SON DAKİKA SPOR: İşte UEFA rakibi… Carvalhal: Rakibi ciddiye almak gerek… Keçeli: Zor günlerde iyi kura… Uerdingen ile hazırlık maçı… Hollanda’da ilk galibiyet… Kobe heyecanı… Toraman: Tur rahat gelir… Pektemek’in sağlık durumu ciddiyetini koruyor… Jimnastik takımı sezonu açtı…



İşte UEFA rakibi
Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi’ndeki rakibi Alania Vladikavkaz takımı oldu. UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Beşiktaş’ın karşılaşacağı Alania Vladikavkaz takımı, Kuzey Osetya-Alanya Cumhuriyeti’ndeki Vladikavkaz kentinde 1921 yılında kurulmuş bir Rus futbol kulübü. Sarı-kırmızı ve beyaz renkleri taşıyan Alania Vladikavkaz, 1995 yılında Rusya Şampiyonu, 1992 ve 1996 sezonlarında ise ikinci oldu. Maçlarını Rusya’nın en büyük 4. stadı olan 32 bin kapasiteli Republican Spartak Stadium’da oynuyor. Alania Vladikavkaz, 2010-2011 sezonunda Rusya Premier Ligi’ni 30 puanla 15. sırada tamamlayarak kümeye düştü. Devam etmekte olan Rusya 1. Ligi’nde ise Alania Vladikavkaz, ligin 19. haftasında 39 puanla 2. sırada yer alıyor. Alania Vladikavkaz, bir önceki eleme turunda Aktobe karşısında normal süresi 1-1 biten karşılaşmada penaltılar sonucunda 4-2 galip gelerek bir üst tura yükseldi.
***

Carvalhal: Rakibi ciddiye almak gerek
Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu dönene kadar vekalet edecek olan Antrenör Carlos Carvalhal, UEFA Avrupa Ligi’nde play – off turunda karşılaşacakları rakibi değerlendirdi. UEFA Avrupa Ligi play – off turu rakibi Alania Vladikavkaz’ın dikkate alınması gerektiğini belirten Carvalhal, “İkinci lig ekibi ama güçlü bir takım. Aynı zamanda dirençli bir kadroya sahipler. Çok hafife alınacak bir takım değil” dedi.
***

Keçeli: Zor günlerde iyi kura
Beşiktaş’ın İkinci Başkanı Metin Keçeli, UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki Rus rakibi Alania Vladikavkaz’ı değerlendirdi Keçeli şunları söyledi: “Rakibimiz Rusya’da ikinci lige düşmüş, Avrupa’nın hiç bilinmeyen bir takımı. Bu takıma göre çok üstün tecrübemizle, ekibimizle ve kadromuzla bu turu geçeceğimize inanıyoruz. Bizim için şu zor günlerde böyle bir kura iyi geldi.”
***

Uerdingen ile hazırlık maçı
Beşiktaş Futbol Takımı, 9 Ağustos Salı günü Almanya’nın KFC Uerdingen takımıyla bir hazırlık maçı yapacak.
TSİ 20.00’de başlayacak karşılaşma Grotenburg Stadı’nda oynanacak.
***

Hollanda’da ilk galibiyet
Yeni sezon hazırlıklarına Hollanda’da devam eden Beşiktaş, hazırlık maçında Yunanistan ekibi Ergotelis’i 2-1 yendi. Sud Station Köln’deki karşılaşmaya Cenk Gönen, İsmail Köybaşı, İbrahim Toraman, Ekrem Dağ, Mehmet Aurelio, Guti, Almeida, Simao, Bebe, Fernandes ve Sivok onbiriyle başlayan siyah-beyazlılar ilk dakikadan itibaren rakibi üzerinde büyük bir baskı kurdu. Girdiği pozisyonlardan yararlanamayan Beşiktaş, 44. dakikada 1-0 öne geçti. Fernandes’in kullandığı köşe vuruşunda topa iyi yükselen Sivok’un kafa vuruşuyla golü bulan siyah-beyazlılar, soyunma odasına 1-0 üstünlükle gitti. İkinci yarıya Guti-Quaresma değişikliğiyle başlayan karakartallar, yakaladığı ilk fırsatta ikinci golü buldu. 47. dakikada Fernandes’in kullandığı köşe vuruşunda topa yükselen Aurelio’nun kafayla yaptığı vuruş, siyah-beyazlıları 2-0 üstünlüğe taşıdı. 60. dakikada Aurelio-Ernst, 75. dakikada Almeida-Holosko değişikliklerini yapan Beşiktaş karşısında fazla etkili olamayan Ergotelis, 80. dakikada Karalis’in attığı golle farkı 1’e indirdi. Mücadelede başka gol olmayınca siyah-beyazlılar, Hollanda kampındaki ilk hazırlık maçını 2-1 kazandı. Teknik Direktörümüz Tayfur Havutçu’nun yerine vekaleten görev yapan Antrenörümüz Carlos Carvalhal yönetiminde ilk karşılaşmasını oynayan Beşiktaş, Ergotelis karşısında yeni beyaz formalarıyla mücadele etti.
***
Kobe heyecanı
Beşiktaş’ın ünlü yıldızla yaptığı ilk görüşme olumlu geçti, umutlar arttı. Siyah-Beyazlılar’ın Başkanı Yıldırım Demirören, 4 saatlik toplantıda yıldız basketbolcuya menajeri Rob Pelinka aracılığıyla yıllık 10 milyon euro önerdi. Pelinka, “Bu görüşme sonrası Kobe Bryant Beşiktaş’a çok daha yakın” ifadelerini kullandı. Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetici Şeref Yalçın dünyanın bir numaralı basketbol yıldızı Kobe Bryant’ın menajeri Rob Pelinka ile yaptığı görüşme camiada büyük heyecan yarattı. Oldukça olumlu bir havada geçen ilk buluşmada Siyah-Beyazlılar’ın Başkanı Yıldırım Demirören’in Kobe’ye yıllık 10 milyon dolarlık bir teklif yaptığı bildirildi. Bryant’ın menajeri Pelinka yaklaşık 4 saat süren görüşme ile ilgili şunları söyledi:

Kobe bir görüşme daha istedi
“Beşiktaş Başkanı Demirören ve yönetici Yalçın’la önemli bir görüşme gerçekleştirdik. Siyah-Beyazlı kulübün bu transferi çok istediğini biliyorduk. Bu toplantı sonrası biz de artık Kobe’nin Beşiktaş’a transferine çok daha yakınız.” Bu arada ünlü basketbolcu da Beşiktaşlı yöneticiler ile Rob Pelinka arasında gerçekleştirilen görüşme ile ilgili sık sık menajerinden bilgi aldı. Sonra da Şeref Yalçın’ı telefona isteyip, “Sizinle bir görüşme daha yapmak istiyorum” dedi.

Demirören: Önemli yol katettik
Yıldırım Demirören ve Şeref Yalçın’ın, Kobe Bryant ve menajeri Rob Pelinka ile yapacağı son görüşmede transferin sonuçlanması bekleniyor. Öte yandan ilk transfer görüşmesi sonrası kartalhaber’e değerlendirmede bulunan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, “Kobe’nin menajeriyle yaptığımız görüşme çok olumlu geçti. Dünyadaki önemli spor kanalları Kobe’nin Beşiktaş’a transfer olup olmayacağını konuşuyor. Önemli yol katettik” dedi.

10 milyon euroyu kabul edebilir
Kobe Bryant ve menajeri ile bir kez daha görüşeceklerini hatırlatan Demirören, “Dünyanın bir numaralı basketbol yıldızının transferi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kobe’nin transfer olması Türkiye’nin tanıtımı için çok önemli fırsat olacak” yorumunu yaptı. Daha önce aylık 1.5 milyon euro isteyen ünlü basketbolcunun, ilk görüşmenin olumlu geçmesinin ardından Demirören’in yaptığı yıllık 10 milyon euroluk teklifi kabul etmesi bekleniyor.

(Star)
***

Toraman: Tur rahat gelir
Kaptan İbrahim Toraman, UEFA Avrupa Ligi play-off maçında Rusya’nın Alania takımı ile eşleşmelerini değerlendirirken “Kolay rakip.Tur rahat gelir” dedi. Bu sezon büyük hedeflerle yola çıktıklarını ancak yaşanan tutuklamalar nedeniyle morallerinin bozulduğunu ifade eden Toraman, “İnşallah, hem hocamı hem de yöneticilerimiz en kısa sürede aramıza dönerler. Bu sezon 3 kulvarda büyük hedeflere varmak için çalışacağız. Alania bizim ayarımızda bir takım değil. Gruplara kalacağız” diye konuştu.
***

Pektemek’in sağlık durumu ciddiyetini koruyor
Büyük umutlarla transfer edilen Mustafa Pektemek’in durumu bilmece gibi. Ameliyat olduğu dizi devamlı şişen ve idmanlara çıkamayan genç golcü için daha önce ‘Pektemek gol demek’ deniliyordu, şimdi ise ‘Pektemek yok demek’ ifadesi kullanılıyor. Sakatlığı nedeniyle tedavisine İstanbul’da devam edilen genç futbolcu Hollanda kampına götürülmezken, doktorlar sakatlığı hakkında net konuşmaktan kaçınıyorlar. Sızan bilgilere göre Mustafa’nın 1.5- 2 ay sahalardan uzak kalacağı bildirildi.
***

Jimnastik takımı sezonu açtı
Beşiktaş Jimnastik Takımı, yeni sezon hazırlıklarına başladı. BJK Akatlar Spor Salonu’nda yeni sezonun ilk çalışmasını yapan Jimnastik Takımı, Macaristan’da katılacağı turnava için çalışmalarını sürdürecek.
***