SPOR-Beşiktaş’tan İspanya’ya!

BEŞİKTAŞ-Beşiktaş A2 takımında forma giyen genç kaleci Umut Kaya İspanya La Liga yolunda. Beşiktaş’ta A2 takımının genç kalecisi Umut Kaya, İspanya Ligi takımlarından Getafe’den teklif aldığını doğruladı.
Beşiktaş TV’de yayınlanan ‘Transfer Dosyası’ programına katılan genç kaleci önemli açıklamalarda bulundu. Siyah-beyazlı kulüpten ayrılan Alman teknik direktör Bernd Schuster’in beğendiği kalecilerden biri olan Umut yaptığı açıklamada, “Schuster beni antrenmanlarda çok beğeniyordu. Menajerlerim aracılığıyla Getafe’den teklif aldığım doğru. İlk hedefimde tabii ki Beşiktaş var. Ama Avrupa’da oynamak istiyorum” şeklinde konuştu. Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü Tayfur Havutçu’nun gençlere önem veren bir çalıştırıcı olduğunun altını çizen 21 yaşındaki oyuncu, “Bana göre Türkiye’nin Jose Mourinho’su Tayfur hocadır” dedi. İdol olarak Rüştü Reçber ve Iker Casillas’ı gösteren Umut, “Beşiktaş ile 2 yıllık sözleşmem daha var. Fakat İspanya benim için çok iyi bir tercih olacaktır. La Liga kaleciler açısından kabus ama başarılı olacağıma inanıyorum” diye konuştu.

Eksilerinin ve artılarının ne olduğu şeklindeki soruya ise genç file bekçisi, “Schuster de dahil, yan toplarda çok başarılı olduğumu herkes
söylüyor. Eksiğime geçecek olursak, maçlardaki konsantrasyonumu daha da artırmam gerekiyor” yanıtını verdi.

Sporx.com