SPOR-Kartal Haliç’i dalgalandırdı

BEŞİKTAŞ-Haliç’te yapılan 2011 Işıklar Dünya Offshore Şampiyonası ‘Fatih Belediye Başkanlığı Grand Prix’i birinci etabında Beşiktaş takımı birinci oldu. Dünya Offshore Şampiyonası’nın Haliç’te yapılan ‘Fatih Belediye Başkanlığı
Grand Prix’i birinci gün yarışları saat 14.00’te başladı. Kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından izlenen yarışlar çok çekişmeli geçti. Şampiyonada ilk gün sabah erken saatlerde teknelerin suya indirilmesi, teknik ve medikal kontrollerin tamamlanmasıyla başladı. Saat 11.00’de başlayan resmi antrenman ve sıralama turlarında Kerim Zorlu-Cengiz Cennetoğlu’ndan oluşan YKM takımı 02.03,171’lik dereceleriyle birinci sırada yer alırken, ikinci sırada Beşiktaş ve üçüncü sırada ise Olympique Marsilya’nın oldu.

Büyük yarışın startı ise saat 14.00 işaret fişeğinin atılması ve yeşil bayrağın kalkmasıyla verildi. 12 teknenin Haliç sularındaki mücadelesinde en önemli takımların arka arkaya yarışa veda etmeleri beklenmedik bir sürpriz olurken, Galatasaray, YKM arasındaki nefes kesen çekişme YKM lehine sonuçlanarak, ikincilik kürsüsünde son buldu. Beşiktaş ise YKM’yi de geride bırakarak sezonun ilk liderliğine imza attı.

Podyumda birincilik kupasını kaldıran BJK takımının ardından, 25 saniyelik farkla geçen yılın Dünya Şampiyonu YKM Sport takımı Kerim Zorlu-Cengiz Cennetoğlu ikilisi yer aldı. Sezonun ilk yarışının üçüncüsü ise Ali Tanır-Tugberk Uca’nın yönetimindeki Viking teknesi oldu.

Yarış sonunda ödül töreninde ilk üçe giren ekipler kupalarını sırasıyla UIM Başkanı Raffaele Chiulli, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, UIM Genel Sekreteri Mrs. Régine Vandekerckhove , Gelişmekte Olan Spor Branşları Genel Sekreteri Songül Kara, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar ve İstanbul Offshore Kulübü Başkanı Uğur Işık’ın elinden aldılar.

Yarış sonrasında açıklama yapan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Fatih Belediyesi olarak 2011 Işıklar Dünya Offshore Şampiyonası’nın ilk ayak yarışlarına Haliç’te ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Haliç, durgun suları ile tam da Offshore Yarışları için biçilmiş kaftan. Çünkü yüksek sürat, yüksek konsantrasyon gerektirir. Dolayısıyla pilotlar dalgasız bir su kaynağında, düzgün bir yarış pistinde gider gibi gidebilir, sıralama turlarında daha iyi dereceler yapabilirler. Offshore Yarışları sayesinde şimdi kimi zaman fonda Yavuz Sultan Selim Camii, kimi zaman Yeni Cami’nin göründüğü, Fener ve Balat’ın yaşanmışlığını sergileyen farklı bir manzara yansıyor dünyaya. Umuyoruz, ekranlara yansıyan görüntüler, İstanbul’a, Fatih’imize olan ilgiyi artıracak; Haliç’i gündeme taşıyacaktır.” şeklinde konuştu.

İstanbul Offshore Kulübü, 2011 Işıklar Dünya Offshore Şampiyonası’nın başlamasıyla birlikte dünyada karbon izini suda silen ilk ve tek şampiyona unvanını da ilkler hanesine ekledi. Organizasyonun ikinci yarışı 15 Mayıs Pazar günü 2.9km uzunluğundaki parkurda, yine 20 tur üzerinden koşulacak. 12 takımın start aldığı ilk etap koşusunda sürpriz biçimde arka arkaya yarışa veda eden Stihl, GS, Olympique Marsilya, Miele, Angel Yacht 1-2 ve WD40 15 Mayıs pazar günkü yarış için teknelerindeki sorunları gidermek üzere mekanikleriyle yoğun bir çalışmaya girdiler.