SPOR-Kartal, Nobre’yi gönderemedi

BEŞİKTAŞ-Karakartalların golcü futbolcusu Mert Nobre elde kaldı. Spor Toto Süper Lig’in yeni takımı Mersin İdmanyurdu’nun iki yıllığına prensip anlaşmasına vardığı Brezilyalı futbolcunun, Beşiktaş’la
sorun yaşadığını ileri sürmesi yüzünden resmi işlemler gerçekleşmedi. Akdeniz temsilcisi transferden vazgeçti.
Mersin İdmanyurdu Başkanı Ali Kahramanlı, Beşiktaş’ta forma giyen Nobre ile ilgilendiklerini ve her konuda anlaştıklarını vurgulayarak, “Brezilyalı oyuncu bize ‘Beşiktaş ile bir sorunum yok” demişti. Ancak bir türlü son nokta koyulamadı. Gelinen süreçte daha fazla beklemek istemediğimiz için anlaşmayı feshettik. Telefonla görüştüğümüz Nobre’ye, ‘Artık Mersin’e gel ve sözleşmeyi imzalayalım’ dedik. O da Beşiktaş’la olan anlaşmazlıklarından bahsetti ve birkaç gün süre istedi. Bizim ise artık beklemeye tahammülümüz olmadığı için yönetim olarak yollarımızı ayırma kararı aldık.” ifadelerini kullandı.

Tecrübeli golcünün Beşiktaş’la yaşadığı problemin parasal sebepler olduğu ileri sürülüyor. Golcü oyuncunun menajeri Juan Figer’in, Nobre’nin Mersin’e gitmesini istemediği, bunun yanı sıra eşinin de ülkesine dönme arzusu taşıdığı belirtiliyor. İki yıllık daha sözleşmesi bulunan oyuncu, yıllık 2,2 milyon Euro alıyordu. Beşiktaş alacaklarına karşılık Nobre’yi gönderme kararı vermişti. Menajer Figer’in futbolcu için Brezilya’dan birkaç takımla görüştüğü belirtildi. Beşiktaş yönetimi de gelecek sezon kesin olarak Nobre ile devam etmeme kararı aldı. Tecrübeli forvet, Siyah-Beyazlı kulüpte kalması halinde bile A takım kadrosunda yer bulamayacak. Kartal, halen kadrosunda yer alan Filip Holosko, Tabata, Fink ve Matteo Ferrari’yi elden çıkarmaya çalışıyor.

Temel YİRMİBEŞOĞLU / ZAMAN