SPOR-Beşiktaş:3 Eskişehirspor:1

BEŞİKTAŞ-Karakartallar, Spor Toto Süper Lig’in 33. haftasında Fiyapı İnönü Stadı’nda Eskişehirspor’u 3-1 mağlup etti. Ziraat Türkiye Kupası’nda şampiyonluğa ulaşan siyah-beyazlılar, Eskişehirspor maçı öncesinde
kupayla sahaya çıkarak taraftarlarını selamladı. Takım daha sonra “Trafikte her an, sorumlu davran” pankartıyla seremoniye geldi. Karşılaşma öncesinde iki takım oyuncuları da geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Eskişehirspor’un ilk teknik direktörü Abdullah Matay için saygı duruşunda bulundu.

Orta alanda kazandığı toplarla hızlı çıkmaya çalışan siyah-beyazlılar, ilk 10 dakikası orta sahada geçen mücadelenin ilerleyen dakikalarında rakip kalede etkili oldu. Simao ve Atınç’la pozisyon bulan takımımız, Eskişehir savunmasını Quaresma’nın yer aldığı sağ kanattan etkisiz hale getirmeye çalıştı. Kapalı bir oyunu tercih eden Eskişehirspor ise 26. dakikada kazandığı serbest vuruşta iyi bir organizasyon yaparak Erkan Zengin’le 1-0 öne geçmeyi başardı. Golden sonra rakibinin daha sık üzerine gitmeye çalışan siyah-beyazlılar ise yakaladığı fırsatlardan yararlanamazken Fernandes’in muhteşem golüyle skoru 1-1 yaptı. Orta alanda topu aldıktan sonra hızla ceza sahasına yönelen ve rakiplerinden sıyrılarak topu filelere gönderen Portekizli oyuncu oyuna eşitlik getirdi. Karşılaşmanın ilk yarısı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıya iki takım da toplam üç değişiklik yaparak başladı. Beşiktaş’ta ilk yarının sonunda bir pozisyonda sakatlanan Tomas Sivok’un yerine Aurelio ikinci yarıda dahil olurken; Eskişehirspor’da Sezer ve Sezgin oyundan çıkarken Batuhan Karadeniz ve Diego oyuna girdi. İkinci yarıda daha etkili bir oyun sergileyen Beşiktaş, kalesinde ufak tefek tehlikeli pozisyonlar görse de oyunun kontrolünü kaybetmedi. Baskılı oyununu sürdüren Beşiktaş, 58. dakikada galibiyet golünü buldu. Kullanılan köşe vuruşunda harika bir kafa vuruşu yapan Hugo Almeida skoru 2-1 yaptı. Beraberliği yakalamak için risk alarak atağa kalkan ve geride boşluklar bırakan Eskişehirspor, 73. dakikada Batuhan Karadeniz’le mutlak bir fırsattan yararlanamadı. Gecenin yıldızlarından Quaresma 86. dakikada siyah-beyazlılara bir penaltı kazandırdı. Rakiplerinin presi karşısında topu kaybetmemeye direnen Portekizli oyuncunun topunu Nadareviç ceza sahası içinde elle kesince hakem Özgür Yankaya penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunu kullanan Simao, topu ağlara göndererek karşılaşmanın skorunu tayin etti (3-1).

MAÇIN AYRINTILARI

Stat: Fiyapı İnönü Stadı

Hakemler: Özgür Yankaya, Serhan Malkoç, Gökhan Memişoğlu, Tayfur Özkan (4. Hakem)

Beşiktaş: Cenk Gönen, Manuel Fernandes, Tomas Sivok (Dk. 46 Aurelio), Ricardo Quaresma, Guti (Dk. 66 Onur Bayramoğlu), Ekrem Dağ, Necip Uysal, Simao Sabrosa, Hugo Almeida, Rıdvan Şimşek (Dk. 82 Roberto Hilbert), Atınç Nukan

Yedekler: Rüştü Reçber, Roberto Hilbert, Bobo, Onur Bayramoğlu, Erhan Güven, Mehmet Aurelio, Doğukan Pala

Teknik Direktör: Tayfur Havutçu

Eskişehirspor: Ivesa, Koray Arslan, Nadareviç, Veysel Sarı, Sezgin Coşkun (Dk. 46 Diego), Alper Potuk, Doğa Kaya, Pele, Erkan Zengin, Sezer Öztürk (Dk. 46 Batuhan Karadeniz), Serdar Özbayraktar (Dk. 69 Burhan Eşer)

Yedekler: Atilla Koca, Rodrigo Tello, Batuhan Karadeniz, Nuri Aydın, Bülent Ertuğrul, Burhan Eşer, Diego Angelo

Teknik Direktör: Bülent Uygun

Goller: Erkan Zengin (Dk. 26), Manuel Fernandes (Dk. 37), Hugo Almeida (Dk. 58), Simao Sabrosa (Dk. 86 Pen.)

Sarı Kartlar: Manuel Fernandes (Dk. 28), Simao Sabrosa (Dk. 32), Serdar Özbayraktar (Dk. 62), Koray (Dk. 62), Ricardo Quaresma (Dk. 90)