SPOR-Fernandes düğümü

BEŞİKTAŞ-Beşiktaş’ın geçtiğimiz yıl kiralık oynattığı, bu sezon ise yeniden anlaşmaya vardığı Manuel Fernandes konusu tam bir yılan hikayesine döndü. Önceki gün İspanya’dan gelen haber, transferin
en rahat kulübü olan siyah-beyazlıların keyfini kaçırdı. Geçen sezon kiralık oynayan ve bu sezon da bonservisi alınarak transfer edilmek istenen Fernandes’in Türkiye’ye gitmek istemediği iddia edildi. Bu iddia, Valencia kulübüne yakınlığında bilinen Levante gazetesinde yer aldı.

Menajeri Mendes söyledi
Gazete, menajer Mendes’in kulübe telefon açarak Portekizli oyuncunun takımda kalmak istediğini ve Beşiktaş’a dönmeyi düşünmediğini ilettiğini yazdı. Haberde ayrıca, Fernandes’in Valencia dışında sadece ülkesinden Benfica’da top koşturmak istediği de iddia edildi. Yıldız futbolcunun ya ülkesine satılmasına onay verilmesini ya da kulüpte profesyonel hayatına devam edeceği uyarısını yaptığı, Fernandes’in Türkiye planlarının olmadığının altı çizildi.

İspanya medyasında yer alan “Fernandes Türkiye’ye dönmüyor” haberi Beşiktaş yönetiminin kafasını karıştırdı. Sezon bitiminde Valencia ile masaya oturan ve kulübü ikna eden siyahbeyazlılar, ardından Fernandes’le görüşerek Portekizli yıldızla da anlaşmıştı. Konuyla ilgili olarak dün haber1903’e konuşan yetkililer, “Fernandes, Beşiktaş’ın oyuncusudur. Kendisiyle ilgili tüm sözleşmeler imzalanmış bir şekilde kasamızda duruyor” açıklamasını yaptılar.

İspanyollar rica etti
Beşiktaşlı yetkililer, Fernandes transferini bugüne kadar açıklamamalarının sebebinin, Valencia’nın 1 Temmuz’a kadar süre istediklerini belirterek şöyle devam ettiler: “İspanyollar transferi, ay sonundaki mali kongrelerinin ertesinde açıklamamızı istediler, kabul ettik. Şu anda onlara verdiğimiz sözü tutuyoruz. Bu saatten sonra Fernandes Türkiye’de oynamak istemezse (ki böyle bir şey yok), o zaman belirleyeceğimiz bonservis bedelini getirir istediği kulübe gider. Bizde 3 yıllık imzası var.”

Beşiktaş’a ocak ayındaki ara transferde gelen Manuel Fernandes, yarım sezon içinde 20 resmi maçta forma giydi. 14 Süper Lig, 6 da Türkiye Kupası maçında görev yapan Portekizli yıldız, bu periyotta rakip filelere 3 gol göndermeyi başardı. Özellikle ligin son haftalarında gösterdiği başarılı performansın ardından teknik direktör Havutçu’nun kalmasını istediği Fernandes, genç hocanın önümüzdeki sezon ilk 11’de şans vermeyi düşündüğü isimlerin başında geliyor.

(Fotomaç)