Son Dakika Beşiktaş (18.06.2011)

 

Komutanlara Andıç sorgusu

BEŞİKTAŞ-Genelkurmay’da hazırlandığı ve hükümet aleyhine kara propaganda yaptığı iddia edilen internet siteleri ile ilgili ‘internet andıcı’ soruşturmasında dün tümgeneraller Hıfzı Çubuklu ve Mustafa Bakıcı ile Korgeneral Mehmet Eröz sorgulandı. Genelkurmay Karargahı içerisinde illegal olarak “kara propaganda yapmak ve hükümeti yıpratmak” amacıyla internet siteleri kurulduğu, internet siteleri hakkında fişlemeler yapıldığı iddiasıyla başlatılan ‘internet andıcı’ soruşturması hız kazandı. Ergenekon savcısı Cihan Kansız tarafından ifadeye çağrılan Korgeneral Mehmet Eröz, Tümgeneral Mustafa Bakıcı ve Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne geldi. İnternet Andıcı soruşturması kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılan 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Eröz, Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu ve 23. Jandarma Sınır Tümeni Komutanı Tümgeneral Mustafa Bakıcı sabah saat 09:05 sularında Beşktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne geldi. Avukatları ve İstanbul Merkez Komutanlığı ekipleriyle adliyeye gelen komutanlardan Bakıcı’nın protokol kapısını kullanırken diğer komutanların arka kapıdan binaya girmesi dikkat çekti. Üç komutan, ifade vermek üzere savcıların bulunduğu beşinci kata çıkarak balkonda beklemeyi tercih etti.
ZATEN SERBEST KALACAKTIK
İlk olarak Hıfzı Çubuklu’nun ifade işlemine başlandı. Özel Yetkili Savcı Cihan Kansız’ın sorularını cevaplayan Çubuklu’nun suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Çubuklu üç saat boyunca verdiği ifadenin ardından savcılık kararıyla serbest bırakıldı. Çubuklu adliye binasından çıkarken, basın mensuplarının serbest bıkarılmasıyla ilgili yorumunu sorması üzerine “Tabii ki zaten serbest kalacaktık” ifadelerini kullandı. Çubuklu daha önce ‘sahte çürük raporu’ ve ‘internet andıcı’ soruşturması kapsamında dört kez adliyeye davet edilmiş, ancak sağlık raporunu gerekçe göstererek gelmemişti. Çubuklu’nun ardından Korgeneral Mehmet Eröz’ün ifadesi alındı. Eröz’ün ifadesi de yaklaşık üç saat sürdü. İfade işleminin ardında serbest bırakılan Eröz, İstanbul Merkez Komutanlığı’na ait minibüsle adliyeden ayrıldı. Eröz, basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı. Savcı Cihan Kansız son olarak Tümgeneral Mustafa Bakıcı’nın ifadesini aldı. Bakıcı da sorgusunun ardından serbest bırakıldı.
Soruşturmada adı geçen 21 şüpheli
Org. İlker Başbuğ (eski Genelkurmay Başkanı)Org. Hasan Iğsız (Andıçta Genelkurmay İkinci başkanı)Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu (Andıçta MEBS Başkanı)Korgeneral İsmail Hakkı Pekin (Andıçta Genelkurmay İstihbarat Başkanı)Korgeneral Mehmet Eröz (Andıçta Genelkurmay Harekat Başkanı)Tümgeneral Hıfzı Çubuklu (Andıçta Genelkurmay Adli Müşavir)Tümgeneral Mustafa Bakıcı (Andıçta Bilgi Destek Daire başkanı)Albay Orhan Güçlü (Genelkurmay Bilgi Destek Daire başkanlığı Grup Kısım Amiri )Albay Sedat Özüer (1.Biligi Destek Şube müdürü)Albay Ziya İlker Göktaş (2.bilgi destek Şube Müdürü)Albay Dursun Çiçek(3.Bilgi Destek Şube müdürü)Albay Hulusi Gülbahar (4.Bilgi Destek Şube Müdürü)Albay Cemal Gökçeoğlu(Bilgi Destek Şube Müdürü)Yüzbaşı Murat UslukılıçDeniz Yarbay Altunay ŞahinDeniz Binbaşı Fatih KocaDeniz Binbaşı Cem ŞimşekSivil Memur Mehmet Bülent SarıkahyaEmekli Yarbay Recai AltanEmekli Deniz Yüzbaşı Hasan Ataman YıldırımEmekli Hava Albay Fuat Selvi

***

Yalçın faili meçhul davasında tanık

BEŞİKTAŞ-Ergenekon kapsamında tutuklanan gazeteci Soner Yalçın ifade verdiESKİ Özel Harekat polisi Ayhan Çarkın’ın geçen hafta Ankara’da özel yetkili Savcı Hakan Yüksel’e verdiği ifadede eski DEP Ankara İl Baskanı Faik Candan, Altındağ Nüfus Müdürü Mecit Baskın ve Avukat Yusuf Ekinci cinayetlerine katıldığını itiraf etmesinden sonra soruşturma genişletildi. Savcı Yüksel, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na talimat yazarak Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan gazeteci Soner Yalçın’ın ifadesinin alınmasını istedi. Dün sabah Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirilen Yalçın’ın ifadesi talimat savcısı Mustafa Çavuşoğlu tarafından alındı. Tanık sıfatıyla ifade veren Yalçın’ın “Faili meçhuller konusunda çeşitli çalışmalarım oldu. Bu dönemdeki cinayetlerin devletin bir politikası olduğunu gördüm. Ben bu faili meçhulleri ortaya çıkarmaya çalışırken, ‘birçok faili meçhulle suçlanan bir örgütün’ parçası olarak yargılanıyorum” dediği öğrenildi.

***
Reina’da yangın paniği

BEŞİKTAŞ-Reina eğlence merkezinin mutfak bölümünde çıkan küçük çaplı yangın paniğe neden oldu. Dumandan etkilenen 1 garsona ambulansta müdahale edildi. Ortaköy’deki ünlü eğlence merkezlerinden Reina’nın mutfak bölümünde saat 22.00 sıralarında çıkan küçük çaplı yangın korku ve paniğe neden oldu. Dumandan etkilenen 1 garsona ambulansta müdahale edildi. Müşteriler görevliler tarafından dışarıya çıkarıldı. Çalışanlar durumu itfaiyeye bildirdi. Olay yerine gelen Beşiktaş İtfaiye grubuna bağlı ekipler yangına merdiven aracılığıyla müdahale etti. Yaklaşık 1 saat dışarıda bekleyen müşteriler duman tahliyesinin ardından tekrar içeri alındı. Trafiğe kapanan yol itfaiye araçlarının ayrılmasının ardından yeniden ulaşıma açıldı.

***
Akmerkez’de ortak kavgası

ETİLER-Türkiye’nin ilk AVM’lerinden Akmerkez’in ortağı Hollandalı Corio, nakit kârdan mahrum edildiği ve temsilcileri Franciena Zijlstra’nın genel kurulda ibra edilmediği gerekçesiyle Akmerkez GYO’ya dava açtıAkkök, Tekfen ve İstikbal markalarının ortak girişimiyle Etiler’de 1993 yılından beri faaliyet gösteren, bir zamanların en popüler alışveriş merkezi (AVM) Akmerkez’de ortaklar birbirine girdi. 2005 yılında Akmerkez’in yüzde 46.9’unu 148 milyon euroya satın alarak Türkiye’ye giriş yapan ardından İstanbul dışında AVM yatırımlarına devam eden Hollandalı gayrimenkul grubu Corio, yönetim kurulu temsilcisi Franciena Johanna Zijlstra’nın genel kurulda ibra edilmemesi (aklanmaması) üzerine Akmerkez GYO aleyhine dava açtı.
KÂRI NAKİT İSTEDİ Firma, yönetim kurulunun 23.5 milyon lirayı aşkın dağıtılabilir kârın ortaklara nakit verilmesi önerisinin oyçokluğu ile reddedilmesi üzerine kârdan da mahrum kalınca, hakkını yasal yolla arama yolunu seçti. Genel kurulda söz konusu kâr payının tamamının hissedarlara şirket sermayesindeki payları oranında bedelsiz pay olarak dağıtılması önerisi kabul edilmişti. Akmerkez GYO’dan Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada; North America, Corio Nederland Kantoren, Bocan, Hoog Catharijine, Patio Onroerend Goed, SNC Les Ailes Blagnac, Corio Real Estate Espana ve Shopville Gran Reno’nun İstanbul 10. Asliye Mahkemesi nezdinde 2010 yılı genel kurulunun 2. ve 3. maddelerinin iptali (kar payının nakit dağıtılması ve Corio’nun temsilcisi Franciena Johanna Zijlstra’nın genel kurulda ibra edilmemesi) ile ilgili dava açtığı bildirildi.
Arada anlaşmazlık varTARAFLAR konuyla ilgili yasal sürecin başlaması nedeniyle açıklama yapmaktan kaçındı. Akmerkez Genel Müdürü Nur Ziyaoğlu “Arada anlaşmazlık olmasa bir dava söz konusu olmaz. Süreci değerlendiriyoruz” derken Corio’nun Türkiye CEO’su Koray Özgül, “Sorun yok, her şey yolunda” dedi. Corio azınlık hissedarı olduğu yatırımlardan çıkma kararı çerçevesinde Akkök Grubu’nun da içinde olduğu Akkoza ve Akasya projelerinden çekilmiş, azınlık hissedarı olarak sadece Akmerkez’de kalacağını açıklamıştı.

***

KURUÇEŞME’DE RİCKY MARTİN KONSERİ

KURUÇEŞME- Ricky Martin, “Benim müziğim, cazı, baleyi, dansı herşeyi birleştiriyor. Aynı zamanda erotik de olacak” dedi. İstanbul’da bulunan ve yarın (18 Haziran Cumartesi) Kuruçeşme’de vereceği konser için hazırlıklarını sürdüren Dünyaca ünlü Porto Riko’lu sanatçı Ricky Martin bugün gazetecilerin karşısına çıktı.
‘MUHTEŞEM ŞEYLER OLACAK’
Ortaköy’de kaldığı otelde basın toplantısı düzenleyen Martin, “Bu muhteşem ülkede daha fazla zaman geçirmek ve gezip görmek istiyorum ” şeklinde konuştu. Yarın vereceği konserde insanların heyecanını görmek için sabırsızlandığını belirten Martin, Porto Riko’da başladığı turnesine Kanada ve Meksika’yla devam ettiğini belirterek, “Her yer için farklı şeyler yapıyoruz. Burada da muhteşem şeyler olacak. Yaz karnavalı gibi olacak” dedi. Kendisi için müziğin bir vizyon olduğunu söyleyen Martin, “Benim müziğim, cazı, baleyi, dansı herşeyi birleştiriyor. Aynı zamanda erotik de olacak. Eğlenceli aynı zamanda. Seyirci de bu gösterinin bir parçası olacak. Hep beraber bu konseri gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.
ÇOCUK BARINMA MERKEZİ VAR
Porto Riko’da bir çocuk barınma merkezi kurduğunu söyleyen Martin, ” Hayalim bu projeyi bütün dünyada gerçekleştirmek. Buna Türkiye’yi de dahil etmek istiyorum” diye konuştu. Martin, bir soru üzerine yanında 2008 yılında taşıyıcı anne vasıtasıyla dünyaya gelen ikiz çocukları Matteo ve Valentino’yu turne uzun süreceği için yanında getirmediğini, annesine bıraktığını açıkladı. Organizatör Ahmet San tarafından Türkiye’ye getirilen Martin’in yarın İstanbul’da ve ertesi gün de Bursa’da birer konser vermesi planlanıyor.

***

DUYURU

BEŞİKTAŞ-Beşiktaş Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Bedensel Engelliler Dayanışma Vakfı tarafından engelli sandalye dağıtımı yapılacaktır. İhtiyaç Sahiplerinin 15 Temmuz 2011 tarihine kadar aşağıda belirtilen evraklarla mahalle muhtarlıklarına başvurmaları gerekmektedir. Dağıtım yapılacak sandalyeler manuel olup başvuru için gerekli evraklar aşağıda belirtilmiştir. -İkametgah -Nüfus Cuzdan Sureti  -Fakirlik Kağıdı veya Yeşil Kart Fotokopisi  -Sağlık Raporu Fotokopisi  -Engelli Kişiye Ait Boy Resim -Engelli Kişiye veya Yakınına Ait Telefon Numarası
İLETİŞİMBEŞİKTAŞ BELEDİYESİ Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Tel: 0212 319 42 42 Dahililer : 4008 – 4021 – 4057 – 4505

***
Akatlar Kültür Merkezi Fuayesi’nde “Anber Karındaş Resim Sergisi”

AKATLAR-Akatlar Kültür Merkezi Fuayesi’nde “Anber Karındaş Resim Sergisi” resmi açılışı 13 Haziran 2011 Pazartesi günü yapıldı.
Sergi  21 Haziran 2011 tarihine kadar gezilebilir.