SON DAKİKA SPOR: Sana 400 bin dolar yeter… Toraman kampı değerlendirdi… Yabancı kontenjanında değişiklik …Alania maçının hakemi belli oldu… Carvalhal’dan gençlere övgü…Taraftarların beklediği formalar satışa çıktı… Basında öne çıkan Beşiktaş haberleri… Almeida’nın sigortası var, Bebe’nin yok…



***
Sana 400 bin dolar yeter
NBA’in son sayı kralı Durant’ın menajeri, “Kobe’ye verdiğiniz aylık 700 bin $’a gelmeye hazır” dedi. Beşiktaş’tan, “Sponsorlar ilgilenmez. 400 binden fazla vermeyiz” yanıtını aldı. Beşiktaş’ın, Deron Williams’ı renklerine bağladıktan sonra Kobe Bryant ile masaya oturması lokavt sırasında oynamak isteyen NBA yıldızlarının da dikkatini çekmiş durumda. Bunlardan biri de NBA’in son sayı kralı Kevin Durant. Ancak bu transfer görüşmesinin perde arkası çok ilginç. ABD’li yıldızın menajeri Aaron Goodwin, geçen hafta Kobe ve menajeri Pelinka ile Los Angeles’ta buluşan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetici Şeref Yalçın ile temas kurdu. Bu, aslında dünyanın en büyük yıldızlarından birini Beşiktaş’a hiç uğraşmadan getirmek için bir fırsattı. Durant, 2010 Dünya Şampiyonası’nda yakından gördüğü İstanbul’u sevmiş ve Türk basketbolunun seviyesinin de kendisini geliştirmek için fırsat olduğuna karar vermişti.

KEVİN DURANT HAZIR, BEKLİYOR
Bu şartlarda Goodwin de Demirören ve Yalçın’a sadece “Kobe’ye aylık ne önerdiniz?” diye sordu. “700 bin dolar” yanıtı üzerine de Goodwin, “Bu paraya Kevin Durant Beşiktaş’ta oynamaya hazır” dedi. Ancak Beşiktaş cephesi, Durant’in Kobe kadar sponsorların ilgisini çekmeyeceği düşüncesiyle bu teklife soğuk bakıp, aylık 400 bin dolar önerdi ve görüşme olumsuz sonuçlandı. Goodwin, ESPN’e yaptığı açıklamada, oyuncusunun Rusya ve İspanya’dan tekliflere rağmen halen Türkiye’de oynamak istediğini tekrarladı ve Salı günü Beşiktaşlı yöneticilerle tekrar görüştüğünü açıkladı. Ancak bu görüşmede de Beşiktaş’ın aylık 400 bin dolardan yukarı çıkmadığı vurgulandı.
***

Toraman’dan kamp değerlendirmesi
Tecrübeli futbolcu İbrahim Toraman, Hollanda kampı hakkında değerlendirmelerde bulundu. İyi bir kamp dönemi geçirdiklerini söyleyen İbrahim Toraman, “Hava şartları ve ortam mükemmeldi. Oynadığımız hazırlık karşılaşmalarıyla durumumuzu görme imkanı bulduk. Antrenörümüz yeni bir takım oluşturmak istiyor ve herkese şans veriyor. UEFA Avrupa Ligi ve Spor Toto Süper Lig’e en iyi şekilde hazırlanıyoruz” diye konuştu. UEFA Avrupa Ligi play-off turunda karşılaşacağımız Rus ekibi Alania hakkında da konuşan Toraman, şunları söyledi: “Bu tip maçlar her zaman zor olur. Dikkatli oynayıp kendi evimizde avantajlı skoru elde etmek istiyoruz.”
***

Yabancı kontenjanında değişiklik
Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Metin Keçeli, Futbol Federasyonu’nun kulüplere sınırsız yabancı oyuncuyla sözleşme imzalama hakkını tanımasını, sözleşmesi feshedilmesi gündemde olan oyuncular karşısında kulüplerin elini rahatlattığını söyledi. Keçeli, kulüplerin yabancı oyuncu sınırı nedeniyle sözleşmesi fesh edilecek oyuncular karşısında zor duruma düştüğünü belirtti. Beşiktaş’ın da bu konuda sıkıntı çeken takımlardan olduğunu kaydeden Keçeli, ”Sahadaki yabancı oyuncu sayısı değişmedi. Kulüpler, yabancı oyuncu sınırı nedeniyle sözleşmesi fesh edilecek oyuncular ne isterse yapmak zorunda kalıyorlardı. Kulüplerin elini rahatlatan bir karar oldu” şeklinde konuştu. Sahada oynayacak yabancı oyuncu sayısının Türkiye için yüksek olduğunu da kaydeden Keçeli, ”Türkiye’de iyi oyuncu yetişmiyor. Yıllardır bir tek Arda’yı satabildik. Bu rakam bana göre yüksek. Federasyonun ileride bu rakamı bir miktar daha düşürmesi Türk futbolu için yerinde olur” diye konuştu.
***

Alania maçının hakemi belli oldu
UEFA Avrupa Ligi play-off eleme maçımızın hakemi açıklandı. Beşiktaş’ın, Alania Vladikavkaz takımı ile 18 Ağustos Perşembe günü oynayacağı UEFA Avrupa Ligi play-off elemeleri ilk maçının hakemi belli oldu. Fiyapı İnönü Stadı’nda saat 21:00’de başlayacak karşılaşmayı Bulgar hakem Stanislav Todorov yönetecek.
***

“Gençler Gelecekte Büyük Katkı Sağlayacak”
Beşiktaş Antrenörü Carvalhal, KFC Uerdingen ile oynanan hazırlık karşılaşmasının ardından, basın mensuplarına genç oyuncularıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Beşiktaş’ın Uerdingen ile oynadığı ve farklı kazandığı hazırlık maçı sonrası genç oyuncuların performansını değerlendiren Antrenör Carvalhal, “ Genç oyuncularımızın takıma katkısı ve takımla olan birlikteliği gayet güzel” diye konuştu. Genç oyuncuların tecrübeli oyuncular gibi davrandığını belirten Carvalhal, “Tüm takım içinde başarılı şekilde kendilerini gösteriyorlar, Beşiktaş’ın geleceğinde bu oyuncuların katkısı ve yeri olacağına inanıyorum” dedi.
***

Beyaz forma satışa çıktı
Beşiktaş’ın 2011-2012 sezonunda giyeceği yeni sezon formalardan ilki olan “Beyaz Forma” mağazalarımızda satışa çıktı. Göğsünde ‘Kartal’ ile beyaz forma, her sezon olduğu gibi 2011/ 2012 sezonunda da Beşiktaş’ın kazanmayı hedeflediği başarılarda en büyük itici gücü olması bekleniliyor. Forma bembeyaz ve mutlu günlere doğru koşmayı ve aynı zamanda kalbin temizliğini ve Beşiktaş duruşunu temsil ediyor. Adidas tarafından hazırlanan göğsünde yeni sponsor Toyota’nın, sırtında ana sponsor Ülker’in ve kolunda Avea’nın isimlerinin yazılı olduğu forma 95 TL fiyatla sahip olabilirsiniz.
***

MİLLİYET: “Bebe tazminatı”
Beşiktaş, Manchester United’dan kiraladığı Bebe’nin altı ay sahalardan uzak kalacak olmasıyla yıkıldı. Siyah-beyazlıların, milli takımda sakatlanan oyuncu nedeniyle Portekiz Futbol Federasyonu’ndan tazminat talebinde bulunacağı öğrenildi.
***

HÜRRİYET: “Kartal’a darbe üstüne darbe”
Beşiktaş’ın sezon öncesi yaşadığı şanssızlıklar zincirine eklenen son halka Bebe oldu. Havutçu ve Adalı, hazırlık kampındayken tutuklanarak cezaevine girdi. Ersan bonservisi alındıktan sonra sakatlandı. Portekizli golcü de en az altı ay oynayamayacak.

“Almeida’nın sigortası var, Bebe’nin yok”
Bebe’nin sakatlıklara karşı sigortası yok. Bu nedenle siyah beyazlıların, 1.8 milyon avroluk zararını sigortadan karşılaması mümkün olmayacak. Oysa siyah beyazlıların bir başka Portekizli futbolcusu Hugo Almeida’nın fon aracılığıyla transfer edildiği için sakatlık sigortası bulunuyor. Buna karşılık Beşiktaş’ın hiçbir resmi maçta formasını bile giymeden sakatlanan Bebe için Portekiz Futbol Federasyonu’na başvuracağı öğrenildi.

“Sporting’e gitme niyetim yok”
Quaresma Sporting Lizbon’a transfer olacağı haberlerine, Portekiz’in TVI televizyonuna verdiği röportajla son noktayı koydu. Sporting’e transferinin söz konusu olmadığını açıklayan Portekizli şunları söyledi: “Sporting Lizbon’a transfer olacağım haberlerini ben de duyuyorum. Bu haberlerin nasıl çıktığını bilmiyorum. Beşiktaş’ta mutluyum ve kendimi iyi hissediyorum. Yapmam gereken bana olan ilgiye takımıma katkı sağlayarak karşılık vermek.”

SABAH: “Reklamın yok! Sana 400 bin dolar yeter”
NBA’in son sayı kralı Durant’ın menajeri, “Kobe’ye verdiğiniz aylık 700 bin dolara gelmeye hazır“ dedi. Beşiktaş’tan, “Sponsorlar ilgilenmez. 400 binden fazla vermeyiz” yanıtını aldı.

“Bebe sezonu kapadı”
Beşiktaş’ta korkulan oldu. Portekiz Ümit Milli Takımı’nda sakatlanan Bebe’nin sol diz ön çapraz bağlarında yırtık olduğu ve 6-7 ay forma giyemeyeceği açıklandı.

“Almeida oruç bozdu, Portekiz uçtu”
Portekiz, hazırlık maçında Lüksemburg’u 5-0 yenerken, ikinci yarının başında Helder Postiga’nın yerine oyuna giren Beşiktaş’ın forveti Hugo Almeida 59 ve 72’nci dakikalarda ağları havalandırdı. Üzerinden 99 gün geçen 17 Kasım 2010’da oynanan ve tam dört gol attığı İspanya maçı sonrası milli forma altında ilk gollerini kaydeden 27 yaşındaki futbolcu Portekiz ile 37. karşılaşmasında 14 gole ulaştı.

HABERTURK SPOR: “Bebe ağladı ağlattı”
Portekiz Ümit Milli Takımı’nda sakatlanan ve sol dizindeki tüm bağların koptuğu belirtilen 21 yaşındaki golcü oyuncu büyük oranda sezonu kapattı. Kara Kartal ciddi bir yara aldı.

“İlk maça Bulgar hakem”
UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Beşiktaş’ın Rus ekibi Alania ile oynayacağı maçın hakemi açıklandı. FİYAPI İnönü Stadı’nda saat 21.00’de oynanacak mücadelede Bulgar hakem Stanislav Todorov görev yapacak.

“Quaresma dikkat çekti”
Quaresma, UEFA’daki rakipleri Alania için “Agresif, iyi defans yapan, fizik kapasitesi yüksek bir takımla karşılaşacağız. Kolay gibi gözüküyor ama çok mücadele etmemiz gerek” dedi.

FANATİK: “Böylesi görülmedi”
Önce Ersan Gülüm gitti, ardından Tayfur Havutçu’yu kaybetti Beşiktaş. Kara Kartal tam ayağa kalkarken Bebe’den gelen kötü haber, siyah beyazlı kulüpte tüm planları alt üst etti.

“Yine akla o geldi”
Bebe’yi kaybeden Beşiktaş, eski göz ağrısını markaja başladı. Galatasaray’ın da istediği Diego Forlan için Cengiz Zülfikaroğlu’nun İspanya’ya gitmesi gündeme geldi.

“Kartal vites küçülttü”
Kartal’ın her kampı iyi başlıyor, tatsız bitiyor. Bu şartlarda tüm iyi niyete rağmen hazırlıklar başa dönüyor. Çalışmaların tek olumlu gelişmesi, Carvalhal ile takımın kaynaşması oldu.

VATAN: “Bebe altı ay yok bana golcü bul”
Genç yıldızdan gelen kötü haber sonrası Kartal’ın hocası Carlos Carvalhal telefona sarıldı ve menajer Jorge Mendes’i arayıp, “Bebe sakatlandı, bana bir santrfor bulman lazım” dedi.