Son Dakika Beşiktaş (14.06.2011)

Beşiktaş’ta iktidar değişmedi
BEŞİKTAŞ-AK Parti’nin yüzde 49 oy oranıyla üçüncü kez tek başına iktidar olduğu seçimlerde Beşiktaş ilçesinde durum değişmedi. CHP, AKP’ye yine fark attı. 2007 seçimlerinde Beşiktaş ilçesinde yüzde 53 oy alan Cumhuriyet Halk Partisi, dün yapılan genel seçimlerde oy oranını yüzde 64.17’ye yükseltti. AK Parti ise 2007’de yüzde 18 olan oylarını bu seçimde yüzde 20’ye yükseltebildi. Milliyetçi Hareket Partisi ise Beşiktaş’ta düşüş yaşadı. 2007 genel seçimlerinde yüzde 10 oy alan MHP, tüm Türkiye’de olduğu gibi Beşiktaş’ta da oy kaybetti. MHP dün yapılan seçimlerde yüzde 9 oy alabildi.
***
Önce bozdu sonra çaldı
BEŞİKTAŞ-Kadıköy’de telefon ve internet hatlarını bozan, daha sonra da bozduğu hatları onarmak numarasıyla ev ve iş yerlerine girerek hırsızlık yapan Savaş K. (37) son işinde suçüstü yakalandı. Zanlının 1,5 ay önce hırsızlık suçundan tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edildiği, hakkında hırsızlık suçu işlediği iddiasıyla 26 ayrı kayıt bulunduğu belirtildi.Kadıköy, Şişli, Bahçelievler ve Beşiktaş’ta geçtiğimiz günlerde yaşanan 7 ayrı hırsızlık olayında, bozulan telefon ve internet hatlarını onarmak bahanesiyle ev ve iş yerlerine giren bir kişi, 51 bin TL ile 4 laptop çalarak kayıplara karıştı. Hırsızlık olaylarının ardından mağdurların verdiği bilgiler ve şüphelinin eşgalinin birbirinin aynı olması üzerine ekipler çalışma başlattı. Yapılan incelemede şüphelinin, önce belirlediği adreslere giderek bu adreslerde bulunan telefon ve internet hatlarını bozduğu, daha sonra da “Türk Telekom’dan geliyorum” diyerek ev ve işyerlerine girdiği belirlendi. Şüphelinin kablo çekmek bahanesiyle ev ya da işyeri sahibini uzaklaştırdığı, içeride yalnız kalınca da çekmecelerde, kasalarda ve çantalarda bulunan para ya da değerli eşyaları çaldığı ortaya çıktı.
KİMLİĞİ GÜVENLİK KAMERALARI İNCELENEREK BELİRLENDİ
Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, ilçede meydana gelen 3 ayrı hırsızlık olayını mercek altına aldı. Şüphelinin, Fahrettin Kerim Gökay Caddesi üzerinde bir iş yerinin güvenlik kamerasına yakalandığının anlaşılması üzerine ekipler detaylı inceleme başlattı. Görüntülerdeki kişinin, hırsızlık suçu işlediği iddiasıyla hakkında 26 ayrı kayıt bulunan Savaş K. olduğu tespit edildi. Aynı cadde üzerinde yapılan uygulamada uzman ekipler, üzerinde Sükan Topçu adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı bulunan bir kişiyi suçüstü yakaladı. Üzerinde pense ve tornavida bulunan şüpheli, sağlık kontrolünün ardından Kadıköy Asayiş Büro Amirliği’ne götürüldü. Yapılan kısa süreli incelemede şüphelinin, 7 ayrı hırsızlık olayını gerçekleştiren Savaş K. olduğu tespit edildi. Emniyete çağırılan mağdurların tamamının şüpheliyi teşhis ettiği öğrenildi.
CEZAEVİNDEN 1,5 AY ÖNCE TAHLİYE EDİLMİŞ
Emniyetteki sorgusunda hakkındaki suçlamaları kabul etmidiği öğrenilen zanlı, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kadıköy Adliyesi’ne sevk edildi. Basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakan Savaş K.’nın işlediği bir hırsızlık suçunun infazı nedeniyle Maltepe Cezaevi’nde 3 ay tutuklu kaldığı, 1,5 ay önce de tahliye edildiği öğrenildi. Şüphelinin suç işlerken hep aynı kıyafetleri giydiği, gözaltına alındığında da üstünde aynı kıyafetlerin olduğu belirtildi.
***
Esrarla yakalanan tiyatrocu hâkim karşısına çıktı
BEŞİKTAŞ-Cebinde esrar bulunan tiyatro sanatçısı denetimli serbestlik hükümlerine tabi tutuldu. İstanbul Beşiktaş’taki geçtiğimiz yıl yapılan bir asayiş uygulamasında üzerinde esrar bulunduğu gerekçesiyle yargılanan tiyatro sanatçısı Levent Can dün 4. Sulh Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıktı. Yapılan aramada araç içerisindeki Can’ın arka sağ cebinde 2.2 gram esrar maddesi bulunduğunu ifade eden hâkim, Can’a savunmasını sordu. Levent Can, “Şanlıurfa’da film çekimleri sırasında davet edildiğim bir etkinlikte ikram ettiler. Ne olduğunu fark etmeden paketi cebime attım. Uzun bir aradan sonra olay günü o pantolonu tekrar giyince cebimde kalmış. Uyuşturucu madde kullanmadım’’ dedi. Hâkim, Can’ın denetimli serbestlik hükümlerine tabi tutulmasına karar verdi.
***
Arena, yıldız yağmuruna hazır!
2011 yazına damgasını vuracak konserler dizisi Turkcell Kuruçeşme Arena’da başlıyor. Dünya ve Türkiye’nin yıldızları 2011 yazında İstanbullularla buluşacak Boğaz’ın kıyısında bir yaz akşamı geleneği haline gelen Turkcell Kuruçeşme Arena konserleri bu yıl da müzikseverlere doyulmaz anlar yaşatacak. Beşiktaş Belediyesi ve BKM tarafından yapılandırılan Turkcell Kuruçeşme Arena 2011 yazında da İstanbullu sanatseverlerin buluşma noktası olacak. Jamiraquai’den Ricky Martin’e bu yaz da dünyanın en ünlü yıldızları 17 bin kişi kapasiteli mekanda İstanbullu müzikseverlerle bir araya gelecek. Konser verecek ünlüler arasında Teoman, Suzan Kardeş, Yalın, Kardeş Türküler, Sibel Can, Yaşar, Gülben Ergen, Kenan Doğulu gibi isimler de yer alıyor.
***
İş vaadiyle kandırıldılar
BEŞİKTAŞ-Fuhuşa zorlanan kadınlar arasında mühendis ve ekonomistler var. Yurt dışından çalışma vaadiyle İstanbul’a getirdikleri kadınlara zorla fuhuş yaptıran şebeke çökertildi.Yurt dışından çalışma vaadiyle İstanbul’a getirdikleri kadınlara zorla fuhuş yaptıran şebeke çökertildi. Rusya’dan yönetilen şebekeye yapılan operasyonda 31 kişi göz altına alındı. Fuhuşa zorlanan kadınlar arasında mühendis ve ekonomistlerin de bulunduğu öğrenildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri 4 ay süren teknik ve fiziki takip sonucu Fatih, Beşiktaş, Bakırköy, Bahçelievler’de bulunan 2’si otel toplam 11 adrese baskın düzenledi. Rusya’dan yönetilen şebekeye yapılan operasyonda 31 kişi göz altına alınırken fuhuşa zorlanan kadınlar arasında mühendis ve ekonomistlerin de bulunduğu öğrenildi. Ahlak ve Kumar Büro Amirliğinde ifadeleri alınan 20 kadından 8’nin zorla fuhuş yaptırıldığını söyleyerek bu kişilerden şikayetçi olduğu belirtildi. Polis yaptığı telefon dinlemeleri sırasında borçlandırılarak fuhuşa zorlanan bir çok kadının geçinememekten şikayetçi olduğunu ortaya çıkardı. Telefon dinlemeleri sırasında bazı kadınların 2 günde bir yemek yiyebildiklerini söyledikleri belirtildi. Fuhuş yaptırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 11 kişiden 3’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, fuhuş yaptırıldıkları ileri sürülen 20 kadın sınırdışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edildi.
***
BAŞBAKAN: Proje değişsin
İnönü Stadı’nın yeniden yapımı için Beşiktaş’a tam destek veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Belediye Başkanı İsmail Ünal’la konuştuktan sonra olaya daha farklı baktığını açıkladı. Erdoğan şu bilgileri verdi: Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ile konuştum. Kültür Bakanlığı’nın konuya sıcak bakmadığını biliyoruz. Özellikle Dolmabahçe Sarayı’nın havalandırmasıyla ilgili problemler ortaya çıkacak.
DOLMABAHÇE ENGELİBAŞBAKAN Erdoğan yaptığı açıklamada, ‘Yıldırım Demirören’le de konuştum. Şu andaki projeyle bu işin zor olacağını söyledim. Projeyi değiştirip gelmelerini söyledim. Seçimden sonra tekrar görüşeceğiz’ şeklinde bilgi verdi.
***