SPOR-Kobe’nin aylığı 1 milyon dolar

BEŞİKTAŞ-
Beşiktaş’ın, efsane basketbolcuya yaptığı teklif dünyayı şaşkına çevirdi. Çin devreye girerken, İtalyanlar, “Aylığı en az 1 milyon dolar” değerlendirmesini yaptı. Futbolda dünya yıldızlarını kadrosuna katarak büyük
sükse yapan ve aynı metodu basketbol takımı için de uygulamaya koyan Beşiktaş, dünyayı şaşkına çevirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yılın başında Allen Iverson’ı, bu yıl da New Jersey Nets’in yıldızı Deron Williams’ı kadrosuna katan siyah-beyazlıların NBA’in yaşayan efsanesi Los Angeles Lakers’lı Kobe Bryant’ı transfer etmek için girişimlerde bulunması büyük yankı uyandırdı. İtalya’nın ünlü spor gazetesi La Gazetta dello Sport, ABD mahreçli haberinde sansasyonel transfer harekâtına geniş yer ayırdı. Gazete haberinde yapılan değerlendirmede, “Kobe’yi mi istiyorsun? Aylığı 1 milyon dolar” ifadelerine yer verildi.

TEKLİFİMİZİ BEKLİYORLAR
Gazete haberinde Beşiktaş’ın THY Avrupa Ligi’nde mücadele etmeyecek olmasına rağmen, NBA’deki lokavt sebebiyle 1 Temmuz’dan itibaren işsiz kalan NBA yıldızlarını kadrosuna katmak için aniden kapsamlı bir harekât başlattığı ifade edildi. 33 yaşındaki Kobe Bryant’ın transferinin gerçekleşmesi halinde İtalya’da bir dönem Siena’yı da çalıştıran baş antrenör Ergin Ataman’la çalışacağı hatırlatılan yazıda tecrübeli hocanın, “Kobe’nin menajeriyle bağlantı kurduk, teklifimizi bekliyorlar” sözlerine yer verildi. Haberde, “Sponsoru Nike aracılığıyla Kobe’yi transfer etmek için Çin takımları da fırsat kolluyor” denildi. Beşiktaş, Kobe Bryant’ı alabilmek için THY ile anlaşmaya çalışıyor.

(Türkiye Gazetesi)