SPOR-Toraman: “En başarılı takım Beşiktaş”

BEŞİKTAŞ-UEFA Avrupa Ligi’nde 14 maç oynadıklarına dikkat çeken Beşiktaşlı futbolcu, Ziraat Türkiye Kupası’nı da almalarının başarılarını gösterdiğini düşünüyor. Avrupa Koleji tarafından yılın en iyi stoperi seçilen Beşiktaşlı
futbolcu İbrahim Toraman, ödülünü almak üzere öğrencilerle buluştu. Sona eren sezonun değerlendiren Toraman, “Bu sezon en başarılı takım Beşiktaş’tır. Çünkü UEFA Avrupa Ligi’nde 14 maç oynadık. Türkiye’yi Avrupa Kupaları’nda en fazla temsil eden takım olduk. Ziraat Türkiye Kupası’nı almamız başarılı olduğumuz gösterir. Süper Lig’de ise talihsizlikler yaşadık,” dedi.

Hürriyet’in haberine göre;
Porto ile oynanan maçlarda galibiyeti kaçırdıklarına değinen tecrübeli futbolcu, “UEFA Avrupa Ligi’nde Porto ile iki maç yaptık. İki karşılaşmayı da kazanabilirdik. Beşiktaş olarak büyük fırsat kaçırdık. Zaten grubumuzda bizi zorlayan tek takım Porto’ydu, o da şampiyon oldu. Beni en çok üzen, gözlerde büyütülen Porto’yu yenemeyişimiz. Yenilmeyecek bir takım değildi. Nitekim Portekiz deplasmanında 1-1 biten maçta elimizden zor kurtuldular,” şeklinde konuştu.

Bu sezon en çok heyecanlandığı ve mutlu olduğu maçı Türkiye Kupası’nda Gaziantepspor karşısında oynadığını belirten Toraman, “Tolunay Kafkas’ın öğrencileri muhteşemdi. Nefesim kesildi,” ifadelerini kullandı. Gelecek sezonda ümitlerinin büyük olduğunu belirten oyuncu, “Beşiktaş’ın kadrosu, Türkiye değil Avrupa’nın en güçlü kadrolarından. Fenerbahçelisi, Galatasaraylısı, Trabzonlusu, bütün futbolseverler Beşiktaş’ı izlerken keyif alıyorlar. Gelecek sezon, hem Avrupa hem de Türkiye’de bütün kupalara ambargo koyacağız,” dedi. Tecrübeli savunmacı, milli takım kadrosuna neden alınmadığına ilişkin soruya ise, “Milli Takım’ın şu anda çok önemli bir maçı var. Neden alınmadığımı bilmiyorum. Bu konu ile ilgili konuşmak istemiyorum. Zaten herkes olayları biliyor. Ay yıldızlı arkadaşlarıma başarılar diliyorum ve gönülden destekliyorum. Dualarım onlarla,” şeklince cevap verdi.