SPOR-Batuhan’a ‘hülle’ transferi

BEŞİKTAŞ-Eskişehirspor Başkanı Ünal, sözleşmesinde ‘İstanbul takımlarına giderse Beşiktaş’a 5 milyon Euro tazminat ödenir’ maddesi bulunan genç golcü için ilginç açıklamalar yaptı. Beşiktaş’ın geçtiğimiz
yıl 2 milyon 100 bin Euro’ya Eskişehirspor’a sattığı Batuhan Karadeniz’in hülle yoluyla Galatasaray’a transfer olacağı yönünde iddialar giderek güçleniyor.

Sözleşmesinde ‘İstanbul takımlarına satılırsa Beşiktaş’a 5 milyon Euro tazminat ödenir’ maddesi bulunan 20 yaşındaki golcünün önce Yunanistan’dan bir takıma, ardından Galatasaray’a transfer olacağı yönündeki iddiaları değerlendiren kırmızı siyahlı kulübün başkanı Halil Ünal, “Futbolcu bizden çıktığı vakit ne yapar, onu bilemem” dedi. Batuhan için Yunanistan’dan bir kulüple görüştüklerini belirten Ünal, şöyle konuştu:

“Manisaspor da Batuhan’ın karşılığında Makukula’yı önerdi. Galatasaray’ın ilgilendiği söyleniyor, ancak Beşiktaş ile yaptığımız protokol gereği Batuhan, İstanbul takımlarına transfer olursa 5 milyon Euro tazminat ödeyeceğiz. Batuhan’ın Galatasaray’a veya Fenerbahçe’ye transferi şu an için olamaz. Ancak, bizden çıktığı vakit Batuhan gittiği takımda ne yapar, bilemem. Daha önce Tümer Metin, Beşiktaş’tan Fenerbahçe’ye giderken Yunanistan’dan bir takıma imza atarak bunu yapmıştı.”

Halil’i istiyoruz

Halil Ünal ayrıca, Eintracht Frankfurt’tan Halil Altıntop’u transfer etmek için girişimlerini sürdürdüklerini sözlerine ekledi. Bu arada Galatasaraylı yöneticiler Batuhan’la ilgilenmediklerini söylediler.

(Hürriyet)