SPOR-Hocadan ilk açıklama geldi

BEŞİKTAŞ-Siyah-beyazlı yönetimin 2+1 yıllık sözleşme imzaladığı teknik direktör Tayfur Havutçu ilk açıklamasını yaptı. Ziraat Türkiye Kupası’nı Beşiktaş’ın müzesine götürmesinde ve ligde aldığı başarılı sonuçlarla
bende varım diyen Tayfur Havutçu ilk olarak Star Tv Ankara Temsilcisi ve Beşiktaş’ın eski yönetici Murat Çelik’e açıklama yaptı.

İşte o yazı;

“Beşiktaş Yönetimi ile Teknik Direktör Tayfur Havutçu, dün üç yıllık (2 + 1 yıl opsiyonlu) görev için prensip anlaşmasına vardı.

Bugün, telefonda “Hayırlı olsun” dedim Tayfur Hoca’ya. Başarı dileklerimle teşekkür ettikten sonra, özellikle taraftara birkaç mesaj rica ettim.

“Nerede olduğumun farkındayım ve ne yapacağımı biliyorum” diye başladı söze.

“Ben kendime de, ekibime de, oyuncularımıza da, yönetimimize de, taraftarımıza da güveniyorum. Onların da bizlere güvenmesini istiyorum” sözleri önemliydi.

Tayfur Havutçu’yu tanıyanlar bilir; fazla konuşmaz. Okuyan, dünyayı takip eden, futbolu bilen, ailesine bağlı, akıllı ve iyi kalpli bir insandır.
Birlikte çalıştığı yabancı teknik direktörler, futbol adamı kimliğinin gelişmesine ve tecrübe kazanmasına katkı sağladı.

Tayfur Hoca’nın şu sözlerinin altını özellikle çizmem gerekiyor:

“Önemli olan Beşiktaş’ın temel değerlerine sadık kalan ve bu bilinçte olan oyuncu topluluğunu kurmak. Bizim görevimiz bu ve bunu başaracağız.”

Açıkça sordum telefonda; bu kadar yıldız ismin bir arada olduğu bir takımı yönetmekte yetersiz kalabileceğine dair endişeleri hatırlattım. Tavrı rahat, cevabı netti:
“Yıldızlar topluluğu bir kadroyu idare etmenin zorluklarının farkındayım ve elbette ona göre hareket ediyorum.”

Bu farkındalığın gereğini nasıl yaptığına da somut bir örnek verdi Havutçu:
“Bu sezon, takımda ve Türkiye’de ilk senesi olan bazı oyuncularımızın da adaptasyon dönemini tamamladığını düşünüyorum. Bire bir yaptığım görüşmeler sonrası şunu söyleyebilirim ki; gelecek sezon, bu oyuncularımızdaki değişim ve dönüşümü hep birlikte göreceğiz.”
Bunları söylerken isim vermedi ama özellikle hangi oyuncudan söz ettiğini tahmin etmek güç değildi.

Ve Beşiktaş Teknik Direktörü’nün tribündeki Beşiktaşlı’ya yönelik sözleri:
“Beşiktaş taraftarının ne istediğini çok iyi biliyoruz. Onların beklentilerine cevap verecek bir takım oluşturup, Beşiktaş ruhunu sahaya yansıttığımız zaman herşey çok farklı ve güzel olacak. Ben buna inanıyorum ve camiamızdan da buna inanmalarını istiyorum.”

100’üncü yılın şampiyon kadrosunun kaptanı, bugünün Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu’nun mesajları işte böyle…
Bizimki, kısa bir dost sohbetiydi… Gündemdeki konuları, spor medyasındaki meslektaşlarıma bırakıyorum… :-)”