SPOR-Kartal’da hedef Bosingwa

BEŞİKTAŞ-Mert Nobre Beşiktaş’tan gitmiyor. Ersan Gülüm taraftara garanti verdi. Havutçu kendini savundu. Cenk Tosun’u almak yürek ister. Kartal’da hedef Jose Bosingwa. Manuel Fernandes’in
gözü Ada’da. Varsa yoksa Sinan Bolat. İşte basında öne çıkan Beşiktaş haberleri…

HÜRRİYET
“Mert Nobre 750 bin avro istiyor” Süper Lig’in yeni takımlarından Mersin İdman Yurdu ile anlaşmaya varan Brezilyalının gitmesine kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak Beşiktaş’la 1 yıllık daha sözleşmesi bulunan Nobre “Ancak 750 bin avro verirseniz sözleşmemin feshedilmesini kabul ederim. Aksi takdirde 1 sezon daha kalırım” karşılığını verdi.

SABAH
“Havutçu kendini savundu” Borsada manipülasyon yaptığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada adı geçen Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, “Adı geçen şahısla futbol arkadaşlığımın, aynı takımda oynamamın dışında borsa ile ilgili herhangi bir ticari ilişkim yoktur. Ortada bana karşı yapılmış bir iddia var” dedi.

“Ersan taraftara garanti verdi” Çapraz bağlarının yırtılması nedeniyle geçen sezonun ikinci yarısında takımından ayrı kalan Beşiktaş’ın genç stoperi Ersan Adem Gülüm uzun süredir güçlendirme çalışmaları yaptığını belirterek, “Salı günü kontrolden geçtim. Yapılan testlerde her şeyin yolunda olduğu ortaya çıktı. Yaklaşık 1 aydır da güçlendirme çalışmaları yapıyorum. Yeni sezonda çok daha iyi bir Ersan olarak sahalara döneceğim” diye konuştu.

HABERTURK SPOR
“Cenk’i almak yürek ister” Transferin gündeminde adı sıkça anılan Gaziantepspor’un başarılı oyuncusu Cenk Tosun için Kulüp Sözcüsü Mehmet Kızıl, golcü futbolcularını kesinlikle satmayacaklarını söyledi. Cenk’i Beşiktaş ve Trabzonspor gibi kulüplerin istediğinin hatırlatılması üzerine Kızıl, “Cenk’i vermeyeceğimizi kulüpler biliyorlar. Tabii ki alınmayacak, satılmayacak futbolcu yok. Ama Gaziantep’ten Cenk’i koparmak büyük fedakarlık ister” dedi.

“Eli açık Kartal” Kadrosunda 14 yabancısı bulunan Beşiktaş kontenjanını boşaltamıyor, herkes bonkörlük bekliyor. Fernandes gelirse 4 yabancıya yol verilecek. İlk etapta Ferrari, Tabata, Fink topun ağzında. Cazip bir öneri gelirse Hilbert, Holosko ve hatta Sivok bile satılabilir. Ama oyuncular tüm paralarını istiyor. Kartal’ın eski jestlerini bilen kulüpler de teklifleri minimumda tutuyor.

FANATİK
“Kartal’da hedef Bosingwa” Teknik direktör Tayfur Havutçu, Roberto Hilbert’in ayrılması konusunda ısrar etti. Serdal Adalı ise alternatif olarak Chelsea’nin sağ bekini önerdi. Genç hoca ‘olur’ verince, 5. Portekizli için harekete geçildi.

“Varsa yoksa Sinan Bolat” Gurbetçi futbolcuyla büyük ölçüde anlaşma sağlayan Siyah-Beyazlıların, Sinan’ın bonservisini elinde bulunduran Standard Liege’le olan görüşmelere devam ediyor. Liege’nin bonservis bedelini 3 milyon avroya kadar indirdiği bildirildi.

MİLLİYET
“Fernandes’in gözü Ada’da” Beşiktaş’ın, kulübü Valencia ile her konuda anlaşmasına rağmen Türkiye’ye gelme konusunda pürüz çıkaran Portekizli oyuncunun, İngiltere’de top koşturmak istediği öğrenildi. Yönetim, Fernandes problemini 3 Temmuz’a kadar çözmeyi hedefliyor.

AKŞAM
“Şimdi Bosingwa heyacanı sardı” Beşiktaş, bir başka Portekizli yıldızı renklerine bağlamak için girişimlerini sürdürüyor. Chelsea’de forma şansı bulamayan Jose Bosingwa’nın önümüzdeki günlerde takıma katılması bekleniyor.

“Manuel Beşiktaş’a mecbur” Beşiktaş’tan fazla para koparmaya çalışan Fernandes’e Valencia kapıyı gösterince Portekizli kartal yuvasına döndü.

VATAN
“Uyanık Nobre” Mersin’le anlaşan Sambacı, gider ayak Beşiktaş’tan para isteyince transfer suya düştü. Golcü oyuncu, Kartal’dan gelecek yıl için alacağı 750 bin avroluk imza parasını talep etti, yönetim ise karşı çıktı. Sabrı taşan Mersin İdman Yurdu’da Nobre’den vazgeçti.

Eurosport