SON DAKİKA SPOR: Güle oynaya finale hazırlandılar… Kartal Rusya yolunda… Toraman: Finali istiyoruz… Sivok: Dikkatli olmalıyız… Quaresma’dan üzgünü yok… Demirören’in bilgisine başvuruldu… Fotoğraflı savunma… Ferrari iki yıl yattı gitti…



Neşeli idman
Beşiktaş Futbol Takımı, Alania Vladikavkaz maçının hazırlıklarını akşam antrenmanıyla sürdürdü. BJK Nevzat Demir Tesisleri’ndeki antrenmana takım halinde ısınma hareketleri yaparak başlayan siyah-beyazlılar, bir süre elle pas ve çeşitli oyunlar oynadı. Yarım sahada yapılan taktik çalışmalar sonrasında Antrenör Carlos Carvalhal, siyah-beyazlılara kanat ve duran top organizasyonları çalıştırdı. İdman, şut ve serbest vuruş çalışmalarıyla sona erdi. Tedavileri devam eden Ersan Gülüm, Bebe, Necip Uysal ve Simao’nun yanı sıra U-17 Milli Takımı’nda bulunan Muhammed Demirci çalışmaya katılmadı. Alman futbolcu Michael Fink ise uzun bir aranın ardından bugün ilk kez takımla beraber çalıştı. Siyah-beyazlılar bugün (23 Ağustos) 10.00’da basına kapalı yapacağı antrenmanla hazırlıklarını sürdürecek.
***

Kartal Rusya yolunda
Beşiktaş, Alania Vladikavkaz ile oynayacağı UEFA Avrupa Ligi play-off rövanş maçı için 24 Ağustos Çarşamba günü, THY’nin özel uçağı ile saat 14.00’te Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Rusya’nın Vladikavkaz kentine hareket edecek. Aynı gün, TSİ 20.15’de Antrenör Carlos Carvalhal’ın düzenleyeceği basın toplantısının ardından TSİ 20.30’da bir idman yapacak olan Beşiktaş, karşılaşmadan sonra özel uçakla İstanbul’a doğru yola çıkacak.
***

“Gruplara Kalmak İstiyoruz”
Kaptan İbrahim Toraman, Alania maçı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Avantajlı bir skorla Rusya’ya gideceklerini belirten Toraman, “ Alania’yı geçip gruplara kalmak istiyoruz. Kolay bir maç olmayacak, ilk maçta nasıl bir takım olduklarını gördük. Hiçbir şeyin garantisi yok, bu yüzden iyi hazırlanıp galibiyetle turu geçmeyi hedefliyoruz” dedi.
***

“Dikkatli Olmalıyız”
Tecrübeli defans oyuncusu Tomas Sivok, Alania ile oynayacakları rövanş maçının kolay geçmeyeceğini söyledi.
Deneyimli defans oyuncusu Sivok, Rus temsilcisinin iyi bir takım olduğunu ve bizi kolay bir maçın beklemediğini söyledi. Alania’nın 2.lig ekibi olsa bile hafife alınmaması gerektiğini belirten Sivok, “ Bize karşı ilk maçta gösterdikleri direnç, ikinci maçın kolay olmayacağını gösterdi. Kendi sahalarında oynuyorlar ve bu maç onlar için çok önemli. Bize karşı üstünlük sağlamak için her şeylerini ortaya koyacaklardır” dedi. Erken bir gol yemek istemediklerini söyleyen Sivok, “ Takım disiplinini kaybetmeden konsantre bir şekilde oynamalıyız, amacımız Rusya’dan galibiyetle dönmek” diye konuştu.
***

SABAH: “Liderim ol Guti”
Guti’yi takımın lideri olarak düşünen Carvalhal, İspanyol yıldızdan fedakarlık yaparak sahada daha fazla sorumluluk almasını istedi.

“Quaresma’dan üzgünü yok”
Geçtiğimiz sezon Avrupa Ligi’nde oynanan Dinamo Kiev maçında rakibine kasıtlı tekme atarak üç maç ceza alan Quaresma, Avrupa arenasına dönmeyi iple çekiyor. Üç maçlık cezası Alania ile oyna nacak rövanşta dolacak Q7, Beşiktaş turu geçtiği taktirde grup maçlarında siyah-beyazlı formayı giyebilecek. Alania maçlarında takımını yalnız bıraktığı için büyük pişmanlık yaşayan Quaresma, “Yaptığım hatanın cezasını çekiyorum. Arkadaşlarımı yalnız bırakmak beni kahredi yor. Grup maçlarında sahaya çıkmayı iple çekiyorum. Bu sene Avrupa’da adımızdan bahsettireceğiz” dedi.

“Demirören ifade verdi”
Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören adliye çıkışında “Türk futboluyla ilgili genel bilgime başvuruldu” açıklamasını yaptı.

HABERTURK SPOR: “Fotoğraflı savunma”
Beşiktaş yönetimi, sözleşmesini tek taraflı fesh eden ve alacaklarını tahsil etmek amacıyla CAS’a başvuran İtalyan oyuncu için yapacağı savunmada Ferrari’nin profesyonelce yaşamadığını vurgulayacak. Sürekli sakatlandığı belirtilecek, gece hayatında çekilen fotoğrafları da kanıt olarak kullanılacak.

“Ferrari Inter’e yakın”
Beşiktaş’la sözleşmesini tek taraflı fesh eden Matteo Ferrari, İtalyanlar’ın ünlü kulübü Inter yolunda. Çizme basını, başarılı defans oyuncusunu mavi-siyahlılara gidebileceğini belirtirken, Gasperi’nin de Ferrari’yi çok istediğini ve ucuza mal edebilecek bu transferin yakın zamanda netliğe kavuşacağını yazdı.

“Genç Atınç’a Avrupa yolu”
Kartal’ın 18 yaşındaki genç yeteneğini Almanya ve Fransa’dan bazı kulüplerin istediği, Carvalhal’in de kiralık gitmesi şartıyla oyuncunun transferine yeşil ışık yaktığı kaydedildi.

“Kartal umudu kesti”
Beşiktaş, Deron Williams transferinden sonra NBA’in süper starı Kobe Bryant ve genç yıldız Kevin Durant’a yaptığı tekliflere yanıt alamadı. Coach Ataman, iki uzunla transferi kapayacaklarını söyledi.

FANATİK: “Ya Sercan Ya Mevlüt”
Raul’un kulübünde kalması, Lima’nın da pahalı gelmesi üzerine Beşiktaş yerli alternatiflere yöneldi. Adaylar; menajerlerin önerdiği Sercan Yıldırım ile Paris Saint Germain’in transfer listesine koyduğu Mevlüt Erdinç.

“Kobe işi zora girdi” Siyah-beyazlıların şartlarını seferber ettiği Kobe Bryant’ın teklife net bir yanıt vermemesi, Beşiktaş Yönetimi’ni farklı alternatiflere yöneltti.

MİLLİYET: “Quaresma gönülden bağlı”
Ricardo Quaresma, şike ve teşvik iddialarının kendilerini Beşiktaş’a daha çok bağladığını belirtti, ayrılma gibi bir düşüncesinin bulunmadığını ifade etti. Portekizli oyuncu, tek düşüncesinin bu sezon takıma daha fazla katkı sağlamak olduğunu vurguladı.

“Lima pahalı geldi”
Carvalhal’ın isteği üzerine Bragalı golcü için temasa geçen Beşiktaş, Brezilyalı futbolcunun bonservisi için 5 milyon avro istenmesiyle geri adım attı. Eğer indirim olması durumunda Lima alınabilecek.

AKŞAM: “Ferrari iki yıl yattı gitti”
Beşiktaş’ı “Uluslararası Spor Mahkemesi”ne şikayet eden Ferrari için yönetici Aksoy, “Elimizde deliller var. İki yıl yattı parasını aldı, iki maç oynadı takımı yaktı” dedi.
***

Pektemek: Kazanacağımıza İnancımız Tam
Mustafa Pektemek, Alania maçı ile ilgili konuştu. Karakartalların yeni transferlerinden Mustafa Pektemek, Alania maçı ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Pektemek, Alania maçının kolay olmayacağını belirterek şöyle konuştu: ” Burada bize karşı çok direnç gösterdiler. Rusya’da bizi kolay bir maç beklemiyor. Alania’nın direncini kırmamız lazım. İlk maçta elde ettiğimiz skor avantajını muhafaza ederek, gruplara kalmak istiyoruz. İlk maçtan daha zor bir maça çıkacağımızı biliyoruz. Ancak takım olarak kazanacağımıza olan inancımız tam. ”
***

Rüştü: Kalitemizi sahaya yansıtırsak turu geçeriz
Tecrübeli kaleci Rüştü Reçber, 25 Ağustos Perşembe günü oynayacakları Alania Vladikavkaz maçı ile ilgili görüşlerini şu cümlelerle anlattı: “Alania maçı ile ilgili olarak şunları söyledi: “Kendi sahamızda elde ettiğimiz avantajlı skoru iyi mücadele ederek sürdürmeliyiz. Biz kaliteli ve tecrubeli bir takımız bunu ve sahaya yansıtırsak turu geceriz. Hiç kimse kolay bir maç olduğunu duşünmesin. Zor bir maç olacak ve biz bunu bilerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”
***

Son taktikler
Siyah-beyazlılar, Alania maçı hazırlıklarının İstanbul etabını tamamladı. Beşiktaş, Alania Vladikavkaz ile oynayacağı UEFA Avrupa Ligi play-off mücadelesi ikinci maçının hazırlıklarını tamamladı. Antrenör Carlos Carvalhal’ın yönettiği antrenmanda, kondisyon ve taktik çalışması yapıldı. Takım halinde yapılan istasyon çalışmasının ardından iki gruba ayrılan futbolcuların bir kısmı taktik çalışırken, diğer grup ise önce 5-2 çalışması daha sonra da dar alan çalışması yaptı. Antrenmana sakatlıkları bulunan oyuncular Bebe, Ersan Gülüm, Necip Uysal, Simao Sabrosa ile U17 Milli Takımı’na giden Muhammed Demirci katılmadı. Kasıklarında ağrı olan Kaptan İbrahim Toraman tedavi oldu. Kulüp Doktoru Devrim Urgun, İbrahim Torman’ın Alenia maçında oynamasında bir engel olmadığını söyledi. Beşiktaş, maçtan önceki son antrenmanını maçın oynanacağı Spartak Cumhuriyet Stadı’nda TSİ 20.30’da yapacak.
***