SON DAKİKA ŞEHİR: Adliye önünde arbede… Bakanın kapısını zorladılar… Ünlü piyaniste hırsız şoku!… Etiler’de çıkan yangın korkuttu… Levent Kavşağına yeni düzenleme… Asfaltlama çalışmaları devam ediyor… Karayip Korsanları Beşiktaş’ta…



Bakanın kapısını zorladılar
Bir grup işçi partili Ortaköy’deki AB ofisine girmeye çalıştı. Korumalar ofisin kapılarını kapatarak partili eylemcilere engel oldu. Olay sırasında Egemen Bağış da içerideydi. Bu sırada eylem yapan partililer ile korumalar arasında arbede yaşandı. Avrupa Birliği (AB) Genel Sekreterliği Ortaköy Ofisine girmeye çalışan İşçi Partili (İP) gruba polislerce müdahale edildi. Eylemciler slogan atarak içerisinde bakanın bulunduğu kapıyı zorla açmaya çalıştılar.
***

Adliye önünde arbede
Ergenekon soruşturması kapsamında aralarında İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in oğlu Mehmet Bora Perinçek’in de bulunduğu 4 kişi tutuklandı. Tutukluların adliyeden çıkartılışı sırasında bir grup İşçi Partili polise saldırdı. Aracın çıkışını engellemeye çalışan grupla polis arasında arbede yaşandı. İşçi Partisi’nin Ankara’daki genel merkezi ile İstanbul İl Başkanlığı, Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesi’ne düzenlenen operasyonda gözaltına alının 9 kişi adliyeye getirildi. Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne iki grup halinde getirilen 9 kişi, savcı tarafından sorgulandı. Savcılık sorgusunun ardından İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek’in oğlu Mehmet Bora Perinçek ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Turhan Özlü, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Aydınlık Gazetesi çalışanları Mehmet Bozkurt, Ruhsar Şenoğlu, Özlem Konur Usta, Caner Taşpınar ve Ulusal Kanal Muhabiri İlyas Gümrükçü ise sorgularının ardından serbest bırakıldı. Tutuklanan İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek’in oğlu Mehmet Bora Perinçek ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Turhan Özlü Metris Cezaevi’ne konuldu.
***

Kuyumcu hırsızları yakalandı
İstanbul’da kuyumculara müşteri gibi girerek vitrindeki altınları denemek bahanesiyle çıkartıp çalan biri kadın iki kişi gözaltına alındı. Yakalanan zanlılar soydukları 12 kuyumcu tarafından emniyette teşhis edildi. Zanlıların hırsızlık, tehdit, kasten adam yaralama, uyuşturucu madde bulundurmak gibi suçlardan çok sayıda sabıkaları olduğu ortaya çıktı. Gayrettepe’de ki Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri son günlerde meydana gelen işyerinden meydana gelen hırsızlıklar üzerine soruşturma açıldı. Güvenlik kamera görüntülerini inceleyen dedektifler kısa sürede eski sabıkalı olan iki kişinin kimliklerini tespit etti. Dün sabah saatlerinde yapılan operasyonda olayları gerçekleştiren Orhan Y. (29) ile Zümbül K. (27) gözaltına alındı. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği’nde sorgulanan zanlıların özellikle müşteri olarak girdikleri kuyumculardan hırsızlık yaptıkları ortaya çıktı. Olaylar sırasında Zümbül K. ‘nın vitrinde sözde beğendiği ziynet eşyalarını dener gibi yaptığı diğer zanlının bu sırada hırsızlık yaptığı belirlendi. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği’nde yapılan sorgularının ardından Orhan Y. ve Zümbül K. paralarını çaldıkları 12 kişi tarafından teşhis edildi. Zanlılar işlemlerinin bitmesinin ardından mahkemeye gönderildi.
***

Ünlü piyaniste hırsız şoku!
Beşiktaş Ulus’ta ikamet eden İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarları Müdürü ünlü piyanist Prof. Dr. Cana Gürmen’in evine giren hırsızlar yaklaşık 200 bin TL değerinde ziynet eşyası ve mücevherleri çalarak kaçtı. Eve bahçe katındaki pencereyi kırarak giren hırsızlar güvenlik kameralarına yakalandı. Polis iki hırsızın robot resmini çizerek araştırmasını derinleştirdi. Çalınanlar arasında Roma dönemine ait çok değerli iki akik yüzük de bulunuyor. Polis olay hakkında inceleme başlattı.
***

Etiler’de çıkan yangın korkuttu
Etiler Mahallesi Alkent Sitesi’nde bulunan bir apartmanın 2′nci katındaki dairede kimsenin bulunmadığı sırada henüz belirlemeyen nedenle yangın çıktı. Koreli bir aileye ait olan dairede çıkan yangını önce apartman sakinleri fark etti. Haber verilmesiyle olay yerine Beşiktaş ve İstinye’den itfaiye ekipleri sevk edildi. Yanan daireye müdahale eden itfaiye ekipleri kısa sürede yangını söndürdü. Sitenin bahçıvanı itfaiyenin gelmesini beklemeden daireye tırmanıp balkon camını tekmeleyince ayağını kesti. Yaralanan bahçıvan olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye götürüldü. Bu arada başka yangına müdahale için yanan dairenin balkonuna tırmanan site sakini de itfaiye merdiveniyle kurtarıldı. Site sakinleri patlama sesinin duyulduğunu ardından da yangın çıktığını söylediler. Yangın çıkan dairenin yan binasında oturan spor spikeri Gültekin Onay, “Bildiğim kadarıyla mutfaktaki tüp patlamış, yangına müdahale etmek isterken bir bahçıvan arkadaşımız yaralandı. Son gelen bilgilere göre olayda can kaybı yok. Sadece maddi hasar meydana gelmiş” diye konuştu. Başka bir site sakini de “Eşim duydu gürültüyü. Güm diye bir ses. Tahminim mikro dalga patladı. Patlayınca alev aldı. Alev alınca da mutfak yanmaya başladı” diye konuştu. Yangınla ilgili inceleme davam ediyor.
***

Levent Kavşağına yeni düzenleme
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Büyükdere Caddesi Levent Gültepe kavşağı yeniden düzenlenerek trafik sıkışıklığını çözmeyi planlıyor. Düzenleme ile Kağıthane-Beşiktaş’ı birbirine bağlayan Talatpaşa Caddesi Gültepe alt geçidi; Gültepe nin Levent-Maslak – Sarıyer-TEM-FSM , Levent’in Gültepe-Zincirlikuyu-D100 ulaşımının kesintisiz ve sıkıntısız aşılması planlanıyor. Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’nün hazırladığı proje ile Büyükdere caddesi Kanyon AVM önünde bulunan sinyalize kavşak D100 tarafına taşındı. Gültepe tarafından gelen araç trafiği Maslak-TEM-FSM ye ulaşımları Gültepe alt geçidine alternatif olarak Ecza Sokaktan çıkarak revize edilen sinyalize kavşak ile sağlanacak. Zincirlikuyu ve Levent tarafından gelenler; Büyükdere Caddesi Levent-FSM ayrımından hemen sonra U dönüşü yapak Gültepe- Zincirlikuyu-D100 ulaşımları kesintisiz olarak sağlanacak. Yeni düzenleme kavşak inşaatları Ramazan bayramına kadar bitirilmesi planlanıyor.
***

Asfaltlama çalışmaları devam ediyor
Beşiktaş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin, kent genelindeki cadde ve sokaklarda yürüttüğü asfaltlama çalışmaları devam ediyor. Etiler bölgesi, Bebek bölgesi ve okullarımızın bahçelerinde asfaltlama çalışmaları devam etmekte

Asfaltlama çalışmaları biten cadde ve sokaklar
Kent genelinde yürütülen çalışmalar kapsamında; Ambarlıdere , Işık, Mustafa İzzet Efendi , Büyükkuyu, Birlik, Sekbanlar, Oya Çolpan, Akçam (Büyükdere girişi) Güneş (Akçam girişi) , Sedir, Ülgen (Gazeteci Ümit Deniz girişi) , Cengiz sokakları ve Eski Yıldız, İzzettin Aksalur, Uğur Mumcu Caddelerinde asfaltlama çalışmaları tamamlanmıştır.
***
Karayip Korsanları Beşiktaş’ta
Park buluşmaları sürüyor. Bugün Abbasağa Parkı’nda Karayip Korsanları gösterimde.
23 Ağustos Abbasağa Parkı Karayip Korsanları (Sinema)
***