SPOR-Ersan ilk yarıda yok

BEŞİKTAŞ-Avusturya kampında şanssız bir sakatlık geçiren Ersan Gülüm, Acıbadem Fulya Hastanesi’nde ameliyat oldu. Ersan Gülüm’ün ameliyatını Prof. Dr. Ömer Taşer ve Dr. Sarper Çetinkaya gerçekleştirdi.
Gülüm’ün durumuyla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Taşer, “Bu tip sakatlıklar sporcuların büyük ameliyatlar geçirmesi ile sonuçlanır. Muayene sırasında Gülüm’üm kopan bağının yanı sıra, ek bir sorun olarak ayağında sol açı bozukluğu olduğunu tespit ettik” dedi. Bu sorunlar nedeniyle genç oyuncunun ön çapraz bağ rekonstrüksiyonu revize ameliyatı olduğunu, hastanın kendinden alınan greftlerle kopan bağının revizyonunun gerçekleştirildiğini ifade etti.

Prof. Dr. Taşer, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ameliyattan sonra da iki yönlü rehabilitasyon uygulamayı planlıyoruz. Bu sayede hastamızın ön çapraz bağları ile ilgili mevcut durumu iyileştirilecek. Ayrıca ileride geçirebileceği sakatlıkları önlemeye yönelik çalışmalar da başlatılmış olacak.”

Yaşadığı sağlık sorunlarının Ersan Gülüm’ün spor hayatında bir engel teşkil etmediğini vurgulayan Prof. Dr. Taşer, “Futbolcunun, sezonun ilk yarısında forma giymesi mümkün görünmüyor. Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün iyi bir sağlık ekibi var. Biz de kulübün sağlık ekibiyle birlikte hastamızı yakından takip ediyoruz.” dedi.