Son Dakika Beşiktaş (28.06.2011)

Valizlerden giysi çıktı oh çektiler

SİNANPAŞA-Beşiktaş’taki Sinan Paşa Camii’nde musalla taşının altına bırakılan iki çanta polisi alarma geçirdi. Sinan Paşa Camii’nde musalla taşının altına bırakılan İki çantayı fark eden cami cemaati polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, camiye giriş ve çıkışları kapatarak vatandaşları uzaklaştırdı. Emniyet şeridi çekildikten sonra valizleri musalla taşının üzerine koyan polis memurları inceleme yaptı. Yapılan incelemede valizlerde giysi olduğu anlaşıldı. İncelemelerin ardından emniyet şeridini kaldıran polis, cami giriş ve çıkışlarını yeniden açtı. Valizlerin caminin hemen yanıbaşında kalan bir kadına ait olduğu tahmin ediliyor.

***

30 yıl istendi

AKARETLER-Aracını durdurmak isteyen trafik polisini otomobilin kaputuna alarak 3 kilometre boyunca sürat yapan sürücü Nail İşler için 30 yıla kadar hapis istendi. Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre Nail İşler, 7 Haziran 2011 günü arkadaşı Davut Özpay’ı gezdirmek için otomobiline aldı. Birlikte alkol alan İşler ve Özpay’ın kullandığı otomobil, Beşiktaş Akaretler’de kırmızı ışık ihlali yaptı. Bunun üzerine polis memuru Ahmet Turan Alçin, Nail İşler’e durmasını söyledi. Aniden süratini arttıran İşler, aracını Alçin’in üzerine sürdü. Alçin de aracın çarpmamamsı için kendini kaputun üzerine attı. Polis memurunu düşürmek için hızını arttıran İşler, “Seni öldüreceğim” diye bağırarak tehdit etti. Yaklaşık 3 kilometre boyunca aracın kaputunda polis memuruyla seyreden Nail İşler, trafiğin yoğun olduğu bölgede bir araca arkadan çarpınca durmak zorunda kaldı. Bu sırada düşen Alçin hafif şekilde yaralandı. İşler tutuklanarak cezaevine gönderilirken Özpay tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Savcılık İşler için 16 yıldan 30 yıla kadar, Davut Özbay için de 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. İşler ve Özpay’ın yargılanmalarına önümüzdeki günlerde başlanacak.

***

O artık Ortaköy’de aşçı

ORTAKÖY-Artık çiğköfte yoğurup, servis yapıyor. Türkiye, Bayhan Gürhan adını 2003 yılında “Popstar” yarışmasıyla duydu. Ercan Saatçi, Ahmet San, Deniz Seki ve Armağan Çağlayan’ın jüri üyesi olduğu yarışmada kendine özgü yorumuyla kısa sürede büyük hayran kitlesine kavuştu. Yarışmadan dereceyle ayrılan ve iki albüm çıkaran Bayhan 8 yıl sonra pes etti ve ilk işi olan aşçılığa geri döndü. “Sanat dünyasından para kazanmak o kadar kolay değil” diyen Bayhan şimdilerde Ortaköy’de “B.Ç.” adında küçük bir çiğköfte dükkanını işletiyor. Buranın a’dan z’ye her şeyiyle ilgilenen şarkıcı hem çiğköfte yoğuruyor hem de servis yapıyor. Kazandığı parayı biriktiren Bayhan yeniden albüm yapmak istiyor. Bir dönem önemli köşe yazarlarının da röportaj yapmak için yarıştığı Bayhan jüri üyesi Deniz Seki ile yaşadığı tartışmayla hafızalara kazınmıştı. Bayhan’ın yıllar önce işlediği cinayetten sabıkalı olmasına tepki gösteren Seki “Popstar cinayet işleyemez. Alkış almayı hak etmiyorsun” demişti.

***
Etiler’de görüntülenemediler

ETİLER-Songül Öden ile Kerem Alışık yan yana görüntülenemedi. Songül Öden ile Kerem Alışık, önceki gün Etiler’deki bir güzellik merkezi çıkışında gazetecilerle karşılaştı. Yan yana görüntü vermek istemeyen Öden, aracına binip uzaklaşırken tamponunu kaldırıma çarptı. Kerem Alışık ise “İlişkinizi neden açıklamıyorsunuz? Niye kaçtınız?” sorularına gülümseyerek karşılık verdi.

***

Volvocular partide buluştular

ETİLER-Volvo’nun en çılgın modeli S60, yılın en uzun gününe de damgasını vurdu. Arkas Otomotiv’in Etiler showroom’unda düzenlenen “Volvo S60” partisine, seçkin bir davetli grubu katıldı. Arkas Otomotiv’in Etiler Showroom’unda düzenlenen Volvo S60 partisi, seçkin konukları bir araya getirdi. Katılımcıların şıklıklarıyla göz kamaştırdığı gecede İskandinav tasarım harikası Volvo S60 da büyük beğeni kazandı. Katılımcıların perküsyon kabiliyetlerini de sınama fırsatı bulduğu S60 partisinde iş dünyasından sanat camiasına kadar birçok ünlü isim göze çarptı. Partide Volvo Car Türkiye ve Arkas Otomotiv ailesi de tam kadro olarak yer aldı.

***

Aydınlar’ın listesinden Namoğlu çıktı

BEŞİKTAŞ-Mehmet Ali Aydınlar’ın yönetiminde işbaşına gelecek olan TFF Yönetimi, MHK Başkanı’nı Yusuf Namoğlu olarak açıkladı. Bilindiği gibi Yusuf Namoğlu, bir dönem Beşiktaş Belediye Başkanlığı görevinde bulunmuştu. Tahkim Kurulu Başkanlığı’na ise Yargıtay Eski Başkanı Hasan Gerçeker getirilecek.

“YABANCI SINIRLAMASI SERBEST KALACAK DEMEDİM”

Basın toplantısında soruları yanıtlayan Mehmet Ali Aydınlar yabancı futbolcu kontenjanı konusunda şunları söyledi: “Yabancı futbolcu sayısının serbest bırakılacağına dair bir şey söylemedim. Futboldaki bütün tarafların görüşlerini alacağız ve bu konuda karar alacağız. Kulüplerin sorunu bizim sorunumuz. Türk futbolu ve kulüplerin yararına en doğru olanı yapmaya çalışacağız”

“HERKES KENDİ İŞİNE BAKSIN”

Spor Toto Teşkilatının bugün bazı gazetelerde çıkan ilanıyla ilgili konuşan Aydınlar, “Bize ve kurumlarımıza sonuna kadar güvenebilirsiniz. Futbol kolay bir oyun ama zorluğu burada. Doğrusunu ifade etmek gerekirse herkes kendi işini yapmalı. Herkes önündeki tabağa bakarsa daha iyi olur. Spor Toto’ya katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Ama hayal kurmayacağız. Ütopik şeyler peşinde olmayacağız. Spor Toto Teşkilatı yol göstermek için böyle bir ilan vermiş; ama herkesin görüşünü alarak sporu yöneteceğiz. Onlar sadece biraz erken davranmış” dedi.

***
Etkinlikler sürüyor

ABBASAĞA-Beşiktaş Belediyesi’nin 2007 yılından bu yana düzenlediği “Park Buluşmaları” yaz etkinlikleri 17 Haziran 2011 Cuma günü Abbasağa Parkı’nda Bülent Ortaçgil’in verdiği konserle başladı. 17 Haziran – 3 Eylül tarihleri arasında Beşiktaş’taki on altı parkta düzenlenecek olan etkinliklerde Beşiktaş kentlileri konser, film ve söyleşilerle keyifli bir yaz geçirecekler. Beşiktaş parklarında hergün 21:00’da başlayacak olan “Park Buluşmaları” süresince film gösterimlerinden konserlere, tek kişilik gösterilerden söyleşilere kadar çok sayıda etkinlik ücretsiz olarak izlenebilecek.

4 Temmuz Ortaköy Beltaş Bulutsuzluk Özlemi (Konser)
4 Temmuz Ambarlıdere Newyorkta 5 Minare (Sinema)
Kabare
11 Temmuz Arnavutköy Ustalara Saygı
Musuki Cemiyeti (Konser)
18 Temmuz Aykut Barka Parkı Grup Gündoğarken
25 Temmuz Abbasağa Parkı Peyk (Konser)
25 Temmuz Dikilitaş Muhtarlık Parkı Av Mevsimi (Film)
Kabare

***

Piri Reis Heykeli törenle açıldı

KURUÇEŞME – Beşiktaş Belediyesi ve Fındıklı Rotary Kulübünün iş birliğiyle Piri Reis anısına düzenlenen yarışmada, birinci seçilen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi 2. sınıf öğrencisi Murat Özver’in yaptığı heykel Cemil Topuzlu Parkı’nda Beşiktaş Belediyesi Başkan Vekili Kemal Çiloğlu, Fındıklı Rotary Kulübü Başkanı Canel Başer tarafından törenle açıldı.