi kurtardı”
Carvalhal, “Takvim çok sıkışık. Diğer takımlara baktığımızda da az arayla hep biz oynuyoruz. Antalya karşısında zorlansak da kalecimiz bu maçta çok iyiydi” dedi.

AKŞAM: Kartal 9 doğurdu
Beşiktaş, Simao’nun 9’daki penaltısının üstüne yattı. Antalya’nın daha etkili olduğu maçta konuk ekip özellikle ikinci yarıda tek kale oynadı. Kaleci Cenk geçit vermedi, Egemen ve Sidnei direndi. Beşiktaş ilk dört haftayı dokuz puanla tamamladı.

“Bu borç 15 yılda bitmez”
Divan Başkanı bile topa tuttu. Üyelerden Atıf Keçeci, “Hiç gider olmadan yılda 30 milyon ödesek 357 milyon borç ancak 15 yılda biter. Niyet iyi ama durum çok kötü.” Divan Başkanı Yalçın Karadeniz: “Her geçen gün bir önceki günü aratıyor. Beşiktaş’ın geleceği finansal açıdan büyük tehlike altındadır.”
***

İzinliler
Spor Toto Süper Lig’in 4. haftasında MP Antalyaspor’u tek golle yenerek puanını 9’a yükselten siyah-beyazlılar, 1 gün izin yapacak. Beşiktaş, Stoke City ile oynayacağı UEFA Avrupa Ligi 2. hafta maçının çalışmalarına 27 Eylül Salı günü saat 11.00’de yapacağı idmanla başlayacak. Antrenman basına kapalı gerçekleştirilecek.