SPOR-Yılmaer: ‘Üzerine gölge düşmüş bir kupa Beşiktaş’a yakışmaz’

BEŞİKTAŞ-Beşiktaş’ın kupayı iade etmesini Radyo Beşiktaş’a değerlediren TSYD Genel Başkanı Esat Yılmaer, “Beşiktaş Kulübü doğru bir davranışta bulundu çünkü üzerine gölge düşmüş bir kupa
hiçbir zaman bu büyük kulübün şanlı tarihine yakışmaz. Taraftarda şaibeli kupayı kabul etmez dedi.”

Yılmaer sözlerini şu cümlelerle sürdürdü, “Son derece zor ve kabus dolu günler yaşıyoruz futbolumuzun üzerine toz duman bulutu çökmüş durumda. Çeşitli iddialar havada uçuşuyor ancak şu an için ortaya çıkmış ve netleşmiş Bir şey yok. Tutuklamalar ve gözaltılar var ama bu tutuklama ve iddialar herkesi kesin olarak suçlu ilan etmediğini öncelikle kabul etmek zorundayız. Dolayısıyla bir yargı sürecine girilmiş bir dönemi yaşıyoruz. Herşey bu yargılama sürecinin sonunda ortaya çıkacak. 14 Nisan’da çıkan yasaya göre eğer suç ve suçlular varsa onlar cezalarını bulacaklar eğer bu kişiler suçsuz görülürse tekrar hayat normale dönmüş olacak. Tabii bu arada ilginç gelişmelerde olmuyor değil Beşiktaş Kulübü bugün kazandığı Türkiye Kupası’nı aklanana kadar federasyona iade etme kararı aldı. Bence buda son derece etik bir davranış. Beşiktaş Kulübü doğru bir davranışta bulundu çünkü üzerine gölge düşmüş bir kupa hiçbir zaman bu büyük kulüplerin şanlı tarihine yakışmaz. Beşiktaş taraftarıda şaibeli kupayı kabul etmeyecek bir taraftar. Çarşının yayınladığı bildiride de bu noktalar göze çarpıyordu. Beşiktaş Kulübü bence doğruyu yapmıştır. Umarım bu süreç sonunda Türk futbolunun üzerine çöken kara bulutlar kalkar ve eski çekişmeli heyecanın içine döneriz. Eğer bu soruşturma sonunda suçlu veya suçlular varsa onlarda Türk futboluna yıllardan beri süren bu dedikoduları bu lekeyi sürdükleri için gerekli cezayı alırlar.”

“Türk futbolunun temizleneceğine inanıyorum. Bu iddialar yıllardan beri futbolun içerisinde ancak ortada bir yasa yoktu. Şimdi yasanın getirdiği bir takım zorunluluktan dolayı soruşturmalar ve operasyonlar başladı. Operasyonlar sonunda bu iddialar en ince ayrıntısına kadar araştırılacak, soruşturulacak ve bir sonuca varılacak. Eğer suçlular varsa cezalarını görecekler ve bundan sonrada bu yasa çerçevesinde hiç kimse bu tür davranışlar içerisinde bulunmaya cesaret edemeyecek. Türk futbolunun geleceği açısından olumlu bir gelişme.
Türk futbolu içerisindeki tüm unsurlarında bu süreci sakınlikle, olgunlukla ve ortaya fazla suçlama getirmeden sonucunu beklemesi gerekir diye düşünüyorum.”

“Futbol Federasyonu Başkanı soruşturmayı yürüten savcı ilede bir görüşme yapmış heniüz kendisine somut bir karar verecek delillerin ulaşmadığını söylüyor. Dolayısıyla bu süreç içerisinde Futbol Federasyonu’nun yapacağı fazla Bir şey yok. Suçlar sabit olunca yeterli delil sağlanınca bir karar vermesi beklenebilir dolayısıyla şu anda bir ceza verse ileride aklanırsa o zaman boşu boşuna bir ceza verilmiş olacak. Hiç olmazsa herşey kesinleştikten sonra verilecek ceza yaptırımların uygulanması anlamına gelecektir. Federasyon bu süreci böyle değerlendirme kararı aldı bence. Bunu doğru buluyorum erken davranıp acele verilen kararlar belki hatalarıda beraberinde getirecek. UEFA spora şaibenin bulaşmasını hiç istemiyor ancak onlarında Türkiye’de ki temsilcisi Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) dolayısıyla onlarda TFF’nin alacağı karar doğrultusunda hareket edeceklerin zaten açıkladılar. Bu süreci hepimizin beklemesi gerekir. Umarım bundan sonra Türk futbolu yıllardan beri yaşadığımız şaibelerden bu operasyon sonunda temizlenir ve eğer suçlular varsa cezalarını görürler eğer herhangi bir suçu yoksada hiç olmaszsa bundan sonra bu iddiaları atmaya kimse yeltenmez.”