SON DAKİKA SPOR: Sidnei Maccabi Tel Aviv maçı için hazır… Carvalhal’ın Avrupa maçında üçlü savunması: Toraman-Sidnei-Egemen… Formanın hakkını veremiyorlar eleştirisi… İhbar geldi tedbir alındı… Tribüne Filistin bayrağı sokulmayacak…


Sidnei Alania maçında oynayamadı

İsmi UEFA’ya bildirilmediği için Alania maçında oynamayan Sidnei’yi Maccabi Tel Aviv maçı heyecanı sardı. Eskişehirspor maçında defansın inanılmaz hatalar yapması üzerine Carvalhal’ın Maccabi maçında Sidnei’ye görev vereceği öğrenildi. Carvalhal’ın savunmayı Toraman- Sidnei-Sivok-Egemen şeklinde kuracağı öğrenildi.

***
Formanın hakkını veremiyorlar eleştirisi…

Alt yapıdan sorumlu yönetici Sinan Vardar, yıldızlara verdi veriştirdi ve “Formanın hakkını vermiyorlar” dedi. Beşiktaş yöneticisi Sinan Vardar, “Quaresma, kendisine oynuyor ve kimse bir şey söylemiyor, sanki takım içinde dokunulmazlığı var. Guti de kendisine iyi bakmıyor. İkisi de formalarının hakkını vermiyorlar. İkisi de evlere şenlik” dedi.

Paramıza yazık

Maccabi maçının kendileri için çok önemli olduğunu belirten Vardar, “Kazanmaktan başka çaremiz yok” derken yabancı serbestliği için de, “Paraları har vurup harman savurmak” şeklinde değerlendirdi.

***
Carvalhal, ‘Kendi hatalarımızın kurbanıyız’ dedi

Beşiktaş teknik patronu Carvalhal, Eskişehir maçında kendi hatalarının kurbanı olduklarını söyledi ve ekledi: “Maccabi maçında Beşiktaş farkını herkes görecek”
Siyah-Beyazlılar’ın resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, Eskişehir yenilgisini ve yarınki Maccabi maçını değerlendirdi. Portekizli teknik adam, “Eskişehir karşısında kendi hatalarımızdan kaybettik” dedi.

Bekleneni veremediler

Carvalhal, “Simao uzun bir sakatlık dönemi geçirdi. Quaresma’nın da bu yılki ilk resmi maçıydı. Bu yüzden beklenen oyunlarını ortaya koyamadılar” diye konuştu. Portekizli çalıştırıcı, Maccabi maçını ise kazanacaklarını söyledi.

***

İhbar geldi tedbir alındı

Radikal gruplar Beşiktaş-Tel Aviv maçında olay çıkaracak” ihbarı polisi ve taraftarı alarma geçirdi. Futbol Federasyonu’na gelen ihbara göre, 50-60 kişilik radikal İslamcı bir grup, İsrail’i protesto amacıyla, yarınki Beşiktaş-Maccabi Tel Aviv maçında sahaya girecek.

Çarşı tedbirini aldı

Emniyet, 4 bin polisle tedbir alırken, tribüne Filistin bayrağı sokulması ve İsraillilerin stada yürüyerek gelmesi yasaklandı. Çarşı Grubu da tribünlere dağılıp kontrolü sağlayacak.
***

Potada bir galibiyet daha
Erkek Basketbol Takımı, İtalya kampındaki 4. hazırlık maçında Kazakistan takımı BC Astana’yı 76-67 mağlup etti.
Karşılaşmanın ilk periyotunu 27-12 kazanan siyah-beyazlılar, devreyi 38-34 üstünlükle tamamladı. Mücadelenin 3. Periyotunu da 61-45 galip geçen ekibimiz, maçtan 76-67 galibiyetle ayrıldı. Kemp’in 26 sayıyla en skorer isim olduğu mücadelede Zoran Erceg 14, Serhat Çetin 12, Ersin Dağlı 11, Can Akın 6, Barış Hersek 5, Mehmet Yağmur 2 sayı kaydetti.
***

Voleybolda galibiyet
Bayan Voleybol Takımı, Çerkezköy’le oynadığı hazırlık maçından 3-1 galip ayrıldı. Çerkezköy Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk setini ev sahibi ekip 25-23 kazanırken, siyah-beyazlılar ikinci seti aynı skorla galip tamamlayarak durumu 1-1 yaptı. Üçüncü seti 25-10 üstünlükle geçen bayanlar, dördüncü seti 25-20 kazanarak karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.
***
Carvalhal: Bizim politikayla işimiz yok

Carvalhal’dan: “Bizler profesyoneliz, en başından beri sadece futbol oynamak istiyoruz. Bizim politikayla işimiz yok” dedi.

Maccabi Tel-Aviv maçı öncesi değerlendirmelerde bulunan Carlos Carvalhal, “Bizler profesyoneliz
Antrenör Carlos Carvalhal, geride kalan Eskişehirspor ve Perşembe günü oynayacakları Maccabi Tel-Aviv maçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Carvalhall, sözlerine Türkiye’de çok güzel karşılandığını ve kendisini evinde gibi hissettiğini anlatarak başladı. Carvalhall, “ Türk insanı çok misafirperver ve Beşiktaş taraftarı çok büyük. Dışardaki taraftarlarımız ve çalışma arkadaşlarım bana çok iyi davrandılar, kendimi evimde gibi hissediyorum” dedi. Geçtiğimiz cumartesi günü oynanan Eskişehirspor maçı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Carvalhall, “ Kuralar çekildiğinde oynayabileceğimiz en zor deplasman takımlarından biri çıktı, İlk yarı rakibe çok pozisyon verdik, ikinci yarı biraz daha görmek istediğimiz bir takım vardı sahada ve daha çok rakip alandaydık. Kendi hatalarımızdan kaynaklanan ve hoş olmayan iki, gol yedik. İki tane oyuncumuzun uzun bir süre sonra oynadığı ilk maçtı. Simao uzun bir sakatlık döneminden sonra aramıza katıldı, Quaresma’nın da bu yılki ilk resmi maçıydı. Bu yüzden beklenen oyunlarını ortaya koyamadılar” diye konuştu. Carvalhall, 15 Eylül Perşembe günü Fiyapı İnönü Stadyumu’nda oynanacak Maccabi Tel-Aviv maçı için ise şunları söyledi: “ Amacımız UEFA Avrupa Ligi gruplarına kalmaktı ve bunu gerçekleştirdik. Şimdi farklı bir şampiyonadayız ve ilk hedefimiz gruptan çıkmak. Maccabi zor ve organize bir takım, önceki turda Panathinaikos’u elediler. Sabırlı ve organize olmalıyız. Bizim için en önemli güç, kendi sahamızda oynuyor olmamız ve oyuncularımızın kalitesi ile taraftarlarımızın vereceği destek olacak. Taraftarlarımızın desteği ile farkımızı ortaya koyacağımıza inanıyorum. İsrail ile yaşanan gerginliğe gelince de bizler profesyoneliz, en başından beri sadece futbol oynamak istiyoruz. Bizim politikayla işimiz yok.”
***

Güvenlik Toplantısı Yapıldı
UEFA Avrupa Ligi E Grubu’nda Beşiktaş’ın Maccabi Tel Aviv’le Perşembe günü oynayacağı maç öncesi İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı yapıldı. İstanbul Valiliği’nde vali yardımcısı Ali Bakoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, kulübün yanı sıra İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Türkiye Futbol Federasyonu ve Spor İl Müdürlüğü’nden yetkililer hazır bulundu. Tesislerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Saka, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, ”Toplantıda, yetkililer olarak müsabakanın sağlıklı geçmesi için yapılması gereken her şeyi görüştük. Dileğimiz, spora yakışır bir fair-play çerçevesinde bu müsabakayı tamamlamak. Ülkemizin, özellikle Beşiktaş’ın UEFA nezdinde başarılı bir organizasyon yaptığını göstermek istiyoruz. Ceza almamalıyız. Taraftarlarımızdan isteğim, bu müsabakayı başka boyutlara taşımadan, sadece spor müsabakası olarak görüp, takımımızı desteklemeleri” diye konuştu.
***

Beşiktaş, Maccabi Tel Aviv maçı hazırlıklarını sürdürdü. Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi E grubunda Maccabi Tel Aviv ile oynayacağı maçın hazırlıklarına 1.5 saat süren antrenmanla devam etti. Çalışmaya Atınc Nukan, Guti Hernandez ve Fabian Ernst katılmadı. Antrenör Carlos Carvalhal’ın yönetiminde yapılan antrenmanda, kondisyon ve taktik çalışması yapıldı. İdman, ısınma çalışmaları ve kısa koşular ile başladı. Antrenman, istasyon çalışmaları ve iki grup halinde yapılan 5-2 çalışması sonrası gerçekleştirilen minik kale maçı ile devam etti. Beşiktaş yarım saha taktik maçı, frikik ve şut çalışması ile antrenmanı tamamladı. Siyah-beyazlılar hazırlıklarını bugün saat 18.00’de 15 dakikası basına açık olacak antrenman ile sürdürecek. Saat 17.45’de Antrenör Carlos Carvalhal basın toplantısı yapacak.
***