SPOR-Jet hızıyla kampta!..

BEŞİKTAŞ-Kupa iade… Hani serbest kalacaktım… İstifa ediyor… Benim yeğenim yapmaz… Çete ‘Fransız’ kaldı… Denizli sesleri… Aydınlar şaşkına döndü… Kartal’ın B planı… Gol yağmuru… Basında Beşiktaş
haberleri…

HÜRRİYET: “Kupa iade”
Beşiktaş Yönetim Kurulu, kazandıkları Türkiye Kupası’nı şike soruşturması sona erip, tutuklanan Beşiktaşlılar aklanana kadar Futbol Federasyonuna iade etme kararı aldı. Başkan Yıldırım Demirören yönetim kurulu olarak şike soruşturmasında tutuklanan Asbaşkan Serdal Adalı, Teknik Direktör Tayfur Havutçu ve kulübün güvenlik müdürü Ahmet Ateş’in suçsuz olduğuna inandıklarını söyledi, “Ancak bir hataları varsa zaman içinde ispat edilecektir, Beşiktaş da gerekli işlemleri yapacaktır” dedi.

“Hani serbest kalacaktım” İbrahim Akın ile Beşiktaşlılar arasındaki telefon görüşmelerinde ilginç sözler var. Savcının, “Etkin Pişmanlık Yasası’ndan yararlanmak istiyor musun?” sorusuna, avukatına danıştıktan sonra “Evet” cevabını veren ve itiraflarda bulunan İstanbul BŞB’li futbolcu, emeline ulaşamayınca şoke oldu.

SABAH: “Kupa iade”
Teknik direktör Tayfur Havutçu ve Asbaşkan Serdal Adalı’nın tutuklanmasıyla sarsılan Beşiktaş yönetiminden tarihi adım. Yargı süreci bitene dek Türkiye Kupası iade edilecek.

“İstifa ediyor”
Beşiktaş’ın altı aylık hocası Tayfur Havutçu yönetimin elini rahatlatmak için istifa ediyor. Demirören de “Bir hafta için de bu işi çözeceğiz” dedi.

“Benim yeğenim yapmaz”
Süleyman Seba yeğeni olan Havutçu için konuştu: “Ben onun hiçbir şekilde böyle bir olaya karışacağına inanmıyorum”

“Çete ‘Fransız’ kaldı” Yerli futbolcular Havutçu’nun tutuklanmasıyla şoke olurken, dünkü idmanda Portekizli futbolcuların keyfine diyecek yoktu.

HABERTURK SPOR: “İade-i kupa”
Şike soruşturmasına adı karışan ve üç ismi tutuklanan Beşiktaş’ta yönetim harekete geçti, Futbol Federasyonumun kapısını çalıp “Geçen sezon kazandığımız Ziraat Türkiye Kupası’nı iade etmek istiyoruz” dedi. Bu şartlar altında 31 Temmuz’daki Süper Kupa finalini oynamak istemediklerini de belirten başkan Demirören “Türk adaletine inancımız sonsuz. Beşiktaş yönetimi olarak tüm arkadaşlarımızın suçsuz olduğunu düşünüyoruz. Ama bir hataları varsa zaman içinde ispat edilecektir, Beşiktaş da gerekeni yapacaktır. Arkadaşlarımız aklandığında kupamızı geri alırız” dedi. Siyah-Beyazlılar’ın bu hareketi takdir görürken TFF Başkanı Aydınlar “Kupayı geri alıp almayacağımızı değerlendireceğiz” ifadesini kullandı.

“Denizli sesleri” Beşiktaş yönetimi, lige kısa bir süre kala takımı ‘kulübü yakından tanıyan’ bir hocaya teslim etmek niyetinde. Öncelik Mustafa Denizli. Eğer o olmazsa Kartal, Daum’a ve eski teknik adamlarına teklif götürecek.

FANATİK: “Aydınlar şaşkına döndü”
Beşiktaş’ın kupayı geri verme kararı sonrası basının karşısına çıkan Futbol Federasyonu Başkanı, sorulara, “Şu anda bir şey söylemem mümkün değil”, “Her an her şey olabilir” “Yorum yapamam” gibi yanıtlar verdi.

“Kartal’ın B planı”
Teknik direktör Tayfur Havutçu, şike ve teşvik operasyonundan aklanmazsa, Beşiktaş yönetimi yeni arayışlara girecek. Türk futbolunu çok iyi bilen Daum, adaylar arasında. Beşiktaş yönetiminin, hastalığı yüzünden Siyah beyazlılardan dramatik bir şekilde ayrılan ‘kahin’ lakaplı deneyimli teknik adam Mustafa Denizli’ye de teklif götürmesi bekleniyor.

“Jet hızıyla kampta”
Kampın son günü olmasına rağmen bu zor günlerde takımı yalnız bırakmak istemeyen Başkan Demirören özel jetiyle Avusturya’ya gitti ve oyuncularına “Sadece futbola konsantre olun” dedi.

“Gol yağmuru”
Kartal, Avusturya kampının ikinci ve son hazırlık maçında gol olup yağdı: 8-0. Şike operasyonu sonucu Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu’nun durumları yüzünden moral çöküntüsü içinde olan Siyah beyazlı oyuncular, zayıf rakiplerini sahadan silip kendine geldi.

STAR: “Kirli kupa istemiyoruz”
Başkan Yıldırım Demirören dün Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ı ziyaret etti ve “Serdal Adalı ile Tayfur Havutçu aklanana kadar kupayı geri vereceğiz. Biz temiz bir kupa istiyoruz dedi.