SPOR-Beşiktaş’ın efsanevi futbolcusu mezarı başında anıldı

BEŞİKTAŞ-Karakartalların Efsane futbolcularından Şükrü Gülesin mezarı başında anıldı. 34 yıl önce yaşamını yitiren unutulmaz oyunculardan Şükrü Gülesin, Emirgan Mezarlığı’nda bulunan kabri başında
anıldı. Yönetim Kurulunun ve bir dönem spor yazarlığı yaptığı Milliyet gazetesinin çelenk gönderdiği anma töreninde, ailesi başta olmak üzere Divan Kurulu üyeleri ve kulüp çalışanları hazır bulundu. Şükrü Gülesin’in üvey oğlu Sabri Şekerkıran yaptığı konuşmada, “34 yıldır babamı özlemle anıyoruz. Babamın hayatında sevgi ve saygı hiçbir zaman eksik olmadı. İnsanlara gösterdiği sevgi ve saygı 34 yıldır babama iade ediliyor, bundan dolayı çok mutlu ve gururluyum” dedi. Okunan duaların ardından anma töreni sona erdi.

Futbola Kınalıadaspor’da kaleci olarak başladı. Kısa süre sonra forvet pozisyonuna geçti. İstanbul Erkek Lisesi’nde okuduğu dönemde Beyoğluspor’a geçti. Buradan 1940/1941 sezonunda Beşiktaş Jimnastik Kulübü’ne transfer oldu. 1943-44 sezonunda Ankaragücü forması giydiği bir sezon dışında siyah-beyazlı formayı 1950’ye kadar giydi.

Köşe gönderinden attığı gollerle meşhurdu
Geldiği sezon Milli Küme şampiyonluğu gördü. 1947’de bir Milli Küme şampiyonluğu daha yaşadı. İstanbul liginde 6 sezon şampiyonluk yaşadı. 1946’da İstanbul Kupası’na sahip oldu. Bunun dışında iki Başbakanlık Kupası şampiyonluğu yaşadı. 1944’te Beşiktaş’a geri dönen Gülesin, Türkiye’de düzenlenen ilk Başbakanlık Kupası finalinde forma giyen Gülesin, Beşiktaş’ın Fenerbahçe’yi 4-1 yendiği maçta takımının son golünü kaydetti. 1947’de ise Adanademirspor’u 4-0 yendikleri maçta 2 gol kaydetti. Derbilerde Galatasaray’a 13 gol, Fenerbahçe’ye ise 9 gol atma başarısını gösterdi. Üstün futbol yeteneğinin yanı sıra kornerden attığı goller ile ün kazandı.