SPOR-Hayri Ülgen: “Futbol genç işi”

BEŞİKTAŞ-Radyo Beşiktaş’ta Didem Tutal’a Beşiktaş’ın genç oyuncuları ile yeni sezona katkılarını anlatan Hayri Ülgen, “Futbol genç işi ve takım oyunu gidecekler ona göre belirlenmeli” diye konuştu.

“FUTBOL GENÇ İŞİ VE TAKIM OYUNU, GİDECEKLER ONA GÖRE BELİRLENMELİ”
“Eğer Beşiktaş takımı gerçekten bu gençlere Tayfur Havutçu ile beraber büyük şekilde önem verip oynayabilirse gerçekten ileriki günlerde Beşiktaş’ın önü açılır. Ama Tayfur Havutçu biraz da korkak davranıp, Guti ve Fernandes geldiği zaman, onlar oynayan oyuncular olurlarsa, bu sefer de bu genç oyuncuları kenarda tutarlarsa, Beşiktaş için iyi şeyler olmaz. Çünkü futbol artık genç işi… Çok koşan, çok mücadele eden futbolcular takımını… görüyorsunuz ki bir Barcelona ne yapıyor bir takım oyunu takım içerisinden bir Messi bir Arjantin Milli Takımı’na faydalı olmazken ama bir Barcelona’da çok önemli işlere imza atıyor. Nedeni nedir, futbolun bir ekip oyunu olduğunu gösteriyor. Bugün Beşiktaş takımında bir Quaresma var, belki teknik olarak, belki taktik olarak, belki yetenek olarak çok futbolcunun önünde ama kendine oynadığı zaman Beşiktaş’a zarar veriyor. Ama takım oyunu oynadığı zaman da çok şeylere imza atıyor. Demek ki burada Beşiktaş’ın geleceğine yönelik oyuncular alınmışsa Beşiktaş Yönetimi, Başkan Yıldırım Demirören, Tayfur Havutçu’nun arkasında durursa bu oyunculara bilerek, isteyerek, yani hiçbir şey düşünmeksizin cesaretli bir şekilde üzerlerinde dururlarsa ben inanıyorum ki Beşiktaş 4.- 5. haftadan sonra çok iyi de bir sezon başındaki kamp sezonunu geçirse, çok önemli işlere imza atacaktır. Tabii ki bazı futbolcuların teknik, taktik açısından tecrübesinden faydalanılacaktır ama bence Beşiktaş takımı gençleşmekte ve Tayfur Havutçu teknik direktörlüğü ile oyuncuların gençleşip artık Beşiktaş’ın dışarıdan alacak futbolcuya değil Beşiktaş’ta yetişip, Beşiktaş’ın satacağı futbolculara ve ekonomik olarak Beşiktaş’a çok büyük katkı sağlaması gerek…

SAĞ SOL KANATTAKİ EKSİKLİK BAŞ AĞRITACAK
Bence şu anda Beşiktaş’ın çok önemli bir kaleciye ihtiyacı olduğunu söylemeliyim. Ben hiçbir zaman Rüştü’ye tam manasıyla güvenmediğimi belirteyim ki belki iyi kaleci olabilir ama kalecilerde istikrar çok önemli. Kalecilerin hatalar yaptığını gördüm. Beşiktaş’ın sağ ve sol kanadında kim oynayacak olursa olsun hala bu iki kanada çok önemli bir şekilde Beşiktaş’ın futbolcuya ihtiyacı olduğunu belirtmek istiyorum. Sağ ve sol kanatta zaaf var. Sezon içinde bu sancıyı da yaşayacağız.

GÖNDERİLECEK OYUNCULAR GİTMEDEN GENÇLERİN ÖNÜ AÇILMAZ
Beşiktaş’ın 14 yabancı futbolcusu var ve gönderemedi. Herkes kampa gelmek istiyor, böyle olmaz… Gerekirse bu futbolcular gönderilip çok iyi sağ ve sol kanat oyuncusu alınmalı. Bu şekilde olursa tabi bu durum değişmezse bu gençler bile takımda oynayamaz. Doğru isimler gönderilmezse genç oyuncular oynatılamayabilir. Ben Havutçu’nun Guti, Quaresma’yı oynatamayıp gençleri oynatacak kadar yürekli olduğunu zannetmiyorum. Çünkü futbol bir kumardır bu kumar içinde Başkan Demirören ve yönetim, Tayfur Havutçu’nun arkasında durması lazım. Bu oyuncuları gönderip Tayfur Havutçu’nun önünü açması lazım. Ama bunları yapamadıktan sonra ne Tayfur ne Beşiktaş Yönetimi ne bu gençler bir yere gelemez. Başkan Demirören bu futbolcuları yollayıp Beşiktaş’ın önünü açsın.”