SON DAKİKA SPOR: Almeida Fenerbahçe maçında oynamak istiyor… Kartaldan taraftara övgü… Fernandes: Çok önemliydi… Quaresma kaptan koltuğuna oturdu… Rüştü’ye verilen sözü tuttular… Hugo şimdilik yok onun yerine Musti oynasın…



Almeida 3 hafta sahalarda yok
Portekizli oyuncu Hugo Almeida’nın sol arka adalesinde kısmi yırtık tespit edildi. Kulüp Doktoru Devrim Urgun gözetiminde Acıbadem Maslak Hastanesi’nde kontrolden geçirilen oyuncunun 3 hafta sahalardan uzak kalacağı belirtildi. Urgun, “Buraya gelmeden önce yaptığımız tetkiklerle paralel bir sonuç çıktı. Almeida’yı 3 haftalık bir tedavi süreci bekliyor. Elimizden geldiğince bu süreyi kısaltmak için çaba harcayacağız. 8. hafta oynayacağımız Fenerbahçe maçına kadar oyuncumuzu hazır hale getirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
***

Taraftara övgü
Beşiktaş M. Tel Aviv karşısında alınan galibiyette taraftarına teşekkür ederek bir açıklamada bulundu. açıklamada şu sözlere yer verildi:
Beşiktaş kulübü Futbol Takımı almış olduğu son derece başarılı sonuç kadar, Büyük Beşiktaş Taraftarı ne kadar özel olduğunu bir kez daha ispatlamıştır. Dün gece Beşiktaşımız’ın aldığı sportif başarı ve net skor, hepimizin ve Türkiye’nin haklı gururu olmuş, atılan her gol başarımızı perçinlemiştir. Sportif başarıda emeği geçen herkes kadar, son derece kaliteli, soğukkanlı ve herhangi bir taşkınlığa izin vermeyen Büyük Beşiktaş Taraftarları da, bir kez daha gerek misafirperverlik, gerekse fair-play duruşunu segileyerek, ne kadar özel bir topluluk olduğunu kanıtlamıştır. Maç öncesi ve esnasında bizleri destekleyen taraftarlarımız, İstanbul İl Emniyet Mensupları, Özel Güvenlik Grubumuz ve emeği geçen herkes, üzerine düşenin fazlasını gerçekleştirerek, tüm dünyaya gerekli mesajı iletmişlerdir. UEFA Avrupa Ligi grup maçlarında başarılı sonuçlar almayı sürdürerek, ülkemizin ve Beşiktaşımız’ın değerlerinin daima yükselmesine yönelik çalışmalarımıza Büyük Beşiktaş Taraftarının destekleriyle devam edeceğimizi kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunar, taraftarlarımıza teşekkürlerimizi iletiriz.
Beşiktaş JK
***

Fernandes: Çok önemliydi
Portekizli yıldız futbolcu Manuel Fernandes Tel Aviv karşısında alınan galibiyetin önemine değinerek şu açıklamalarda bulundu: “Maccabi kesinlikle kazanmamız gereken bir maçtı, özellikle Süper Lig’de ilk haftayı mağlubiyetle kapattığımız için Maccabi maçının önemi bizim için daha da artmıştı, takım halinde iyi oynayan bir rakibe karşı oynayacağımızın farkındaydık. İhtiyacımız olan galibiyeti böylesine bir skorla almak bizi ayrıca mutlu etti. Maç boyunca bizden desteklerini esirgemeyen taraftarlarımıza çok tesekkür ediyorum” dedi.
***

HÜRRİYET: Peki özür diliyoruz
İsrail basını İnönü’de aldıkları 5-1’lik ağır yenilginin ardından şu manşetleri kullandı. “Peki özür diliyoruz.” İsrailliler, Beşiktaş’ın Maccabi’yi koşulsuz ve siyaset karıştırmadan yendiğini belirterek, “Sahada kimin iyi, kimin kötü olduğu aşikardı. Beşiktaş çok iyiydi” dediler.

SABAH: Quaresma kaptan koltuğuna oturdu
Kaptan olarak çıktığı Maccabi Tel Aviv maçında şov yapan Beşiktaş’ın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma, “Daha yeni başladım” dedi.

“Korkulan başa geldi”
Hugo Almeida’nın üç hafta sahalardan uzak kalacağı haberini alan Beşiktaş Teknik Direktörü Carvalhal’ın planları bozuldu. Portekizli teknik adam, “Mustafa, Edu, Holosko ile bu açığı kapatacağız” dedi.

HABERTÜRK SPOR: Rüştü brifingi
Beşiktaş, Avrupa Ligi’nde Maccabi Tel Aviv’e gol yağdırıp gecenin en farklı skorunu almıştı. Ligde Eskişehir’e yenilen Kartal’da büyük değişim ve farklı bir motivasyon vardı. Bunun nedeninin ise Rüştü olduğu ortaya çıktı. Maçtan önce kampta Quaresma, Simao, Fernandes ve Almeida gibi isimlerle bir araya gelen Rüştü, “Bu maçın önemi biz Türkler ve Müslümanlar için ayrı. Yardıma giden bir gemiye saldırıp Türk vatandaşlarını öldürdüler. Biz bunu unutmadık. Sizden ricam maçta tüm benliğinizi ortaya koymanız” dedi. Yabancılar da Rüştü’ye verdikleri sözü tuttu, sahada şov yaptı.

FANATİK: Hugo yoksa Musti var
Maccabi maçında sakatlanan Portekizli’nin yokluğunda Carvalhal’in Ankaragücü karşısında Mustafa Pektemek’e şans vereceği öğrenildi. Pazartesi günkü karşılaşmada Guti ve Ernst’in de hazır olacağı kaydedildi.

MİLLİYET: Kendimizi kanıtladık
Beşiktaş’ın 5-1’lik Maccabi Tel Aviv galibiyetinde önemli rol oynayan Manuel Fernandes, Eskişehirspor mağlubiyetinden sonra böyle bir galibiyete ihtiyaçları olduğunu söyledi, performansı için de “Takım olarak iyi oynadığımız için benim de performansım arttı” dedi.

AKŞAM: Kaptanlık büyük onur
Siyah-beyazlı takımda kaptanlık pazubandını ilk kez koluna takan Portekizli futbolcu, 5-1 kazanılan karşılaşmada iki asist yaptı. Kaptan koltuğuna oturup direksiyona geçti.

***

Vardar istifa etti

Beşiktaş Yönekim Kurulu Üyesi  Sinan Vardar istifa etti. İstifa nedenini açıklayan Vardar şunları söyledi: “Alt Yapı’da bulunan ekiple uyuşamadım. Ben Avrupa’da olan özkaynak sistemini Beşiktaş’a uygulamaya çalışırken önüme bir sürü engel çıkarıldı. Biliyorsunuz A2 takımının Ümraniye’de antrenman yapmasını sağlayan benim. Fulya’daki tüm  alt yapıyı Ümraniye’ye taşıyacaktım. Ama maalesef olmadı. Yönetim kurulu üyeliğimdeki görevime devam ediyorum.”