SPOR-Madem ekmek yok pasta da yemeyin!..

BEŞİKTAŞ-Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo’yla iş ortaklığını çeşitli organizasyonlarla kutlarken, amatör şubelerdeki oyuncular paralarını alabilmek için idmanda.

Endüstriyelleşen sporun başrolü haline gelen sponsorların önemi malum. Özellikle Türkiye’de sırttaki ‘kambur’ olarak görülen branşlar sponsor firmalara yükleniyor. Bu yolda bulduğu destekle başarıyı yakalayanların yanı sıra (Fenerbahçe, Galatasaray), sponsor bulamazsa şubeyi kapatmayı planlayanlar da mevcut (Beşiktaş).

Oluşan maddi sıkıntı da elbette bu branşlarda ter döken sporculara yansıyor. Bunun en son örneğinde de mağdur taraf önceki günlerde sayfalarımıza taşıdığımız gibi Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı oyuncuları… Bekir Yarangüme, Cüneyt Erden ve Serhat Çetin arkadaşları tatildeyken idman yapmak zorunda çünkü yeni sezonda kadroda düşünülmeyen ve kontrat bedelleri yüksek olan oyuncular kendi istekleriyle kulüpten ayrılmalı! Oyuncular da ‘haklıyken haksız duruma düşmemek’ için kendilerine gelen tebligata uyarak sözleşmenin ‘dayatmaları’nı uyguluyor. İşin trajikomik kısmıysa üç oyuncuya idmanlarda ‘refakat eden’ antrenörlerin de durumu belirsiz ve oyuncular gibi para alamıyorlar.

Buna rağmen Siyah-Beyazlı kulübün futbol şubesi tarihinin en şaşaalı günlerini yaşıyor. Süper menajer Jorge Mendes’le işbirliğine gidip dünya yıldızlarını kadrosuna katan Beşiktaş, ‘güzel oyunun zirvesini’ de Türkiye’ye en azından ziyarete getiriyor. Son örnek: Cristiano Ronaldo. ‘CR7’ önceki gün İstanbul’da hayranlarıyla buluştu. 250 TL’lik alışveriş yapanın formasını imzalayacağı vaat edilen oyuncu, güvenlik nedeniyle imza atmazken, ‘balkon konuşması’yla İstiklal Caddesi’ndeki kalabalığa seslenebildi. Bu açıdan da bize has yönetime selam çakıldı.

Bodrum’a da gittik beraber
Ronaldo’nun, ‘Yıldırım Demirören Sponsorluğu’ndaki Türkiye turu da diğer yandan devam ediyor. Portekizli yıldız, topmodel sevgilisi Irina Shayk’la beraber dün Bodrum’a geldi. Demirören Grubu’na ait uçakla seyahat eden ikili bu esnada alışılageldiği gibi yoğun ilgiye mazhar oldu. Ronaldo-Shayk çifti Demirören Grubu’na ait yatta yapacağı üç günlük tatilin ardından Türkiye’den ayrılacak. Ronaldo’nun gidişiyle beraber, Beşiktaş kulübünde asıl ilgi bekleyenlerin akıbetinin ne olacağıysa merak konusu.

(Radikal)