SPOR-Basketbolda Türkiye Kupası heyecanı

BEŞİKTAŞ-Yıldız Erkek ve Yıldız Kız Basketbol Takımları, Türkiye Şampiyonası’nda mücadele edecek. İstanbul Birincisi olarak Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazanan Yıldız Erkek Basketbol Takımı, 24-29

Mayıs tarihlerinde Kastamonu’daki şampiyonanın kura çekimine 1. torbadan girecek. Beşiktaş maçlarını Atatürk Spor Salonu ve Hüsnü Tandoğan Spor Salonu’nda oynayacak.

Yıldız Kız Basketbol Takımı ise Sakarya’da şampiyonluk mücadelesi verecek. İstanbul üçüncüsü olan ve kura çekimine 1. torbadan katılacak olan siyah-beyazlıların maçları da Yıldız Erkek Takımı ile aynı gün başlayacak. Beşiktaş, Lütfü Yaman Spor Salonu ve Atatürk Spor Salonu’nda rakipleriyle karşı karşıya gelecek.

Şampiyonanın kura çekimi ise 23 Mayıs Pazartesi günü yapılacak.

Takımların gruplarındaki muhtemel rakipleri şöyle:

YILDIZ ERKEK

Maliye Milli Piyango, Ankara Üniversitesi, Samanyolu Koleji, Yeşimspor, Osmangazi Belediyespor, Tofaş, Efes Pilsen, Galatasaray, Fenerbahçe, Darüşşafaka, Pınar Karşıyaka, Gelişimspor, Bornova Belediye, Banvit, Mensin Tarsus Amerikan Koleji.

YILDIZ BAYAN

Ceyhan Belediye, Botaş, TED Ankara Koleji, Çankaya Üniversitesi, Nallıhan, Fenerbahçe, Galatasaray, Şehremini Lisesi, İstanbul Üniversitesi, Balçova Belediye Termalspor, Urla Belediyespor, İzmir DSİ, Canik Belediyespor, Antalya Koleji, Bursa Büyükşehir Belediyespor.