SPOR-‘Forlan 5 milyon istemişti’

BEŞİKTAŞ-Adı Galatasaray ile anılan Diego Forlan’ın Beşiktaş’tan istediği ücret de ortaya çıktı. Galatasaray’ın transferi için büyük uğraş verdiği Diego Forlan’ı daha önce isteyen Beşiktaş’ta
basın sözcüsü Mete Düren, Uruguaylı’nın kendilerinden ne kadar istediğini açıkladı. Radyospor’a konuyan Düren’in açıklaması şöyle: “Forlan ile yaptığımız görüşmelerde esas konu alacağı para oldu. Kendisi teklif götürdüğümüzde ‘Türkiye’de futbol oynamak istemiyorum’ diye bir şey söylemedi. Biz takımdaki dengeleri gözeterek kendisine teklifimiz sunduk ancak kabul etmedi..

‘NİYET SATMAK’
Forlan Beşiktaş’tan yıllık 5 milyon Euro istedi. Biz de kendisine bu parayı veremeyeceğimiz söyledik ve transfer defteri kapandı. Eğer 5 Milyon Euro verseydik Forlan Beşiktaş’a gelecekti. Atletico Madrid’te Forlan’ı satmaya oldukça sıcak bakıyordu.”

Nobre’nin kontratı karşılıklı feshedildi
Beşiktaş uzun süredir yolları ayırmak için görüştüğü Mert Nobre’yi dün uğurladı. Yapılan görüşmeler sonrası yılda 2 milyon 250 bin Euro kazanan 31 yaşındaki oyuncunun kontratı karşılıklı olarak feshedildi. Kulüpte kalan alacakları da ödenen Brezilya asıllı Türk oyuncu, 2006-07’de geldiği siyah-beyazlı kulüpte 183 maça çıkıp 51 gol atma başarısı göstermişti.

As: Atletico Madrid, Beşiktaş’la oynuyor
İspanyol spor gazetesi AS, A.Madrid’in Beşiktaş ile hazırlık maçı oynayacağını iddia etti. 4 Temmuz’da toplanacak olan Atletico’nun programına göre, 21 Temmuz’da İstanbul’da bir maçın öngörüldüğü, karşılaşılacak takımın büyük olasılıkla Beşiktaş olacağı yazıldı. Bilindiği gibi R.Madrid Kartal’a teklif yapmış ama Beşiktaş, maç takvimi nedeniyle bu öneriyi geri çevirmişti.