SON DAKİKA SPOR: Durant ve Garnett Beşiktaş’ı istiyor… Bebe’ye alternatif aranıyor… Doktordan savunma… UEFA maçına hazırlanıyorlar… Bir transfer daha… Ferrari geri çağırıldı… Almeida’dan mesaj… Basketbolda fikstür belirlendi…



Kobe sakin Durant ve Garnett Beşiktaş’ı istiyor
Kobe Bryant’ın Beşiktaş’a geleceği umudu sürerken Duran ve Garnett’te Beşiktaş’ı istiyor. Beşiktaş’ın Amatör Şubelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Şeref Yalçın, NBA yıldızlarının siyah-beyazlı formayı giymek istediklerini söyledi.. Yalçın, Kobe Bryant transferine ilişkin olarak “Çin’den aylığı 2 milyon doları bulan bir teklif aldı ama Beşiktaş’ta oynamak istiyor. ‘Beşiktaş’ı biliyorum. Iverson da orada oynadı’ diyor. Haftaya cuma bize bir yanıt verecek. Gözüken bu transferi bitirme şansımızın yüksek olduğu” açıklamasını yaptı. NBA sayı kralı Kevin Durant’in menajeri ile görüştüğünü belirten Yalçın, “Kaldığımız otele geldiler ve Kobe olmazsa Durant’in Beşiktaş’ta oynamaya sıcak baktığını söylediler. Rakamlar da uygun. Ayrıca Kevin Garnett de bizle bağlantıya geçti. O da gelmek istiyor” şeklinde konuştu.
***

Voleybol’da transfer
Voleybol Erkek Takımı, geçtiğimiz sezon İstanbul Büyükşehir Belediyespor forması giyen Hakan Akışık’ı transfer etti. Pasör çapraz pozisyonunda oynayan deneyimli oyuncu Akışık 1 yıllık sözleşmeye imza attı. Hakan Akışık, “ Büyük bir camida oynayacak olmaktan dolayı çok mutluyum. Arkadaşlarımla birlikte takımımızı layık olduğu yerlere getireceğimize olan inancım tam” dedi.
***

Bebe’ye alternatif aranıyor
Bebe sakatlanınca harekete geçen Beşiktaş Başkanı, Atletico Madrid’in büyük hissedarı Angel Gil’den randevu talep etti ve yıldızın menajeriyle görüştü. Manchester United’tan Berbatov gündemde. Pizzi yedekte bekliyor. Portekiz’li golcü Bebe’nin sakatlanarak en az 6 ay sahalardan uzak kalacağının açıklanmasının ardından, Beşiktaş Yönetimi harekete geçti. Futbol Federasyonu’nun yabancı transferini saha içerisinde 6+2, saha dışında ise sınırsız bırakması üzerine yeni bir golcü arayışına giren Siyah-Beyazlılar’ın ilk durağı İspanya oldu. Yönetim kurulu üyelerinden onay alan Başkan Yıldırım Demirören, Atletico Madrid’in büyük hissedarlarından Angel Gil’den randevu talep etti. Özel uçağını hazırlatan Demirören, ardından futbolcu menajeri Jorge Mendes’i aradı ve “Akşam saatlerinde Madrid’deyim. Forlan ile görüşme ayarla” dedi.

Berbatov’u kiralayalım
Futbol Komitesi Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu’nu da yanına alarak Madrid’e giden Başkan Demirören, Forlan için İspanyol ekibine yeni bir teklif götürecek. Daha önce İspanya’dan ayrılmak istemediğini söyleyen Forlan’ın yıllık 6 milyon euro istemesi transferi zora soktu. Pazarlıklar sürüyor. Uruguaylı ikna edilemezse rota İngiltere’ye çevrilecek. Manchester United’ın gözden çıkardığı Berbatov için girişimlerde bulunacak olan yönetim, İngiliz ekibine, “Bebe’yi 1 yıllığına kiraladık ama sakatlığı sonrasında ondan faydalanmamız çok zor. Düşünürseniz Berbatov’u kiralayabiliriz” önerisinde bulunacak.

Pizzi stepnede duruyor
Man United bu teklife sıcak bakmadığı takdirde FON yardımıyla bu futbolcunun bonservisi alınmaya çalışılacak. Her ihtimali gözönünde bulunduran Beşiktaş Yönetimi, Teknik Direktör Carvahal’in isteği doğrultusunda Braga’nın 21 yaşındaki genç golcüsü Pizzi ile anlaşma sağlamıştı. 4.6 milyon euroluk bonservis bedelini çok bulan Başkan Yıldırım Demirören, bir yandan da bu rakamı aşağıya çekmeye çalışıyor. Forlan ve Berbatov’dan istenen sonuç elde edilemezse Pizzi, 3.5 milyon euro civarında bir rakama transfer edilecek.
(Star)
***
Doktordan savunma
Beşiktaş Doktoru Devrim Urgun Bebe’nin bütün ölçümlerinin takım ortalamalarının çok üstünde olduğunu kaydederek, ”Tüm denge testleri yerindeydi. Ama bir talihsizlik yaşadı. En atletik ve en güçlü oyuncularımızdan biriydi. Bebe, maçın ikinci yarısının 10. dakikasında girdiği ikili mücadelede sakatlandı” dedi. Ersan Gülüm’ün, yaşadığı diz sakatlandığından sonra çıktığı idmanda sakatlanmasıyla ilgili eleştirileri yanıtlayan Devrim Urgun, şöyle konuştu: ”Dünya futbolunda da bundan örnekler var. Ronaldo, zamanında Inter’de benzer bir sakatlık geçirdi. İtalya’da tedavisi yapıldı. Daha sonra çıktığı ilk maçta, hiçbir pozisyon yokken rakip ceza sahası içinde kendisi yere yığıldı. Yani İtalya’daki doktorlar, fizyoterapistler bu işi bilmiyorlar mıydı, Ronaldo’yu erken mi sahalara çıkardılar da bu oyuncu tekrar sakatlandı Bunlar sporun içinde olabilecek şeyler. Takımın sağlık ekipleri, doktorları olarak, sporcunun sağlığını korumak öncelikli görevimiz. Hiçbir şekilde futbolcuyu riske etmeyecek şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Oyuncunun hazır olduğuna da kişisel kanaatimizle varmıyoruz. Tamamen bilimsel veriler, ölçümlere, testlere dayanarak hazır olduğu kararına varıyoruz. Ondan sonrası da kişinin biraz şansı diyorum. Sivok da aynı ameliyatı geçirdi, şu anda hiçbir problem olmadan devam ediyor.”
***

UEFA maçına hazırlanıyorlar
Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Alania Vladikavkaz ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına devam ediyor. İdmana milli maçta sakatlanan Bebe ile tedavisine devam edilen Ersan Gülüm katılmadı.
Antrenör Carlos Carvalhal yönetiminde yapılan idmanda oyuncular kondisyon ve taktik ağırlıklı çalışma gerçekleştirdi. Antrenmanın son bölümünde ise oyuncular taktik ağırlıklı çift kale maç yaptı. Öte yandan takımdan ayrı koşu yapan Mustafa Pektemek’in pazar günü takımla birlikte çalışmalara başlayacağı ve teknik heyetin görev vermesi halinde Vladikavkaz maçında oynayabileceği ifade edildi.
***

Gel bakalım Ferrari!
Federasyonun kadrodaki yabancı sayısını serbest bırakması, en çok Beşiktaş’ın işine yaradı. Bu durumu koz olarak kullanan Matteo Ferrari, A takımla idmanlara çıkması için İstanbul’a çağrıldı. Mehmet Ali Aydınlar yönetimindeki Türkiye Futbol Federasyonu’nun yabancı kısıtlaması hakkında vermiş olduğu son karar, Beşiktaş’a rahat bir nefes aldırdı. Süper Lig kulüplerine kadrosunda sınırsız yabancı bulundurma hakkı tanınırken, sahada 6+2 kararının devam ettiği vurgulanmıştı. Daha önce 10 yabancı sınırı sebebiyle Ferrari ve Fink’i gözden çıkaran Siyah-Beyazlılar, yüklü maliyetlerine rağmen iki futbolcudan da faydalanamıyordu.

‘Ya takım bul…’
Ancak federasyonun son kararıyla birlikte Beşiktaş Yönetimi de harekete geçti. Senelik 2.5 milyon Euro ödenen İtalyan savunmacı Matteo Ferrari’ye menaceri aracılığıyla çağrıda bulunan Kara Kartallar, İtalyan yıldızdan çalışmalara katılmasını istedi.

“Ya takım bul, ya da çalışmalara katıl” teklifi yapılan tecrübeli oyuncu gelmezse, Beşiktaş hakkını FIFA’da arama kararı aldı. Ferrari’nin yanı sıra çalışmalarını ülkesinde sürdüren bir diğer futbolcu olan Fink’e de benzer bir çağrı yapıldığı kaydedildi.

‘Bu karar rahatlattı’
Beşiktaş İkinci Başkanı Metin Keçeli, Futbol Federasyonu’nun kulüplere sınırsız yabancı oyuncuyla sözleşme imzalama hakkını tanımasını olumlu karşıladı. Keçeli, “Sahadaki yabancı oyuncu sayısı değişmedi. Kulüpler, yabancı oyuncu sınırı nedeniyle sözleşmesi feshedilecek oyuncular ne isterse yapmak zorunda kalıyorlardı. Kulüplerin elini rahatlatan bir karar oldu” diye konuştu.

Beşiktaş büyük zarar etmişti
Siyah-Beyazlı kulüp, geçtiğimiz sezonlarda yabancı kontenjanı sıkıntısı nedeniyle elindeki yıldız isimleri zarar ederek göndermek zorunda kalmıştı. Beşiktaş daha önce Matias Delgado, Tomas Sivok, Michael Fink ve Rodrigo Tabata’nın sözleşmesini dondurmuştu.
***

Almeida’dan taraftara mesaj var
Beşiktaş TV’ye açıklamada bulunan Almeida, özel maçta Lüksemburg’a güzel bir gol attığını belirterek, ”Bu benim için çok iyi oldu. Çalışmaya devam edeceğim” dedi. Portekizli yıldız, benzer golleri Beşiktaş’ta da atma sözü vererek, ”Beşiktaş’ta da aynı golleri atmak istiyorum. Bu benim işim, zaten bu tür golleri atmayı her zaman deniyorum” ifadesini kullandı. Almeida, en büyük isteğinin ligde ve Avrupa kupalarında taraftarları mutlu etmek olduğunu sözlerine ekledi.
***

Beko Basketbol Ligi Fikstürü belli oldu
Beko Basketbol Ligi’nde 2011-2012 sezonu fikstür kura çekimi yapıldı. İzmir’de yapılan fikstür kura çekimine Türkiye Basketbol Federasyonu yöneticilerinin yanı sıra, kulüp yöneticileri de katıldı. TBF Ligler Direktörü Ahmet Araşan, üst düzey oyuncuların Türkiye’ye gelme ihtimaliyle birlikte daha heyecanlı bir ligin kendilerini beklediğini ifade etti. Araşan, Play-off eşleşmesinde de değişikliğe gittiklerini, play-off eşleşmelerinde bütün müsabakaların ”0-0” eşitlikle başlayacağını söyledi. TBF Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş de fikstür kura çekimi konusunda teknik detayları verdi.

LİG
16 takımın katılacağı ligde normal sezon 15 Ekim 2011-22 Nisan 2012 tarihlerinde oynanacak. Play-off müsabakalarının 25 Nisan 2012’de başlayacağı ligde heyecan 3 Haziran 2012’ye kadar sürecek. İlk 8 takımın play-off oynamaya hak kazanacağı ligde, ligi son 2 sırada bitirecek ekip, lige veda edecek. Play-off’un tüm turlarında eşleşmeler takımların ligde oynamış oldukları maç sonuçları ne olursa olsun ”0-0” başlayacak. Çeyrek final müsabakalarının kazanılmış 2 maç üzerinden oynanacağı play-off’ta ilk maç normal sezonu üst sırada bitiren takımın sahasında, 2. maç rakip sahada, gerekirse son maç ise sezonu üst sırada bitiren takımın sahasında oynanacak. Kazanılmış 3 maç üzerinden oynanacak yarı final müsabakalarında ilk iki maç normal sezonu üst sırada bitiren takımların ev sahipliğinde, 3. ve gerekirse 4. maç ise rakip sahada, gerekirse 5. müsabaka ise rakip sahada yapılacak.

Play-off’ta final müsabakaları için bu yıl iki seçenek belirlendi. A Milli Basketbol Takımı’nın olimpiyatlara eleme veya direkt katılımı halinde play-off final serisi kazanılmış 3 maç üzerinden, aksi durumda ise kazanılmış 4 maç üzerinden oynanacak.

SPOR TOTO TÜRKİYE KUPASI
2011-2012 sezonu takvimine göre Spor Toto Türkiye Kupası eleme grubu maçları 7-9 Ekim günlerinde oynanacak. Beko Basketbol Ligi’ndeki 16 takımın 4 grupta mücadele edeceği turnuva, TBF’nin belirleyeceği 4 il merkezinde yapılacak. Eleme müsabakaları sonunda gruplarında ilk 2 sırayı alan 8 ekip, 15-19 Şubat 2012’de düzenlenecek final grubu maçlarında kupayı kazanmak için mücadele edecek.

İLK HAFTA MÜSABAKALARI

Ligde 15-16 Ekim 2011’de oynanacak ilk hafta müsabakaları şöyle:

Aliağa Petkim-Hacettepe Üniversitesi
Fenerbahçe Ülker-Trabzon Basket
Olin Edirne-Galatasaray
Mersin Büyükşehir Belediyesi-Tofaş
Banvit-Pınar Karşıyaka
Erdemir-Anadolu Efes
Türk Telekom-Antalya Büyükşehir Belediyesi
Beşiktaş-Bandırma Kırmızı