SON DAKİKA SPOR: Ligde kuralar çekiliyor… Forma aşkı… Rövanş yarın…Rus kızları Guti’yi soruyor… Play-off hayırlı olsun… Süper Kupa depoya gitti… Deli’den vefa gösterisi… Sestak Kartal olabilir… Avrupa karnesi… Rüştü izni kaptı…


Ligde kuralar çekiliyor
Spor Toto Süper Lig’in yayıncı kuruluşu olan Lig TV’nin Ayazağa Cendere yolundaki merkez stüdyolarında saat 13.00’de başlayacak fikstür çekimine Türkiye Futbol Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, yönetim kurulu üyeleri ile Spor Toto Süper Lig’de yer alan kulüplerin başkan ve yöneticileri katılacak.
Alania Vladikavkaz ile rövanş maçı

Rövanş maçı yarın
Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi play-off rövanş maçında yarın Alania Vladikavkaz ile karşılaşacak. Beşiktaş, Alania Vladikavkaz ile oynayacağı UEFA Avrupa Ligi play-off rövanş maçı için bugün, THY’nin özel uçağı ile saat 14.00’te Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Rusya’nın Vladikavkaz kentine hareket edecek. Antrenör Carlos Carvalhal’ın TSİ 18.15’de düzenleyeceği basın toplantısının ardından TSİ 18.30’da bir idman yapacak. 25 Ağutos Perşembe günü (yarın) Spartak Cumhuriyet Stadı’nda TSİ 20.00’de oynanacak UEFA Avrupa Ligi play-off rövanş maçını Rumen hakem Alexandru Dan Tudor yönetecek. Tudor’un yardımcılıklarını Cristian Constantin Nica ile Aurel Onita yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi ise Radu Marian Petrescu olacak.
***
***

Beşiktaşlı futbolcular final maçını değerlendirdi
Toraman: Gruplara kalmak istiyoruz
Kaptan İbrahim Toraman, Alania maçı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Avantajlı bir skorla Rusya’ya gideceklerini belirten Toraman, “ Alania’yı geçip gruplara kalmak istiyoruz. Kolay bir maç olmayacak, ilk maçta nasıl bir takım olduklarını gördük. Hiçbir şeyin garantisi yok, bu yüzden iyi hazırlanıp galibiyetle turu geçmeyi hedefliyoruz” dedi.

Sivok: Dikkatli olmalıyız
Tecrübeli defans oyuncusu Tomas Sivok, Alania ile oynayacakları rövanş maçının kolay geçmeyeceğini söyledi.
Deneyimli defans oyuncusu Sivok, Rus temsilcisinin iyi bir takım olduğunu ve bizi kolay bir maçın beklemediğini söyledi. Alania’nın 2.lig ekibi olsa bile hafife alınmaması gerektiğini belirten Sivok, “ Bize karşı ilk maçta gösterdikleri direnç, ikinci maçın kolay olmayacağını gösterdi. Kendi sahalarında oynuyorlar ve bu maç onlar için çok önemli. Bize karşı üstünlük sağlamak için her şeylerini ortaya koyacaklardır” dedi. Erken bir gol yemek istemediklerini söyleyen Sivok, “ Takım disiplinini kaybetmeden konsantre bir şekilde oynamalıyız, amacımız Rusya’dan galibiyetle dönmek” diye konuştu.

Pektemek: Kazanacağımıza inancımız tam
Mustafa Pektemek, Alania maçı ile ilgili konuştu. Karakartalların yeni transferlerinden Mustafa Pektemek, Alania maçı ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Pektemek, Alania maçının kolay olmayacağını belirterek şöyle konuştu: ” Burada bize karşı çok direnç gösterdiler. Rusya’da bizi kolay bir maç beklemiyor. Alania’nın direncini kırmamız lazım. İlk maçta elde ettiğimiz skor avantajını muhafaza ederek, gruplara kalmak istiyoruz. İlk maçtan daha zor bir maça çıkacağımızı biliyoruz. Ancak takım olarak kazanacağımıza olan inancımız tam. ”

Rüştü: Kalitemizi sahaya yansıtırsak turu geçeriz
Tecrübeli kaleci Rüştü Reçber, 25 Ağustos Perşembe günü oynayacakları Alania Vladikavkaz maçı ile ilgili görüşlerini şu cümlelerle anlattı: “Alania maçı ile ilgili olarak şunları söyledi: “Kendi sahamızda elde ettiğimiz avantajlı skoru iyi mücadele ederek sürdürmeliyiz. Biz kaliteli ve tecrubeli bir takımız bunu ve sahaya yansıtırsak turu geceriz. Hiç kimse kolay bir maç olduğunu duşünmesin. Zor bir maç olacak ve biz bunu bilerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”
***

Alania karşısında son tedbirler alındı
Siyah-beyazlılar, Alania maçı hazırlıklarının İstanbul etabını tamamladı. Beşiktaş, Alania Vladikavkaz ile oynayacağı UEFA Avrupa Ligi play-off mücadelesi 2’nci maçının hazırlıklarını tamamladı. Basına kapalı olarak yapılan antrenman 1.5 saat sürdü. Antrenör Carlos Carvalhal’ın yönettiği antrenmanda, kondisyon ve taktik çalışması yapıldı. Takım halinde yapılan istasyon çalışmasının ardından iki gruba ayrılan futbolcuların bir kısmı taktik çalışırken, diğer grup ise önce 5-2 çalışması daha sonra da dar alan çalışması yaptı. Antrenmana sakatlıkları bulunan oyuncular Bebe, Ersan Gülüm, Necip Uysal, Simao Sabrosa ile U17 Milli Takımı’na giden Muhammed Demirci katılmadı. Kasıklarında ağrı olan Kaptanımız İbrahim Toraman tedavi oldu. Kulüp Doktoru Devrim Urgun, İbrahim Torman’ın Alenia maçında oynamasında bir engel olmadığını söyledi. Beşiktaş, maçtan önceki son antrenmanını maçın oynanacağı Spartak Cumhuriyet Stadı’nda TSİ 20.30’da yapacak.
***

“Herkes forma aşkıyla oynuyor”
Erkek Voleybol Takımı genç oyuncusu Orçun Ergün, yeni sezonla ilgili açıklamalarda bulundu. Erkek Voleybol Takımı, yeni sezon öncesi hazırlıklarına BJK Akatlar Spor Kompleksi’nde yaptığı çalışmalar ile devam ediyor. Erkek Voleybol Takımı genç oyuncusu Orçun Ergün, yeni sezon öncesi duygu ve düşüncelerini şu sözlerle anlattı: “ İki senedir aynı hocamızla çalışıyoruz, hocamızla beraber istekli ve arzulu çalışıyoruz. Takım içinde şu anda mükemmel bir uyum söz konusu, takım içinde bizden yaşça büyük abilerimiz bize tecrübeleriyle yardımcı oluyorlar. Bu sene takım olarak Beşiktaş’ı hakettiği yerlere getireceğiz. Burda herkes forma ve arma aşkına oyunuyor geçen sene genç takımda başarılara imza attık. Bu sene de A Takım’da bu başarıları gerçekleştirmek istiyoruz. Bu yolda taraftarlarımızın da bizi yalnız bırakmamasını istiyoruz. Bizler inandık, onlarda inansın salonlar doldukça başarımız daha da artacaktır” diye konuştu.
***

Rus kızları Guti’yi soruyor
UEFA Avrupa Ligi’nde çektikleri kurayla bugüne kadar hiçbir Türk takımının gitmediği Vladikavkaz’a bugün uçacak olan Beşiktaş için şehirde heyecanlı bir bekleyişin olması dikkatlerden kaçmadı. Vladikavkaz’daki Spartak Cumhuriyet Stadı, Beşiktaş karşılaşması için adeta bir gelin gibi hazırlanıyor. İlk kez böyle büyük bir takımı ağırlayacak olan Alania’nın taraftarı, 3-0’lık yenilgiye rağmen yıldız futbolcuları izlemek için stadı dolduracak. Rus kızlarının ilk sorduğu soru ise Beşiktaş’ın ne zaman geleceği ve Guti’nin oynayıp oynamayacağı…
Yıldız futbolculardan kurulu kadrosuyla ilk kez bu kadar büyük bir takımı konuk edecek olan Alania, soyunma odasında bile değişikliğe gitmiş ve rakibin rahat edebilmesi için koltuklar yerleştirilmiş. Beşiktaş’ın sahaya çıkacağı zemini incelemek üzere stada gittiğimizde, görevlilerin çimlerin son bakımını yaparken gördük. Kısacası 32 bin kişilik stat, siyah-beyazlıları ağırlamak için hazır… Buna karşın şehirdeki maç heyecanı da dikkatlerden kaçmadı. Şehir turumuzda girdiğimiz bir süpermarketteki tezgahtar kızların Türkiye’den geldiğimizi duyunca Beşiktaş ve Guti hakkında sorular sorması bizleri de şaşırttı. İngilizce bilen Ruslarla konuştuğumuzda, ilk maç 3-0 Beşiktaş’ın galibiyetiyle bitse de yıldızları seyretmek için stadın tamamen dolacağını dile getirdiler.
(Milliyet)
***

Play-off hayırlı olsun
Toplantının ardından kulüpler adına konuşan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, kararı “Federasyonun almış olduğu play-off kararı kulüplerce kabul edildi. Yeni statü bu sene başlayacak. Deneme olarak yapılmasını, eğer aksilik olursa önümüzdeki sezon kalkmasını rica ettik” sözleriyle duyurdu. Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Süper Lig’de play-off sisteminin bu sezondan itibaren başlayacağını söyledi. Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulunun, Süper Lig kulüplerinin başkanları ve temsilcileriyle yaptığı toplantının ardından kulüpler adına açıklamada bulunan Demirören, toplantıda play-off statüsüyle ilgili fazla bir şey görüşmediklerini kaydederek, “Zaten federasyonun almış olduğu bir karardı ve kulüpler tarafından kabul edildi. Kulüpler olarak bu uygulamanın bu sezon deneme olarak yapılmasını, eğer aksilik olursa, önümüzdeki sezondan itibaren kalkmasını rica ettik. Yeni statü bu sene başlayacak” dedi. Toplantıda başta G.Saray olmak üzere birkaç kulübün play-off sistemiyle ilgili olumsuz görüşlerinin olduğunu belirten Demirören, “Olumsuz tarafları yaşanacaktır ama futbol ailesinin tek amacı vardır; yere düşmüş futbolumuzu ayağa kaldırmak. Denemekten zarar gelmez. Artıları olacaktır, muhakkak eksisi de olacaktır. Bunu sezon sonunda göreceğiz. Federasyon ve kulüplerin hepsi bu sistemi kabul etmiştir” dedi.

CAVCAV: BİRLİK OLMALIYIZ
G.Birliği Başkanı İlhan Cavcav, çıkışta “Bu zorlu dönemde kulüplerin birlik içinde hareket etmesi gerekir. Bazı yanlış anlaşılmalar oldu. Biz kulüpler olarak her zaman federasyona destek olduk” açıklamasını yaptı.

Süper Kupa depoya gitti
Toplantı sonrasında bir kişinin elinde oynanamayan Süper Kupa finali için hazırlanan TFF Süper Kupası ve bir poşette madalyalarla birlikte çıkması ortalığı hareketlendirdi. Kupanın oynanacağı tarihin henüz hala net olmadığı belirtilirken Süper Kupa’nın depoya kaldırıldığı kaydedildi.
Süleyman HATISARU / Yenişafak
***

HÜRRİYET: “Play-off modeli bu sezon denenecek”
Kritik toplantının ardından basın açıklamasını Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören yaptı. Demirören, “Play off sistemi federasyonun almış olduğu bir karardı ve kulüpler tarafından kabul edildi. Uygulamalım bu sezon deneme olarak yapılmasını rica ettik. Eğer aksilik olursa, önümüzdeki sezondan itibaren kalkmasını rica ettik. Yeni statü bu sene başlayacak” dedi. Demirören, tartışılması gerekenin mantıktan daha çok, yere düşmüş futbolu ayağa kaldırmak ve futbola heyecan getirmek olduğunu da vurguladı.

“Sestak Kartal olabilir”
Menajeri tarafından Beişktaş’a teklif edilen Ankaragüçlü Stanislav Sestak’ın tramsferine siyah-beyazlı yönetim yeşil ışık yaktı.

“Rüştü, Havutçu ve Adalı ile görüştü”
Beşiktaş’ın tecrübeli kalecisi Rüştü Reçber, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında Metris Cezaevi’nde tutuklu bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu ile Beşiktaşlı yönetici Serdal Adalı’yı ziyaret etmek için Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan izin aldı. Beraberinde avukatı ve korumaları ile Bakırköy Adliyesi’ne gelen Reçber, Cumhuriyet Savcısı Hadi Salihoğlu ile görüştü. Milli kaleci, yaklaşık yarım saatlik görüşmenin ardından adliyeden ayrıldı. Rüştü, daha sonra Metris Cezaevi’nde Tayfur Havutçu ve Serdar Adalı ile görüştü.

SABAH: “Önce uyarı sonra forma”
Alania karşılaşmasında Simao’nun yerine Holosko’ya forma verecek olan Beşiktaş Teknik Direktörü Carvalhal, “İlk maçta iyi değildin. Rövanşta aynısı olmasın” dedi.

“Hugo’nun selamı Zaragoza’ya”
İspanyol basını, Beşiktaş’ın ısrarla ‘satmayacağız’ dediği Hugo Almeida’nın Real Zaragoza’ya çok yakın olduğunu ileri sürdü. Marca Radyosu, “Hugo Almeida, Zaragoza ile anlaştı, Beşiktaş’ın ‘evet’i bekleniyor” derken, birçok İspanyol spor sitesi bu transferin gerçekleşme olasılığını yüksek gösterdi. Yorumlarda, Almeida ile Zaragoza arasında yürütülen görüşmelerde büyük ilerleme kaydedildiği öne sürülürken, ekonomik sıkıntı yaşayan Zaragoza’nın yatırım fonu aracılığıyla Almeida için gerekli ödemeyi yapmayı planladığı belirtildi.

HABERTURK SPOR: “Play-off tamam”
Sürpriz devrim gerçekleşti, Kulüpler Birliği, Süper Lig’le ilgili yeni düzenlemeyi kabul etti. Açıklamayı yapan Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, “Yeni statü bu yıl başlayacak. Tek amaç, yere düşen futbolu ayağa kaldırmak” diye konuştu.

FANATİK: “Kapıdaki tehlike”
Son yıllarda Necip, Muhammed, Atınç gibi isimleri Türk futboluna kazandıran Beşiktaş’ın altyapısından yetişen Erkut’u Villarreal istedi. Kartal 3.5 milyon avro isterken, İspanyollar gelecek sezona, sözleşmesi biten genç oyuncuya ‘bekle’ mesajını gönderdi.

“Rüştü Reçber izni kaptı”
Yoğun bir antrenman temposuna rağmen, Metris’teki Beşiktaşlılar akıllardan çıkmıyor. Takımın tecrübeli isimlerinden Rüştü Reçber; Adalı ve Havutçu’yu ziyaret için dün Bakırköy Adliyesi’nden iznini aldı.

MİLLİYET: “Mourinho iddiası”
Portekizli teknik adamın Reai Madrid’den ayrılacağı belirtilen İspanya’da, dünyaca ünlü teknik direktörün Beşiktaş’a gideceği iddiasında bulunuldu. Menajeri Mendes ile Demirören’in ilişkisine dikkat çeken spor yazarları, Mourinho’nun siyahbeyazlılara yakın olduğunu duyurdu.

VATAN: “Play-off sistemi bu sezon uygulanacak”
Demirören, Galatasaray ve Trabzon’un karşı çıktığı yeni statü için, Bu yıl bir deneme yapacağız. Aksilik olursa gelecek sene kaldıracağız” dedi.

“Deli’den vefa gösterisi”
İbrahim Üzülmez dün asbaşkan Serdal Adalı ile Metris Cezaevi’nde bir süre görüşüp moral aşıladı. Aldığı en çarpıcı yanıt ise “Aylardır boş yere hurdayım, hatam ve yanlışım olsa müebbet bile yatmaya hazırım” sözleri oldu.
***

Beşiktaş’ın Avrupa karnesi
Beşiktaş, Avrupa kupalarında 152. randevusuna çıkıyor. Karakartallar, Rusya’nın Alania takımıyla yarın Vladikavkaz’da yapacağı UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçıyla birlikte Avrupa kupalarında 152. karşılaşmasına çıkacak. Siyah-beyazlılar, bugüne kadar Avrupa kupalarında yaptığı toplam 150 maçtan 54’ünü kazanıp, 30’unda berabere kalırken, 67 müsabakada ise rakiplerine yenildi. Avrupa arenasında bugüne kadar rakip fileleri toplam 186 kez havalandıran Beşiktaş, kalesinde ise 222 gol gördü. Beşiktaş, 1959 yılında başlayan Avrupa kupaları serüveninde Türkiye’yi 15 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve UEFA Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 11 kez de UEFA Kupası’nda temsil etti. Beşiktaş, UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi’nde bugüne kadar toplam 67 maç yaparken; Geride kalan 67 maçta 30 galibiyet, 14 beraberlik, 23 de mağlubiyet aldı. Siyah-beyazlılar, UEFA’da toplam 106 gol atarken, 83 de gol yedi.
***