SON DAKİKA SPOR: Beşiktaş: 3 Alania Vladikavkaz: 0… Carvalhal: Turu taraftar getirdi… Şampiyon finalde… Simao rövanşta yok… Beşiktaş Almeida’ya talip… Karakartal Metris’e gidiyor… Bebe’nin yerine Lima… Mehmetçiğe destek…



Beşiktaş:3 Alania Vladikavkaz:0
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Alania Vladikavkaz’ı 3-0 mağlup ederek, rövanş öncesi büyük bir avantaj elde etti. Taraftarlarının yoğun desteğiyle karşılaşmaya başlayan siyah-beyazlılar, ilk çeyrek saatin ardından oyunu rakip yarı alana yıkmaya başladı. İlk tehlikeli pozisyonunu 10. dakikada Mustafa Pektemek’le yaşayan Beşiktaş, 20. dakikada Sivok’un golüyle 1-0 öne geçti. 31. dakikada sakatlık geçiren Simao’nun yerine Slovak oyuncumuz Filip Holosko oyuna dahil oldu. Rusya temsilcisi karşısında oyunun tüm hakimiyetini elde eden siyah-beyazlılar, ilk yarıyı 1-0 üstünlükle tamamladı. İkinci yarıya hızlı başlayan siyah-beyazlıların, ilk gol girişimini Mustafa Pektemek’le gerçekleştirdi ancak bu ataktan sonuç alamadı. İkinci gol için her fırsatta kaleyi yoklayan Beşiktaş aradığı golü bir türlü bulamadı. Dakikalar 60’ı gösterirken Mustafa Pektemek yerini Veli Kavlak’a bıraktı. Oyunu rakip yarı alanda oynayan ve ceza sahası çevresinde etikili olan Beşiktaş, beklenen golü 76. dakikada Guti’nin penaltısıyla buldu. İsmail’in düşürülmesiyle kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen İspanyol yıldız skoru 2-0 yaptı. İkinci golden sonra tempoyu düşüren Beşiktaş, uzaktan şutlarla şansını denedi. 89. dakikada ise sahneye Portekizli oyuncu Hugo Almeida çıktı. İbrahim Toraman’ın sağdan getirip ortaladığı topa Almeida dokundu ve karşılaşmanın sonucunu belirleyen gole imza attı (3-0).

MAÇIN AYRINTILARI

Stat: Fiyapı İnönü Stadı

Hakemler: Stanislav Todorov, Nikolay Angelov, Ventsislav Gavrilov, Nikolay Yordanov (4. Hakem)

Beşiktaş: Rüştü, İbrahim Toraman, Sivok, Egemen, İsmail, Fernandes, Ernst, Guti, Simao (Dk. 31 Holosko), M. Pektemek (Dk. 60 Veli Kavlak), Almeida (Dk. 90 Mehmet Akyüz)

Yedekler: Cenk Gönen, Veli Kavlak, Hilbert, Ekrem Dağ, Mehmet Akyüz, Holosko, Tanju

Antrenör: Carlos Carvalhal

A. Vladikavkaz: Dmitri Khomich, Dudiev (Dk. 53. Barbarouses), Gabulov, Neco (Dk. 70 Khubulov), Tsarikayev, Grigoriev, Bakaev, Pliev, Zelaya (Dk. 37 Bulgaru), Grachev, Bikmaev

Yedekler: Gigolaev, Takazov, Bulgaru, Gigolaev, Khubulov, Costa, Barbarouses

Teknik Direktör: Vladimir Gazzaev

Goller: Sivok (Dk. 20), Guti (Dk. 76 Pen.), Almeida (Dk. 89)

Sarı Kart: Sivok (Dk. 22), Fernandes (Dk. 36), Danilo (Dk. 36), Bulgaru (Dk. 50), İbrahim Toraman (Dk. 60), Guti (Dk. 64), Tsarikayev (Dk. 74)
***

Carvalhal’in açıklaması
Antrenör Carlos Carvalhal, Alania maçının ardından şunları söyledi: “Zor ve mücadele eden bir takıma karşı iyi oynadık. Saha içinde yaşadığımız zorlukları da mücadelemizle ekarte ettik. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Sadece oyunun ilk yarısının son beş dakikasından memnun değilim. Oyunun başında değişiklik yapmak zorunda kaldık. Oyun içinde hatalarımız oldu, bunu da değişikliklerle telafi ettik. Mustafa Pektemek yorulunca Veli’yi oyuna aldık. Böylelikle orta sahada mücadele gücümüzü arttırdık. Bu değişikliğin meyvesini de son golle aldık. Bu tur bitti diyemeyiz, sadece ilk 90 dakikayı iyi bir şekilde bitirdik. Önümüzde bir 90 dakika daha var. Simao’nun durumuyla ilgili son bilgileri henüz almadık. Sadece adalesinde bir ağrı olduğunu söyledi. Bugün buraya gelen taraftarlarımıza teşekkür ediyorum, galibiyeti onlara borçluyuz. Ayrıca Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu’ya teşekkür ediyorum ve onlara sevgilerimi yolluyorum.”
***

Şampiyon finale kaldı
Dünya Şampiyonu Atlet Fadime Suna, 26. Universiade Yaz Oyunları’nda 5000 metre eleme müsabakasında 4’ncü olarak finale kalmayı başardı. Çin’in Shenzen kentinde devam eden 26. Universiade Yaz Oyunları’nda Dünya Şampiyonu olan Atlet Fadime Suna, 5000 metre eleme yarışında 16,06,59 dereceyle 4’ncü olarak, 20 Ağustos Cumartesi günü yapılacak olan final müsabakasında yarışmaya hak kazandı.
***

HÜRRİYET: “Aboneyim abone”
Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi’nde beşinci kez gruplara kalma yolunda büyük bir adım attı. Siyah beyazlılar, 93 gün sonra evinde taraftarlarıyla buluştu. Zayıf Rus temsilcisi Alania’yı Sivok, Guti ve Almeida ile ahat geçti. Rövanş için tur rezervasyonunu İnönü’de yaptı.

“Simao rövanşta yok”
Karşılaşmanın ilk yarısında rakibiyle girdiği ikili mücadele sonrası yerde kalan Beşiktaş’ın Portekizli yıldızı Simao Sabrosa, bir hafta sahalardan uzak kalacak. Sağ arka adalesinden sakatlanan tecrübeli futbolcunun, Alania Vladikavkaz’la 25 Ağustos Perşembe günü deplasmanda oynanacak olan rövanş maçında sahada olmasının zor olduğu öğrenildi.

“Almeida’yı satmak değil almak istiyoruz”
Beşiktaş Basın Sözcüsü Mete Düren, hedeflerinin UEFA Avrupa Ligi’nde Bükreş’te yapılacak finale çıkmak olduğunu söyledi. Düren, Almeida ile ilgili olarak, “Onu satmak değil, satın almak istiyoruz. Hakları fonda. Başkanımız bunun için çalışmalara başladı” dedi.

“Bütün takım Metris’e gidiyor”
Siyah beyazlı futbolcular, Alania Vladikavkaz galibiyetini armağan ettikleri Tayfur Havutçu, Serdal Adalı ve Ahmet Ateş’i bugün cezaevinde ziyaret ederek, moral verecek.

SABAH: “Rusya’ya tatil bileti”
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında konuk ettiği Rusya İkinci Ligi temsilcisi Alania’ya şans tanımadı Sivok, Guti ve Almeida’nın golleri ile farka koşan Kartal, rövanşa tatil niyetine gidecek.

“Türk bayrağını öptü; asker selamı verdi”
Beşiktaş’ın iki yıldız futbolcusu Guti ve Almeida dün Alania karşısında sahadaki performanslarından çok attıkları gollerden sonra yaptıkları hareketlerle dikkat çekti. Attığı penaltı golünden sonra Guti, tribünlere koşarak formasının üzerindeki Türk bayrağını öptü; Almeida ise golü sonrası asker selamı vererek askerlerimize yapılan hain saldırıyı kınadı. İki yıldızın bu jestleri tribünler tarafından da büyük alkış aldı.

“Bebe’nin yerine Lima”
Bebe’nin yerine transfer isteyen Beşiktaş Teknik Direktörü Carvalhal, yönetime Braga’nın 28 yaşındaki Brezilyalı golcüsü Lima’nın adını verdi.

HABERTURK SPOR: “Selam sana Mehmedim”
Rusya 2. Ligi’nde yer alan zayıf rakibi karşısında Kartal’ın gol perdesini Sivok açtı, tribünler “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” diye haykırdı. Dünya yıldızı Guti, ağlara gönderdiği penaltı sonrası formasındaki Türk bayrağını öperken ‘gecenin hareketi’ Hugo Almeida’dan geldi. Siyah-Beyazlılar’ın üçüncü golüne imza atan Portekizli, ‘asker selamı’yla kalpleri kazandı. Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kalmayı büyük ölçüde garantiledi.

“Lima gündemde”
Beşiktaş’ta Carlos Carvalhal, sakatlanan Bebe’nin yerine yeni bir golcü alacaklarını söyledi. Gözler ise listedeki isimlere çevrildi. Bild Gazetesi, Schalke’li Raul iddiasında bulunurken diğer alternatifler Pizzi, Postiga ve Diego Costa’ydı. Ancak Braga’lı Pizzi’nın maliyetinin çok yüksek olması nedeniyle rota aynı takımda ter döken Brezilyalı forvet Rodrigo Lima’ya çevrildi. Forvet transferiyle başkan Yıldırım Demirören’in bizzat kendisinin ilgilendiği bildirildi.

FANATİK: “Çok güzel oldu”
İnönü’de büyük bir taraftar desteğini arkasına alan Beşiktaş, zayıf rakibi Alania’nın üzerine kâbus gibi çöktü. Sivok perdeyi açtı, Guti ikiledi, AImeida noktayı koydu. Sezona büyük hedeflerle giren Kartal, UEFA Avrupa Ligi’ne katılmayı daha ilk maçta garantiledi.

“Raul teklifi”
Schalke’nin yeni hocası Rangnick’le anlaşamayan Raul ayrılmak istediğini yönetime bildirdi. İspanyol golcü, menacerler aracılığıyla Kartal’a önerildi.

“Akıllıca oynadık”
Tayfur Havutçu’nun yokluğunda Beşiktaş Yönetimi’nin, takımı emanet ettiği Carlos Carvalhal, Alania’yla oynanan açılış maçında 3-0’lık zaferin mutluluğunu yaşadı. 90 dakika bitiminde mutlu olduğu gözlenen Carvalhal, “Oyuncularımı kutluyorum. Çok akıllıca oynadılar. Zor bir takıma karşı oynadık. Çok iyi mücadele ettiler. Oynadığımız akıllı futbolla bu zorluklan bertaraf ettik. Bu 180 dakikalık bir maç. İlk 90 dakikayı iyi bir şekilde geçirdik ve şimdi ikinci 90 dakikayı bekliyoruz” diye konuştu. Carvalhal ayrıca, Bebe’nin sakatlığı sonrasında ileri uca transfer düşündüklerini de dile getirirken, Metris’e de şu mesajı gönderdi: “Tayfur hocamız ve Serdal Bey’e kucak dolusu sevgiler gönderiyorum.”

“Tam kadro Metris’e”
Alania zaferinin ardından Beşiktaş’ın rotası belli oldu. Siyah beyazlıların kaptanları, yabancıları, teknik heyeti ve yöneticileri bugün Metris’e gidecek; Adalı, Havutçu ve Ateş’e sezonun ilk galibiyetini hediye edecek.

MİLLİYET: “Kobe umudu”
Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı’na transfer edilmek istenen dünyaca ünlü basketbolcu Kobe Bryant, Kartal’a çok yaklaştı. Siyah beyazlıların en büyük rakibi olarak görülen Çin kulüpleri yerel federasyondan izin alamayınca Kobe’nin tek alternatifi Türkiye kaldı.
***