SPOR-Lige veda partisi!..

Lige veda partisi… Boğazın Gerrard’ı!… Komploya yanıt… Gaziantep böyle istedi… Sonuna kadar Bobo… Genç Kartallar… Gün kurtuldu mu?.. Köşe yazarları Beşiktaş’ı Yazdı. Hepsi ve daha fazlası Spor Yorum’da.

Lige veda partisi

Beşiktaş kazansa da yitirse de ligi beşinci bitirecekti. Bu maçtan alacağı ya da alamayacağı puanların sıralama adına getirisi-götürüsü yoktu. Ama her takım gibi Beşiktaş için de birinci derecede önemli olan oynadığı maçı kazanmaktı.

Güven Taner

***

Boğazın Gerrard’ı!
Hadi Beşiktaş ununu elemiş, kupasını müzesine koymuş ve son maçta hedefsiz bir takım olarak motive olamıyor.
Bu anlaşılır bir şey peki ama Gaziantep’in hali nedir öyle? Senin üçüncülük iddian var, bir sıra üstte çıkmak hem federasyondan 1-2 milyon euro daha fazla performans primi almak, hem de sezonu makul bir zamanda açmak demek.

Turgay Demir

***

Komploya yanıt

Türk futbolunda “yıldız” apoletli yabancı futbolcuların transferlerinde “Mehter marşıyla karşılanıp, İzmir marşıyla gönderildiğini” herkes bilir. Bu ülke yüzlerce taraftarın omuzlara alarak karşıladığı futbolcuların giderken yalnız ve bavullarını tek başlarına taşırken ki görüntüleri iyi hatırlar. İşin esprisi odur ki; o bavullar da hak etmedikleri bu ülkenin milyonlarca eurosu vardır! Dün akşam G.Antep’te devre arasında etkilendiğim bir fotoğraf vardı. Başkan İbrahim Kızıl sözleşmelerini uzatmayacağı için son maçına çıkan yabancı futbolcuları Julio Cezar, Jorginho ve Zurita’ya teşekkür plaketi verdi. Binlerce Gazianteplinin alkışları eşliğinde. Türk futbolunda böyle güzel görüntüler varken bu maç öncesi Bursaspor merkezli ithamlar ve iddialar vardı. İşin içinde Bursaspor ve yaşanmış gerginlikler olmasa güler geçerdim…

Fatih Doğan

***

Gaziantep böyle istedi
Sezon bitiminden çok önce Süper Lig’e havlu atan Beşiktaş, kendinden çok rakibi açısından önem taşıyan maça aslarının cezalıları dışında olanları izne çıkararak geldi.Maç günü seyahat etmek, kadroda 3’ü defansta olmak üzere 4 gence forma vermek, Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam’ın tepkilerini haklı çıkaracak türdendi. Ancak Gaziantep, kendi işini kendisinin halletmesi gereğinden uzak bir futbol sergiledi…
Atıf Keçeci

***

Genç Kartallar
Gaziantep, daha çok topla oynayan, hücuma çok çıkan, bu özelliklerini pozisyonlara yansıtan, ancak ilk yarıda golü bulamayan taraf idi. Beşiktaş ise yıldızlardan yoksun çıkmasına karşın, rakibin baskısına iyi bir direniş gösterdi, asla pes etmedi. Kartal’ın gençlerle takviyeli kadrosu, takım savunmasını üst düzeye çıkarması, Antep’in işini zorlaştıran diğer bir faktördü. İkinci yarıda da yine baskılı oynayan ev sahibi takımdı. Ancak Kartal’ın savunmaya yaslanması, Hakan Arıkan’ın kritik pozisyonlarda devreye girmesi, Gaziantep’in üç puan hesaplarını alt üst etti.

Bilal Meşe

***

Gün kurtuldu mu?

12 Mayıs itibariyle Beşiktaş’ın 2010-2011 sezonu bitmişti. Daha doğrusu istediğini aldı. Herkeste huzur var. Dün akşamki kadroyu görünce Tayfur Havutçu’yla yola devam edilmesinin ne derece doğru olduğunu anlamış olduk. Ancak şartlar bu kadroyu çıkarmaya neden oldu diye düşünürsek işte orada yanılırız. Önemli olan dün akşamki kadroda en az iki ya da üç tanesinin önümüzdeki sezon Nevzat Demir Tesisleri 1 nolu sahada olması. Yoksa aşağı-yukarı, gide-gele hiç birinden fayda yok. İki konuya değinmek istiyorum…

Yemen Ekşioğlu

***

Sonuna kadar Bobo

Sevgili kardeşim Deivson Rogerio da Silva ya da daha anlaşılır hali ile Bobo… Bu satırları sana ‘laf olsun torba dolsun’ bağlamındaki Antep maçını izlerken yazmaktayım. Bilmeni isterim ki benim ‘Arkandayım Bobo’ yaklaşımım, başkan Yıldırım Demirören ve ekibinin söylemi ile hiç bağdaşmaz. Üç, bilemedin beş gün sonra seni kapının önüne koymak için debelenip durmam! Amma velakin gerektiğinde de yerden yere vururum, alınma gücenme yok! Demişsin ki “Nihat’a iki yıl için 6 milyon Euro ödediniz. Mert Nobre 2.5 milyon Euro alıyor, doğru dürüst golü yok. Ferrari oynamadan 2.5 milyon Euro kazanıyor. Beşiktaş’ın en istikrarlı ama en az kazanan oyuncularındanım. Bana hep haksızlık yapıldı…”

Asena Özkan