SPOR-Forlan Pazartesi gelebilir

BEŞİKTAŞ-Geçen sezon yaptığı flaş transferlerle, Avrupa futbol piyasasının tüm dikkatlerini üzerine çeken Beşiktaş, bir yıldızı daha renklerine bağlamayı başardı. Bir ayı aşkın süredir Atletico Madrid’in golcüsü Diego Forlan ile
temasta olan siyah-beyazlıların, iki gündür İspanya’da yapılan görüşmelerin ardından Uruguaylı forvetle her konuda anlaşmaya vardığı öğrenildi. Yöneticiler Serdal Adalı ve Cengiz Zülfikaroğlu’nun, uzun uğraşların ardından Forlan’ı ikna etmeyi başardıkları belirtildi.

Kulübü de ikna edildi
İspanyol ekibinden vergiler düştükten sonra senelik 2.4 milyon euro kazanan ve Atletico Madrid’den 4.5 milyon euro alacağı olan Forlan’a, yıllık 4 milyon euro teklif edildi. Uruguaylı oyuncunun da, “Benim için bu rakamlar uygun. Eğer kulübüm de bir sorun çıkarmazsa, gelirim” yanıtını verdiği belirtildi. Adalı ve Zülfikaroğlu’nun da bu konuşmanın ardından İspanyol yetkililerle görüştüğü ve onay aldığı öğrenildi. Forlan’ın pazartesi İstanbul’a gelerek, 3 yıllık sözleşmeye imza atağı ifade edildi.

Flamengo işi kızıştırdı
İspanyol spor gazetesi AS, Forlan’ı Flamengo’nun da istediğini yazdı. Ranoldinho’nun da forma giydiği Brezilya ekibinin, Uruguaylı forvetin menajeriyle görüştüğü; ancak Forlan’ın menajerinin, “Beşiktaş’a söz verdik, bir aksilik olmazsa oyuncum seneye Türkiye’de oynayacak” yanıtını verdiği öğrenildi.