SON DAKİKA ŞEHİR: Peker ifade verdi… Müzelere ziyaretçi akını… Levent Kavşağına yeni düzenleme… Beşiktaş İskelesinde bomba paniği… Uyuşturucu operasyonu Beşiktaş’ta son buldu… Gül çifti Beşiktaş’ta… Akrabalar çatıştı… Ayşegül Türkiye’de…



Sedat Peker ifade verdi
Sedat Peker’in, Devrimci Karargah Davasının tutuklu sanığı eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın bir dönem itirafçıları kullandığını ve hukuk dışı işler yaptırdığını söylediği öğrenildi. Çete davası kapsamında hükümlü olarak cezaevinde bulunan, Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Sedat Peker, Ergenekon soruşturması kapsamında savcı Cihan Kansız’a ‘tanık’ sıfatıyla ifade verdi.

***
Şehrin ortasında çatıştılar
Büyükdere Caddesi üzerinde akraba iki grup arasında yol ortasında çıkan silahlı kavgada 2 kişi yaralandı. Yaralılar yakındaki Özel Levent Hastanesi’ne kaldırılırken olayı gerçekleştiren 2 kişi kaçtı. Polis, kimlikleri tespit edilen şahısları yakalamak için çalışma başlattı. Olay akşam saatlerinde 4 Levent Büyükdere Caddesi üzerinde meydana geldi. Özel otolarıyla Maslaktan Beşiktaş istikametine gitmekte olan Ali C. ve Mustafa C. ‘nin önleri yine akrabaları olduğu öğrenilen 2 kişi tarafından kesildi. Aracı sıkıştıran ve çarparak durduran saldırganlar , Ali ve Mustafa C. ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine silahlarını çeken şahıslar karşı tarafa kurşun yağdırdı. Saldırganlar daha sonra araçlarına binerek hızla olay yerinden kaçtı. Yaralı şahıslar hemen yakındaki Özel Levent Hastanesi’ne kaldırıldı. Açılan ateş sonucu Ali C. vücuduna iki kurşun isabet ettiği Mustafa C. ‘nin ise bıçakla karnından yaralandığı tespit edildi. Polis, kimlikleri tespit edilen ve akrabaları olduğu öğrenilen şahısları yakalamak için çalışma başlattı. Hastane önünde bekleyen yakınları iki grubun da akraba olduğunu belirterek, olayın nedeni hakkında bilgilerinin olmadığını söyledi. Bu arada polis ekipleri de olay yerini emniyet şeridi ile kapatarak inceleme başlattı.
***

Gül çifti Beşiktaş’ta
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Beşiktaş’ta, restorasyonu devam eden Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’ni ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Gül, eşi Hayrünnisa Gül, oğlu Mehmet Emre Gül ve kızı Kübra Sarımermer, Tarabya Köşkü’nden, Atatürk’ün emriyle Dolmabahçe Sarayı Veliaht Dairesi’nde 1937 yılında açılan ve dönemin Güzel Sanatlar Akademisi’ne bağlanan MSGSÜ İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’ne, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait tekneyle geldi. Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, müzeye gelişlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, TBMM Milli Saraylar Daire Başkanı Yasin Yıldız ve MSGSÜ Rektörü Prof. Dr. Yalçın Karayağız tarafından çiçeklerle karşılandı. Bahçeden yürüyerek müzeye giriş yapan Cumhurbaşkanı Gül’ün ziyareti basına kapalı gerçekleşti. Rektör Karayağız, Resim ve Heykel Müzesi Müdürü Prof. Dr. Mahmut Bozkurt, Müdür Yardımcısı Mehmet Çetiner, Plastik Sanatlar Restorasyon ve Konservasyon Birim Başkanı Zeynep Dilek Çetiner, Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül’e, 2006 yılından bu yana TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı tarafından restorasyonu devam eden müze hakkında bilgi verdi.
***

Uyuşturucu operasyonu Beşiktaş’ta son buldu
Paraguay’dan Almanya aktarmalı gönderilen kargonun içindeki 1 kilo 70 gram kokain ele geçirildi. Paraguay’dan Almanya aktarmalı gönderilen kargonun içindeki 1 kilo 70 gram kokain ele geçirildi. Uyuşturucuyu Almanya Gümrük Teşkilatı’ndan teslim alan İstanbul Narkotik polisi, kargo görevlisi kıyafeti giyerek uyuşturucu dolu çantayı şüpheliye teslim etti. Şüphelinin çantayı teslim alması üzerine polisler kimliklerini açıklayarak bu kişiyi gözaltına aldı. Edinilen bilgiye göre Almanya Gümrük Teşkilatı, Paraguay’dan aktarmalı olarak gönderilen bir kolinin içinde uyuşturucu olduğunu ve alıcı adresinin İstanbul olduğunu bildirdi. Bunun üzerine Alman Gümrük görevlileriyle irtibata geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 1 kilo 70 gram kokain dolu çantayı teslim aldı. İstanbul’a gelen narkotik polisleri kargo görevlisi kıyafeti giyerek çantanın üzerinde yazan adrese gitti. Başakşehir’de Kayaşehir’deki adrese gelen narkotik polisleri kargoyu söz konusu kişiye teslim etti. Y. Z. G’nin kargoyu teslim alması üzerine polisler kimliğini açıklayarak şüpheliyi gözaltına aldı. Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne sevk edilen şüpheli tutuklandı.
***
Beşiktaş İskelesinde bomba paniği
Beşiktaş İskelesi’nde deniz kenarına bırakılan valiz, polisi bomba alarmına geçirdi. Uzman polisler, patlayıcı ihtimaline karşı jammer cihazı ile sinyalleri kesti. Valizden elbise çıkması herkese rahat nefes aldırdı. Beşiktaş İskelesi’nde deniz kenarına bırakılan şüpheli valiz, polisi alarma geçirdi. İskeleye gelen emniyet güçleri valizde bomba olması ihtimaline karşılık iskelenin etrafını boşalttı. 15 Ağustos 1984 yılında terör örgütünün ilk silahlı eylemini yapmasının yıldönümü olması nedeniyle polis güvenlik önlemlerini arttırarak hemen bomba imha ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen bomba uzmanı ekipler, hemen özel elbiselerini giydi. Uzman ekip, valizde patlayıcı madde olması ihtimaline karşılık valizin yakınına sinyal kesici jammer cihazı yerleştirdi. Valizin yanına ekip, elindeki kesici aletle valizi dikkatli bir şekilde keserek açtı. Valizde yapılan incelemede elbise ve benzeri malzemeler çıkması herkese rahat bir nefes aldırdı. Valiz, daha sonra polis merkezine götürüldü.
***

Levent Kavşağına yeni düzenleme
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Büyükdere Caddesi Levent Gültepe kavşağı yeniden düzenlenerek trafik sıkışıklığını çözmeyi planlıyor. Düzenleme ile Kağıthane-Beşiktaş’ı birbirine bağlayan Talatpaşa Caddesi Gültepe alt geçidi; Gültepe nin Levent-Maslak – Sarıyer-TEM-FSM , Levent’in Gültepe-Zincirlikuyu-D100 ulaşımının kesintisiz ve sıkıntısız aşılması planlanıyor. Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’nün hazırladığı proje ile Büyükdere caddesi Kanyon AVM önünde bulunan sinyalize kavşak D100 tarafına taşındı. Gültepe tarafından gelen araç trafiği Maslak-TEM-FSM ye ulaşımları Gültepe alt geçidine alternatif olarak Ecza Sokaktan çıkarak revize edilen sinyalize kavşak ile sağlanacak. Zincirlikuyu ve Levent tarafından gelenler; Büyükdere Caddesi Levent-FSM ayrımından hemen sonra U dönüşü yapak Gültepe- Zincirlikuyu-D100 ulaşımları kesintisiz olarak sağlanacak. Yeni düzenleme kavşak inşaatları Ramazan bayramına kadar bitirilmesi planlanıyor.
***

Dolmabahçe buluşmalarında bu kez sivil anayasa konuşulacak
Başbakan Tayyip Erdoğan, gelenek haline gelen Dolmabahçe buluşmalarını başlatıyor. Daha önce ‘demokratik açılım’ın ele alındığı toplantıların gündemi bu kez yeni anayasa olacak. Erdoğan’ın ilk olarak eylül ayında sivil toplum kuruluşlarıyla (STK) bir araya gelmesi planlanıyor. Dolmabahçe buluşmalarını organize eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “Anayasa konusunda bugüne kadar çalışma yapmış STK’larla Sayın Başbakan bir beyin fırtınası yapabilir. Sayın Başbakan önerileri onayladıktan sonra buluşmalar şekilleniyordu. Benim aklımdan geçen, hazırlığı olan STK’larla, çalışma gruplarıyla bir araya gelmenin faydalı olacağıdır.” dedi. Vatan gazetesine konuşan Çelik, toplantının tarihi hakkında “Eylülde başlayacak. Sayın Başbakanımızla bir araya geldiğimizde kesin tarihi belirleyeceğiz.” bilgisini verdi. Hüseyin Çelik, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin muhalefete de “Ortak akılla hareket etmeye hazırız.” mesajı verdi. Çalışmalara ‘peşin hüküm verilmeden’ herkesin katılmasını isteyen Çelik, şunları kaydetti: “Mevcut anayasayı önümüze alıp, maddeleri değiştirmekten ziyade, yepyeni bir anayasa hazırlamak istiyoruz. Kısa, öz ve daha kapsayıcı, yönetmeliklere, kanunlara ikincil, üçüncül mevzuata konu olacak şeyleri getirip anayasaya boca etmenin anlamı yok. Diyelim 50 başlıkta toplanacak -bence 50 de çok fazla- 45′inde anlaşırsınız, 5′inde çekince varsa farklı platformlarda konuşulabilir.”
ZAMAN
***

Müzelere ziyaretçi akını
Dolmabahçe ve Beylerbeyi sarayları başta olmak üzere, Milli Saraylar Daire Başkanlığı envanterinde yer alan dokuz tarihi mekan ziyaretçi akınına uğradı. Dolmabahçe ve Beylerbeyi sarayları başta olmak üzere, Milli Saraylar Daire Başkanlığı envanterinde yer alan dokuz tarihi mekanı, 2011 yılının ilk altı ayında 657 bin yerli ve yabancı ziyaretçi gezdi. 2010 yılının ilk altı ayında toplam 565 bin ziyaretçi tarafından ziyaret edilen Milli Saraylar, 2011 yılının aynı döneminde 657 bin ziyaretçiyi ağırlayarak toplam ziyaretçi sayısında % 15 oranında artış kaydetti. Milli Saraylar içinde en fazla ziyaretçiyi 446 bin ziyaretçi ile Dolmabahçe Sarayı ağırlarken, Beylerbeyi Sarayı 2011 yılının ilk altı ayında 113 bin turisti ağırladı. 2011 yılı şubat ayında ziyarete açılan Saray Koleksiyonları müzesi açıldığı günden 30 Haziran’a kadar ise 17 bin 765 ziyaretçi tarafından ziyaret edildi.
***

Ayşegül Tecimer Türkiye’de
Türkiye’den tarihi eser kaçırdığı için kırmızı bültenle aranan Ayşegül Tecimer, davanın zaman aşımına uğraması nedeniyle Türkiye’ye döndü. Türkiye’den tarihi eser kaçırdığı için kırmızı bültenle aranan Ayşegül Tecimer, davanın zaman aşımına uğraması nedeniyle Türkiye’ye döndü. Önceki gece eşiyle Ortaköy Zuma’da yemek yiyip Anjelique’te eğlendi.
***