SPOR-Rüştü’den örnek davranış

BEŞİKTAŞ-Deneyimli kaleci Rüştü Reçber, Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi Böbrek Nakil Merkezinde böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize giren hastaları ziyaret ederek, organ bağışının önemine dikkati çekti.
Rüştü Reçber, anlamlı ziyareti öncesinde Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı Doç. Dr. Şinasi Sevmiş ve diğer uzman doktorlarla düzenlediği basın toplantısında, organ bağışının önemine değindi. İnsanlara organ bağışının ne kadar önemli olduğunu anlatmayı amaçladıklarını belirten Rüştü Reçber, şöyle konuştu:

”Bu konuda gerekli kanunlar çıkartılıp, topluma iyi bir şekilde anlatılırsa önemli ilerlemeler sağlanacağını düşünüyorum. Bunun için yetkililerden açılımlar bekliyoruz. Ben öldükten sonra bir işe yaramayacak organlar. Ancak bağışlanırsa bir işe yarayacaklar. Bu şekilde belki birkaç kişi kurtulacak. Halkımızdan isteğim bu konuya duyarlı olmaları.” Rüçtü Reçber, organ bağışında bulunduğunu da dile getirerek, kendisi için hazırlanan kartı basın mensuplarına gösterdi. Tecrübeli kaleci, toplantıdan sonra diyaliz tedavisi gören hastalarla bir araya geldi. Hastalarla tek tek ilgilenerek, durumlarını soran Rüştü, onlara Beşiktaş forması ve çiçek verdi. Tedavi gören birkaç çocukla fotoğraf da çektiren Rüştü Reçber’e, Doç. Dr. Şinasi Sevmiş ve hastane yetkilileri plaket sundu.