SON DAKİKA KÜLTÜR SANAT: Bu konserler kaçmaz… Etkinlikler Temmuz ayını aratmıyor!.. Beşiktaş Belediyesi Açıkhava platformu Kuruçeşme’den kimler geldi geçti… Düşleri gerçekleştiren insanlar Ortaköy’de… Mavi Işıklar ile nostalji…


AÇIK HAVADA KÜLTÜR SANAT

Bir başkadır sinema keyfi!..
Yaz akşamları, açık hava sineması tadındaki film gösterimleriyle renkleniyor. Beşiktaş Belediyesi Park Buluşmaları etkinlikleri kapsamında sinema gösterimleri ve konserler aralıksız devam ediyor. 17 Ağustos’ta ise Burçin Büke ve Güvenç Dağüstün konseri Abbasağa Parkı’nda sanatseverleri ağırlayacak.
Etkinlik ve sanatçılarıyla ilgili bazı detaylar ise şöyle:
“Burçin Büke (doğum 1966 İzmir) Piyano sanatçısı. İlk Piyano derslerini müzisyen olan babasından aldı. Halk önünde ilk konserini on yaşındayken verdi. 1992 yılında Hannover Müzik Akademisi’nin solistlik sınavını başarıyla bitirdi. Londra’da Prof. Benjamin Kaplan ve İtalya’da da Prof. Marvulli ile özel olarak çalıştı. Uluslararası Lanciano Piyano Yarışması’nda birincilik aldı. Ayrıca Craydon ve Bilbao yarışmalarında ödüller kazandı. 1993 yılında Berlin’de kurulan Color of Music Oda Orkestrası’nın solist ve kurucularındandır. Sanatçı Kuzey Almanya Radyo Oda Orkestrası, Langenhagen Festival Orkestrası, Lanciano Festival Orkestrası, Hannover Big Band Orkestrası ile turneler yapmıştır.”
Güvenç Dağüstün, 1978 yılı Ankara doğumlu Türk opera sanatçısıdır. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’na girerek tenor Pekin Kırgız’ın öğrencisi oldu. Ankara Devlet Operası’nın açtığı sınavı kazanarak bu kurumun en genç sanatçısı oldu. Bulgaristan’ın Varna kentinde düzenlenen “Uluslararası Varna Festivali” kapsamında mezzosoprano Ksgr. Prof. Margarita Lilova’nın kursuna katıldı ve bir yıl sonra Viyana Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi’nin sınavlarını kazanarak Prof. Lilova’nın öğrencisi oldu. Ankara Devlet Operası’ndaki görevinden ayrılarak Prof. Dr. İhsan Doğramacı tarafından verilen burs ile Avusturya’nın Viyana kentinde çalışmalarına başladı. İzmir Devlet Operası’nda konuk sanatçı olarak Donizetti’nin “Aşk İksiri” operasında ilk başrolü “Belcore”yi seslendirdi.
Sertab Erener ile ortak projeleri olan “Turco – Latino Connection” caz konserleri büyük beğeni topladı ve halen devam ediyor. Dağüstün, çalışmalarını halen Viyana’da Ksgr. Prof. Margarita Lilova ile sürdürmektedir.”
Abbasağa Parkı’nda 19 Ağustos’ta ‘Aşkın ikinci yarısı’ adlı film sinemaseverler ile buluşacak. Aynı gün Beşiktaş Kentlilerini bir sürpriz bekliyor. Beşiktaş Belediyesi Park Buluşmaları etkinlikleri kapsamında “Kabare” de gelenleri ağırlayacak.
Sinema gösterimleri de sanatseverler ile buluşmaya devam ediyor. 20 Ağustos’ta “Newyork’ta 5 Minare” adlı sinema filmi gösterimi gerçekleşecek. 21 Ağustos’ta da “Hop” adlı sinema filmi kentlileri ağırlayacak. Filmin konusu ile ilgili bazı detaylar ise şöyle: “Animasyon ve live action harmanı olan Hop, işsiz güçsüz takılan Fred (James Marsden) ile yanlışlıkla yaraladığı ve iyileşmesi için evine aldığı Paskalya Tavşanı (Russel Brand) arasında geçen komik hikayeyi konu almaktadır.”
22 Ağustos’ta sinema gösterimleri Abbasağa’da devam ediyor olacak. “Hızlı ve Öfkeli” adlı sinema filmi gösterilecek. Filmle ilgili bazı detaylar şöyle:
“Hızlı ve Öfkeli 5’te Vin Diesel ve Paul Walker, hız üstüne kurulu, patlamaya hazır serinin tüm filmlerinden tekrar bir araya gelen yıldızlar kadrosunda başı çekiyor.”
Beşiktaş Belediyesi’nin geleneksel hale gelen Park Buluşmaları etkinliğinde açık hava sinema şenliğine dönüşen gösterimler için de 23 Ağustos’ta “Karayip Korsanları” filmi Abbasağa Parkı’nda sinemaseverler ile buluşacak. Filmin konusu ile ilgili bazı detaylar ise şöyle: “Yeni bölümde Jack sparrow geçmişte tanıdığı bir bayanla karşılaşıyor ve daha sonra bu bayanın Kara Sakal Ian McShane’in kızı olduğunu öğreniyor. Kızı da babası gibi, Jack Sparrow’u ölümsüzlüğün çeşmesini bulmak için durmak bilmeyen maceralara sürüklüyor.”
Ney üzerine söyleşi…
Yaz akşamlarını neşelendiren Park Buluşmaları etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Beşiktaş Belediyesi’nin geleneksel hale gelen yaz akşamları etkinliğinde Ağustos ayının ikinci yarısında da Beşiktaş Kentlisi konser, güldürü ve sinema gösterimleriyle neşeli zamanlar geçirecek. Temmuz ayı boyunca Park Buluşmaları etkinliği kapsamında söyleşiler, konserler, dinletiler ve şovlar da yine Beşiktaş’ın çeşitli noktalarında gerçekleşen organizasyonlarla kentliyle buluşmuştu. Ağustos ayının ikinci yarısında dikkat çeken etkinlikler arasında sinema gösterimleri, söyleşiler ve konserler yer alıyor. Abbasağa Parkı’nda gerçekleşen etkinlikler kentliyi buluşturmayı sürdürüyor.
Beşiktaş Belediyesi Park Buluşmaları kapsamında 16 Ağustos’ta Hayal Merkezi ve Neyzen söyleşi Beşiktaşlıları karşılayacak. Neyzen söyleşisi üzerine gerçekleştirilecek olan etkinlik ve içeriği ile ilgili bazı bilgiler şöyle:
“Neyzen, ney çalan kimseye denir. Ney; otuz kırk milyon kamışın içinden 1 tane dar boğumlu ve etli kamıştan doğanın insanlara sunduğu en güzel nefesli müzik aletlerinden biridir. İnsan sesine en yakın olanıdır. 9 boğumdan meydana gelmiştir. İnsan da 9 ayda meydana gelmiş ve insan gırtlağıda 9 boğumdur. İnsan vücudunda 9 delik vardır. Ney de 9 delikten meydana gelmiştir. En güzel başpare erkek mandadan çıkan boynuzdan yapılmaktadır ve ucunda dolu olan kısmından bir tane çıkar geri kalan boştur. Tarak yapılmaktadır ve bu şartlarda aranan manda genelde maalesef bulunamamaktadır. Boynuza en yakın abanoz ağacıdır. Siyah rengi ve verdiği sesi ile bir senedir kullanılmaktadır. Üçüncü şimşirden yapılan orta halli neylerde kullanılmaktadır.”
ABBASAĞA PARKI TIKLIM TIKLIM
Gecenin serinliğinde coşku var

Yaz akşamları Beşiktaş’ta renklenmeye devam ediyor. Temmuz ayının sonları ve Ağustos’un başında yine gerçekleşen etkinlikler Beşiktaş Kentlisi’ne neşeli vakitler geçirmesini sağladı. Beşiktaş Belediyesi Park Buluşmaları etkinlikleri kapsamında, Temmuz ayında şu programlar gerçekleşti.
28 Temmuz tarihinde etkinliklerle Abbasağa Parkı gelenleri ağırladı, müzikseverler Mavi Işıklar’ın konseriyle unutulmaz bir gece yaşadı. 27 Temmuz gecesinde ise Peyk konseri Beşiktaş Kentlisi’ni ağırladı. 26 Temmuz’da Erkan Oğur konseri yine Abbasağa Parkı’nda Park Buluşmları etkinliği kapsamında gerçekleşti.
Ağustos ayının başında da gerçekleşen etkinlikler arasında dikkat çekeni ise, açıkhavada sinema gösterimiydi. Sinema gösterimi ile Ağustos ayı başlarında gerçekleşen ‘Açıkhavada Film Gösterimi’ ile etkinlik takipçileri, sinema izleme keyfini tatmış oldu. Park Buluşmaları kapsamında gerçekleşen etkinlikler ile ilgili şu detaylar yer alıyordu:
“9 Ağustos’ta Dikilitaş Muhtarlık Parkı’nda, 10 Ağustos’ta ise Birlik Parkı’nda, 11 Ağustos’ta Etiler Uçaksavar Sitesi’nde 12 Ağustos Etiler Belediye Sitesi’nde, 13 Ağustos’ta da Abbasağa Parkı’nda ve 14 Ağustos’ta Ulus Ambarlıdere Parkı’nda ‘Aşk Tesadüfleri Sever’ adlı film Beşiktaş Kentlileriyle buluştu. ‘Aşk Tesadüfleri Sever’ adlı filmin konusuyla ilgili detaylar şöyleydi: “Aşk Tesadüfleri Sever”, doğumlarından itibaren çocukluk ve ilk gençlik yılları boyunca yolları Ankara’da kesişen, 2010 yılında İstanbul’da tanışan Özgür (Mehmet Günsür) ve Deniz’in (Belçim Bilgin) birbirlerine doğru ve engellerle dolu aşk macerasını anlatırken, bir yandan da geri dönüşlerle onların bugünlerini yaratan dönemlere uzanıyor. Film, Türkiye’nin 70’li, 80’li, 90’lı ve 2000’li yıllarını ziyaret ederek, o yılların artık unutulmaya yüz tutmuş popüler kültür öğelerinden, müziklerinden, yaşam biçimlerinden ve alışkanlıklarından besleniyor. “Aşk Tesadüfleri Sever” pek çok gerçek hikayeden yola çıkılarak derlenmiş olaylar bütünüyle; İstanbul’dan Ankara’ya yaptığı nostaljik yolculuğun içinde izleyiciye doyurucu, duygusal, yıllarca akıllardan çıkmayacak bir aşk filmi vaad ediyor.”
Park Buluşmaları kapsamında bazı günler güldürü ustaları da açıkhava sahnesinde yerini aldı. 10 Ağustos’ta Birlik Parkı’nda, 11 Ağustos’ta Etiler Uçaksavar Sitesi alanında, 12 Ağustos Etiler Belediye Sitesi alanında, 13 Ağustos’ta Abbasağa Parkı’nda ve 14 Ağustos’ta Ulus Ambarlıdere Parkı’nda Beşiktaşlılar bir arada sahnelenen kabare ile güzel vakit geçirdiler.

ORTAKÖY’DE KARANLIĞI AYDINLATTILAR
Mavi Işıklar ile nostalji keyfi

Ortaköy’de etkinlikler hız kesmedi. Beşiktaş Belediyesi’nin geleneksel hale gelen Park Buluşmaları etkinliği kapsamında yine birbirinden değişik ve ilgi çekici etkinlikler Beşiktaş Kentlisi’ni bir araya getirdi. Bunlardan ilki Ortaköy Meydanı’nda 8 Ağustos’ta gerçekleşen söyleşi ve konserdi. Hayal Merkezi adlı söyleşinin hemen ardından müzikseverler Mavi Işıklar konseriyle geceyi tamamladı. Mavi Işıklar’ın kurulmasıyla ilgili bazı detaylar ise şöyle:
“Yaşı ellinin üzerinde olanlar için çok şey ifade eder Mavi Işıklar. Bir dolu geleneksel parçayı modern yorumla kentli kulaklara taşımayı başaran ekip, beş yıl sürekli zirvede kalmış, yaptıklarıyla Anadolu Pop akımına kapılar açmıştır. Beatlesvari giysileriyle, aynı tip kesilmiş saçlarıyla, cover parçalarla, seslendirdikleri türkü düzenlemeleriyle dönemin ilginç gruplarından biridir Mavi Işıklar… 7 Eylül 1964’te kurulan grubun ilk kadrosu Çetin Yavuzdoğan (bass), Metin Yavuzdoğan (tuşlular, armonika), Nejat Toksoy (vokal), Cihat Günaydın (gitar), Zamir Manisa’dan (davul-konserlerde yerini Atilla Şimşek almıştır) oluşur. ‘Mavi’yi huzuru yansıttığı, ‘Işıklar’ı da geleceğe ışık tutmak için seçmişlerdir. Sahneye ilk kez Eylül 1964’te İstanbul Spor Sergi Sarayı’nda çıkan ve İngilizce parçalar seslendiren grubun temelleri İstanbul Erkek Lisesi’nde atılır; Metin Yavuzdoğan (piyano-org), Çetin Yavuzdoğan (bass), Nejat Toksoy (vokal) hem aynı sınıfta, hem de ‘İstanbul Erkek Lisesi Vokal Grubu’ adlı okul orkestrasında beraberdir…”
Mavi Işıklar adlı grubun 70′li yıllarda da görünümü ve kararları şekillenir.
“1971’de, önce Çetin Yavuzdoğan (gitar), Atilla Şimşek (davul), Koko Kalender (solo gitar), Çetin Işıklar (ritm gitar), Nuri Kurtcebe’li (vokal) kadroyla, ardından da Yavuzdoğan ve Şimşek’e katılan Serhat Atuk (gitar), Ulvi Kırımlı (org), Tayfun Sağesen’le bir süre daha müzik yapan grup 1972’de aktif çalışmalara ara verir. Cihat Günaydın ise başka bir grup toplayıp yeni bir yol çizer kendine… 1976’da bir ara, Çetin Yavuzdoğan yeni kadroyla Mavi Işıklar’ı tekrar gündeme getirir ama Çetin Yavuzdoğan (bass), İlhan İşerli (flüt), Kerim Uzel (davul), Cihat Günaydın (gitar), Günay Önder’den (solist) oluşan ekip dişe dokunur bir şeyler ortaya koyamadan dağılır. Seksenler boyunca dost toplantılarında birlikte çaldıktan sonra Yavuzdoğan kardeşler, Atilla Şimşek, Cihat Günaydın, Nejat Toksoy’dan oluşan kadro Doksanlı yılların başında İstanbul Kadıköy’de ‘Dino’ adlı stüdyo kurup haftada iki kez provalara girişir… Türk Pop Müzik tarihinin en önemli gruplarından Mavi Işıklar 11 Temmuz 2000 tarihinde sahnelere dönüp konser verir ve ardından lokal çalışmaları yapar. Aynı yıl Almanya’da koleksiyoncular için grubun uzunçaları yeniden basılırken, 2002’de ADA Müzik grubun hit parçalarını, özgün halleriyle Mavi Işıklar adıyla bir araya getirir ve grubun tarihi bu şekilde bir kez daha kayda alınır.”
Grubun bir çok 45′lik ve grubun adıyla da çıkmış iki adet albümü bulunuyor.
9 Ağustos’ta Ortaköylüler Beşiktaşlılar ve İstanbullular Ceyhun Yılmaz söyleşisiyle de adeta mest oldular. Gecede müzik de vardı. İdil Meşe konseriyle müzikseverler de güzel bir zamanı geride bıraktı. Sanatçıyla ilgili bazı detaylar ise şöyle:
“İdil Meşe, besteci, şarkıcı ve söz yazarı, amatör şair, Amerikan kültürü ve edebiyatı öğrencisi, çift anadal Gazetecilik öğrencisi, caz müzik hayranı ve bir gezgin. Hep yeni yeni sıfatlar ekleyebilir kendine. Ama özünde o hep yaşamayı fazlasıyla seven, çevresini ve kendisi hakkında meraklı, edebiyat ve müzik düşkünü bir kadın sanatçı.”
Düşleri gerçekleştiren insan!..
Ortaköy Meydanı’nda 10 Ağustos’ta Cezmi Ersöz’le ve Haluk Çetin söyleşisi konuklarını ağırladı. Beşiktaş Kentlisi duygu yüklü söyleşilerden anlatılara kadar bir çok konuyu bir arada ele aldı. Cezmi Ersöz ile ilgili bazı detaylar şöyle:
“1959 yılında İstanbul’da doğdu. Kabataş Erkek Lisesi’ni bitirdikten sonra eğitimine İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi’nde Siyaset ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde devam etti. Edebiyat yaşamının başlangıcını edebiyat dergilerinde yayımladığı şiir ve eleştiriler oluşturdu. Daha sonra Cumhuriyet, Güneş, Özgür Gündem, Aydınlık gibi günlük gazetelerde yazıları ve röportajları yayımlandı. Ardından haftalık Deli Dergisi’nde yazdı, halen Leman Dergisi’nde yazıyor.
Eserleri: Ancak Bir Benzerim Öldürebilir Beni, Annelik Oyunu Bitti, Haritanın Yırtılan Yeri, Hayat Bir Emrin Var mı?, Hayallerini Yak Evini Isıt, Kafka Market, Kırk Yılda Bir Gibisin, Saçlarını Kardeş Kokusu, Son Yüzler, Şehirden Bir Çocuk Sevdin Yine, İçime Gir Ama Sigaranı Söndürme, Yok Karşılığı Yüzünün, Bana Türkçe Bir Ekmek Ver… Cezmi Ersöz’ün yazılarında, yapmak isteyip de yapamadığımız eylemleri yapan, korumak isteyip de koruyamadığımız değerleri koruyan, gerçekleştirmek tutkusuyla yaşayıp da gerçekleştiremediğimiz düşleri gerçekleştiren insanlarla ve bu insanların hayat tarzlarıyla karşı karşıya geliriz. Yalnızlık, meslek, tutku ve değerlere dayalı hayat tarzı gibi dilekleri derinlemesine içselleştiren hayat tarzlarıdır bunlar. İşte, Cezmi Ersöz’ün, röportajlarının ayırıcı özelliği, söz konusu izleklerin anlamsal niteliğinden kaynaklanmaktadır.”
Haluk Çetin ile ilgili bazı detaylar ise şöyle:
“Haluk Çetin ilk solo albümü “Şiiriçi Şarkılar” dikkat çekiyor. Albümdeki tüm besteler Haluk Çetin’e ait albümün düzenlemelerini ise Vedat Sakman yaptı. Haluk Çetin Albümü’nde Nazım Hikmet, Ataol Behramoğlu, Nihat Behram, Ahmet Telli, Sunay Akın, Cezmi Ersöz ve Gökhan Hoştürk’ün şiirlerinden yaptığı bestelere yer veriyor.”
11 Ağustos’ta ise Ortaköy Meydanı’nda Babazula konseri vardı. Babazula hakkında ise bazı detaylar şöyleydi:
“1996 yılında Levent Akman (vurmalı çalgılar, ritm makinaları, oyuncaklar), Murat Ertel (saz ve telli çalgılar, ses), Emre Onel (darbuka, sampler, ses) tarafından İstanbul’da kuruldu. 2002 yılında Oya Erkaya’nın (bas) gruba dahil olmasıyla grup son halini aldı. Geleneksel Türk müzik aletlerinin kullanımını elektronik öğelerle birleştiren grup, değişik bir tını yaratarak Türk Halk Müziği’ne yepyeni bir soluk getirmiştir. Kayıdı alınan doğal seslerin, çalınan akustik ve elektrikli, geleneksel ve modern müzik aletlerinin çeşitli elektronik efektlerle zenginleştirilmesi Baba Zula müziği’nin temelini oluşturmaktadır. Müziği oluşturan tema, makam, usul ve ses gibi öğelerden biri veya birkaçının, kayıt ve prova yoluyla belirlenmesi ile doğaçlama yapmaya başlayan grup, bu yöntemi “Saptanmış Doğaçlama” kavramı altında, görselliğe de özel bir önem vererek konser, film, tiyatro ve albümlerine taşımıştır. Canlı etkinliklerde çekirdek kadroya eklenen elemanlar tarafından hazırlanan video, dia ve film gibi unsurların kullanımına da ağırlık vermektedir. İlk albüm ve konserlerinden itibaren müzisyen ve oyunculara konuk sanatçı olarak yer vermeyi benimseyen gruba Trakya’lı Selim Sesler (klarnet ustası), Kanada’lı Brenna Mccrimmon (Rumeli türkücüsü), Fahrettin Aykut (davulcu), Tuncel Kurtiz (sinema ve tiyatro sanatçısı), Ahmet Uğurlu (sinema ve tiyatro sanatçısı), San Fransisco’lu Ralph Carney (saksofoncu) ve diva Semiha Berksoy (Türkiye’nin ilk bayan opera sanatçısı, ressam) gibi ünlü sanatçılar da katılmıştır.”
Ortaköy Meydanı’ndaki Ağustos ayı etkinlikleri, 12 Ağustos’ta nostalji yaşatan bir konserle son buldu. Aysun ve Ali Kocatepe “Şiirler Şarkı Söyler” adlı programıyla sanatseverleri kucakladı.
BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ AÇIK HAVA PLATFORMU
Kuruçeşme’den kimler geldi geçti

Beşiktaş’ta Boğaz’ın eşsiz manzarası eşliğinde yaz gecesi eğlenceleri, Beşiktaş Belediyesi açık hava platformu olarak nitelendirilen Kuruçeşme Arena’da Ağustos ayı başlarında da yine sanatseverleri kucakladı. 12 Ağustos’ta Mustafa Ceceli, müzikseverleri coşturdu. Hayranlarıyla bir araya gelen sanatçı sevilen şarkılarını seslendirdi.
Mustafa Ceceli yüreklere dokunan şarkılarını bir kez daha Turkcell Kuruçeşme Arena Sahnesi’nde seslendirmiş oldu. Pekçok ünlü ismin sesinden dinlediğimiz şarkılarını da okudu, kendi sesiyle dinleyiciyle buluşturduğu şarkılarını da! Hayranlarından oluşan korosu da sanatçıya eşlik etti. Sanatçıyla ilgili bazı detaylar şöyle: “2 Kasım 1980’de Ankara’da dünyaya gelen Mustafa Ceceli’nin müziğe olan ilgisi ailesi tarafından çok küçük yaşlarında farkedildi. 6 yaşında piyano ile tanışan Ceceli’ye, almış olduğu 2 yıllık piyano eğitimi sonrası öğretmeni konservatuar eğitimi almasını önerdi. Ancak Mustafa Ceceli ailesiyle birlikte almış olduğu kararla, müziğe ve okula birlikte devam etti. Lise yıllarında arkadaşları ile birlikte ilk müzik grubunu kuran Mustafa Ceceli aynı dönemde amatör olarak düzenlemeler yapmaya başladı. Üniversite sınavında Ankara Üniversitesi Veteriner Hekimliği bölümünü kazanan Mustafa Ceceli aynı dönemde arkadaşlarının kurmuş olduğu bir grupta keyboard çalmaya başladı. TRT’nin düzenlediği yaz konserleri projesine dahil olmasıyla birlikte kendisini tamamen müzik dünyasının içerisinde buldu. Bir taraftan konserlerde keyboard çalan Ceceli, diğer taraftan aranjörlük konusunda kendisini geliştirdi ve albüm yapmak isteyen sanatçılara demo kayıtlar yapmaya başladı. Fakültenin 3. yılında tekrar üniversite sınavına girerek Yeditepe Üniversitesi İşletme Bölümü’nü kazandı ve Ankara’daki müzik hayatını noktalayarak İstanbul’a geldi.
İstanbul’a gelişinin ardından ‘’Cenk Eren ve Nükhet Duru’’ orkestrasıyla çalışmaya başladı. Cenk Eren’in vokalistliğini yapan Merih Ermakastar’ın albümündeki tüm şarkıların düzenlemelerini yaparak profesyonel aranjörlük hayatına adım attı. Yaklaşık iki yıl süren çalışma sonrasında 20 Kasım 2009 tarihinde Mustafa Ceceli kendi ismini taşıyan ilk solo albümü ile müzik marketlerdeki yerini aldı. Albümün ilk video klibi Murad Küçük yönetmenliğinde “Hastalıkta Sağlıkta” isimli şarkıya çekildi ve çok geçmeden bir önceki şarkısı “Limon Çiçekleri” gibi listelerde 1 numaraya yükseldi. Aynı zamanda 14 Şubat Sevgililer Günü için “Hastalıkta Sağlıkta” piyano versiyonu ile 2010 Şubat ayında piyasaya çıktı. Albümün ikinci video klibi ise Emir Khalilzade yönetmenliğinde sözü ve müziği Sezen Aksu’ya ait olan “Dön” isimli şarkıya çekildi. Bu video klibin ardından yine Emir Khalilzade ile çalışıldı ve albümün 3. Video klibi, söz’ü Sezen Aksu’ya, müziği Aram Avagyan’a ait olan “Tenlerin Seçimi’’ isimli şarkıya çekildi. Enbe Orkestrası 2011 albümünde yer aldı. Albümde seslendirdiği 2 şarkı ‘Eksik’ ve ‘Yağmur Ağlıyor’ yoğun ilgi gördü. ‘Eksik’ şarkısı Mustafa Ceceli / Elvan Günaydın düeti olarak dinleyicisiyle buluştu.”
13 Ağustos’ta ise Kuruçeşme Arena’da Yonca Lodi sevenleriyle buluştu. Popüler müziğin sevilen ismi Yonca Lodi, 13 Ağustos Cumartesi akşamı ilk kez Turkcell Kuruçeşme Arena’daydı. 1999 yılından bu yana, “Sana Bir Şey Olmasın”, “Büklüm Büklüm”, “Anlatma” , “İnadım inat”, “Aldım Başımı Gidiyorum”, “Emanet” gibi şarkıları müzikseverlerle paylaşan sanatçı “Milat”ım dediği albümünü de 2010 yılında çıkardı. Yonca Lodi tüm sevilen şarkıları ile 13 Ağustos Cumartesi akşamı Turkcell Kuruçeşme Arena’da verdiği konserle dinleyicileri mest etti…
Sanatçı hakkındaki bazı detaylar ise şöyle: “1974 yılında hayata merhaba diyen Yonca Lodi çocukluğunu Beşiktaş’ta yaşadı. Lise yıllarına kadar müzikle sadece dinleyici olarak ilgilenen Yonca Lodi daha sonra Çağdaş Müzik Merkezi’ne kayıt yaptırdı ve okul orkestrasıyla bazı konserlere katıldı. İki yıl boyunca ustalar dediği Mine Mater ve Timur Selçuk’tan şan ve solfej dersleri alarak 1992 yılında yetenek sınavını birinci olarak geçti ve Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Opera-Şan Bölümü’ne kaydını yaptırdı. 1993 yılında okul arkadaşlarıyla kurduğu grup ile profesyonel olarak şarkı söylemeye başlamıştı.”
Bu konserler kaçmaz!..
Ağustos ayında gerçekleşecek konserler ise yine tam gaz, Temmuz ayını aratmıyor. 2011 Ağustos ayında yine en çok konser İstanbul’da müzikseverleri kucaklıyor. Ağustos ayında iftar sonrası konser keyfini yaşamak istiyorsanız, Beşiktaş Belediyesi açık hava platformu Kuruçeşme Arena’da etkinlikler tüm hızıyla devam ediyor. Ağustos ayının ikinci yarısında da yine birbirinden ünlü isimler Beşiktaş’ta sanatseverler ile buluşacak.
Bunlardan bir tanesi de, 19 Ağustos’ta gerçekleşecek olan Leman Sam Konseri… Sanatçı kızlarıyla birlikte gelen istek üzerine yeniden sahne diyecek. Tadı damaklarda kalan bir konser yeniden sahneye çıkıyor! İlk kez 2009 yılında Turkcell Kuruçeşme Arena’da aynı sahneyi paylaşan anne – kızlar bir kez daha birlikte sahnede olacak! 2009 yılındaki konserlerinde muhteşem performanslarıyla dinleyenleri büyüleyen ve hatıralarında yer eden Leman Sam ile Şevval Sam ve Şehnaz Sam, üzerinden geçen onca zamana rağmen gelen yoğun istek üzerine 19 Ağustos Cuma akşamı sahnede olacaklar! Unutulmaz şarkılarıyla halen kulakların pasını silen sanatçı Leman Sam ile ilgili bazı detaylar ise şöyle:
“Leman Sam; uzun kızıl saçları, 18 dilde söylediği şarkıları, doğaya olan tutkusu, hayvan sevgisiyle tanınıyor ve Leman Sam, Türkiye’nin en güçlü kadın seslerinden biri olarak kabul ediliyor. Uluslararası platformda da ülkemizi başarıyla temsil etmiş, Portekiz Cumhurbaşkanı Mario Suarez’a, USA Başkanı George Bush’a, Malezya Kralı ve Kraliyet Ailesi’ne konserler vermiştir. Yayınladığı 5 albümü bulunmaktadır. Zülfü Livaneli şarkılarını en iyi yorumlayan sanatçılardan biridir. Kıyamam Sana, Rüzgar, Anladım ve İlla, Sam’ın geniş kitlelerce çok sevilmesinde rol oynayan önemli çalışmalarındandır.”
Öte yandan ünlüler geçidi devam ediyor… Beşiktaş Belediyesi’nin açık hava platformu olarak adlandırılan Kuruçeşme Arena’da etkinlikler hız kesmiyor ve Leman, Şevval ve Şehnaz Sam konseri sonrasında dünyaca ünlü isim Jamiroquai 6 Eylül’de sevenlerini karşılayacak. 10 Eylül’de de Senfonik müzik deyince akla gelen isim Bülent Ortaçgil sevenleriyle buluşacak