Son Dakika Beşiktaş (17.05.2011)

Beşiktaş Gazetesi’nde son dakika haberleri… Binlerce kişi Beşiktaş’ta bağımsızlık için koştu… Beşiktaş Belediyesi’nin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları nedeni ile düzenlediği “Bağımsızlık İçin İlk Adım Şenlikleri” kapsamında ilk kez bir halk koşusu yapıldı. Yaz okulları baylıyor…

YEREL YÖNETİM – SİYASİ – KÜLTÜR SANAT – POLİS ADLİYE – AKTÜEL

Binlerce Kişi Beşiktaş’ta Bağımsızlık İçin Koştu

Beşiktaş Belediyesi’nin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları nedeni ile düzenlediği “Bağımsızlık İçin İlk Adım Şenlikleri” kapsamında ilk kez bir halk koşusu yapıldı. Binlerce kişinin kayıt olduğu “Bağımsızlık İçin İlk Adım Halk Koşusu” 15 Mayıs’ta Beşiktaş – Arnavutköy arasında gerçekleşti. İlk üçe girenlerin ödüllerini İsmail Ünal’dan aldığı etkinlik ile 16 Mayıs 1919’da Beşiktaş’ta başlayan ve Türkiye’yi bağımsızlığa götüren tarihsel süreç kutlandı. Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği “Bağımsızlık İçin İlk Adım Halk Koşusu”, 15 Mayıs Pazar günü Beşiktaş Meydanı’nda başlayarak Arnavutköy Meydan Parkı’nda son buldu. “Bağımsızlık İçin İlk Adım Şenlikleri” kapsamında ilk kez düzenlenen halk koşusunda kadınlarda Lütfiye Kaya birinci, Kadriye Teker ikinci ve Sahra Poyraz ise üçüncü oldu. Erkeklerde ise birinci Murat Kaya, ikinci Fethi Kaya ve üçüncü de Arif Ozan oldu. Dereceye giren isimlere ödüllerini Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal takdim etti. Halk koşusu, Mustafa Kemal’in 16 Mayıs 1919 günü Bandırma Vapuru’na binmek üzere Beşiktaş İskelesi’nden yola çıkışının kutlandığı etkinlikler kapsamında gerçekleştirildi. Her yıl 16 – 19 Mayıs tarihleri, Kurtuluş Savaşı’na ve bağımsızlığa giden sürecin başladığı Beşiktaş’ta “Bağımsızlık İçin İlk Adım Şenlikleri” olarak kutlanıyor.

***

Belgesel Sinema Günleri’nde “Miraz” sinemaseverlere sunuluyor…

Yönetmen: Rodi Yüzbaşı
Süre: 49’

Belgesel hakkında:
Fransa’ya kaçak yollardan gitmeye çalışan bir genç ile aynı yolla Fransa’ya göç etmiş çocuklarını sekiz yıldır göremeyen ve çocuklarının geri dönmesini bekleyen yalnız kalmış bir anne-baba… Hızla değişen dünyada, yaşanmışlıkları, değişimleri, beklentileri ile Türkiye’nin doğusunda bir köy. Ve dört mevsim boyunca bu köyde süren bir bekleyişin öyküsü…

Yönetmenin Özgeçmişi:
1979 doğumlu. İlköğrenimini Ağrı’da tamamladı. Liseyi İstanbul’da Süleyman Nazif Lisesi’nde okudu. Atatürk Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Radyo TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. İletişim fakültesindeyken fotoğraf çalışmalarına başladı. Çeşitli konularda fotoğraf çalışmalarını sürdürdü ve özelikle belgesel sinema alanında çalışmalarını sürdürmektedir.

Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Enstitüsü, Sinema TV Bölümünde yüksek lisans eğitimi almaktadır.

18 Mayıs 2011, Çarşamba, 19:00
Levent Kültür Merkezi Onat Kutlar
Levent Mahallesi Çalıkuşu Sok. No: 1

***

Yaz Okulu başlıyor…

Beşiktaş Belediyesi’nin Beşiktaş Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle öğrencilerin yaz tatillerini değerlendirerek onları faydalı aktivitelere yönlendirmek amacıyla düzenlediği Yaz Okulu başlıyor. Futbol, Basketbol, Voleybol, Tenis, Güreş, Yüzme, Drama, Bale, İngilizce, Gitar, Keman, Resim ve Matematik branşlarında faaliyet gösterecek yaz okullarına başvurular için ön kayıtlar 16 Mayıs -03 Haziran 2011 tarihleri arasında alınacak. Ön kayıtlar, Beşiktaş Belediyesi Levent Hizmet Binasında gerçekleştirilecek. Bir kişinin üç branşa kadar ön kayıt yaptırabileceği Yaz Okullarından 7-16 yaş grubundaki tüm çocuklar yararlanabilecek. Kurslar Haziran’ın son haftası başlayacak, Ağustos’un son haftasına kadar sürecek.

***

İstanbul’daki Beşiktaş maçı öncesi yaralanan taraftar da olaylara karışmış.

Bursaspor ile Beşiktaş arasında oynanamayan maç öncesinde çıkan olaylara karıştıkları iddia edilen 24 kişi daha gözaltına alındı. Bursaspor ile Beşiktaş arasında oynanamayan maç öncesinde çıkan olaylara karıştıkları iddia edilen 24 kişi daha gözaltına alındı. Halen emniyette sorgulamaları süren zanlılar arasında ligin ilk devresinde İstanbul’daki Beşiktaş-Bursaspor maçı öncesi çıkan olaylarda bıçaklanan taraftar ile, Bursa’daki olaylar sonrası İstanbul’daki Formula 1 yarışmalarında mankenle poz veren genç de bulunuyor. Zanlıların çoğunun sabıkalı olması dikkat çekiyor. Bursa’yı savaş alanına çeviren olayların ardından başlatılan soruşturma genişletilerek sürüyor. Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi dedektifleri, olaylara karışanları kamera görnütülerinden tek tek belirliyor. Şu ana kadar ‘Silahlı suç örgütü kurmak, örgüte üye olmak, adam yaralama, kamu düzenini bozmak, görevli memura mukevemet’ suçlarından 18 kişi tutuklanmıştı. Görüntüleri inceleyen polis, ilginç isimlere rastladı. Cumhuriyet savcılığının talimatıyla başlatılan operasyonla 24 kişi gözaltına alındı. Zanlılar arasında ligin ilk devresinde İstanbul’da oynanan Beşiktaş maçında çıkan olaylarda yaralanan Bursasporlu taraftar da bulunuyor. İstanbul’daki olaylarda bıçaklanarak günlerce hastanede tedavi gören ve sabıkalı olduğu öğrenilen Sait Bülbül, Bursa polisi tarafından gözaltına alındı. Bülbül’ün sorgulaması sürüyor. Spor Toto Süper Lig’de önceki hafta Cumartesi günü çıkan olaylar sebebiyle iptal edilen Bursaspor-Beşiktaş maçı öncesinde polislere taş atan bir Bursaspor taraftarı, olayların ertesi günü İstanbul Park’taki Formula 1 yarışlarında mankenlerle fotoğraf çektirirken görüntülenmişti. Polisin araştırmasına bu isim de takıldı. Görüntüleri inceleyen polis, olaylarda ön saflarda yer alan ve polise taşla saldıran Türker Kara isimli zanlıyı da gözaltına aldı. Kara’nın da sabıkalı olduğu öğrenildi. Halen Bursa Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulamaları süren 24 zanlı işlemlerin tamamlanmasıyla adliyeye sevk edilecek.

***

Utanç Müzesi” İstediler

17-31 Mayıs Gözaltında Kayıplara karşı mücadele haftası nedeniyle İnsan Hakları Derneği, kayıpların büyük çoğunluğunun yaşandığını iddia ettikleri eski siyasi şubenin bulunduğu Emniyet Müdürlüğü’nün Gayrettepe binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya katılan yakınlarını kaybeden kayıp yakınları “Bu bina utanç müzesi haline getirilmeli” dediler. Gayrettepe’de bulunan ve şu anda Asayiş şube müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Trafik Tesçil şube müdürlüğü, Korumalar şube müdürlüğünün bulunduğu bina önünde toplanan İnsan Hakları Derneği üyeleri, kayıpları ile ilgili bilgi verdiler. Konuşmalar sırasında kayıp yakınları pek çok kayıp olayının yaşandığını iddia ettikleri eski siyasi şubenin bulunduğu binaların “Utanç müzesi” haline getirilmesini istediler. Kayıp Yakınları adına yapılan basın açıklamasında “Katillerin peşini asla ve asla bırakmayacağımızı, evrensel hukuka göre adelet sağlanıncaya kadar mücadelemizi her yerde sürdüreceğimizi bir kez daha hatırlatmak istedik. Kayıplarımızın akıbetini ortaya çıkarmamakta ısrar edenlerin bu suçun devamcısı olduğunu tekrar duyurmak için geldik. ” denildi. Kayıp yakınları daha sonra üzerinde kayıp kişilerin adlarının bulunduğu karanfilleri Emniyet Müdürlüğü binasının duvarına bırakarak ayrıldılar.

***

Beşiktaş Adliyesi’nde başladı soruşturmalık oldu

Balyoz Davası’ndaki hukuksuzlukları protesto etmek için Silivri Cezaevi önündeki karayolunu trafiğe kapat komutan eşlerine soruşturma açıldı. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın eşi Nilgül Doğan ve Emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk’un eşi İrem Kutluk hakkında soruşturma başlattı. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Balyoz davası sırasında, cezaevi önünde basın açıklaması yapan komutan eşleri hakkında soruşturma başlattı. “Vardiya Bizde Platformu” sözcülerinden Nilgün Doğan ve İrem Kutluk hakkında başlatılan soruşturmanın gerekçesi “basın açıklaması sırasında yolu trafiğe kapatmak.”Komutan eşleri, Balyoz Davası’nda 163 komutanın tutuklanmasından sonra her Perşembe Beşiktaş Adliyesi’nde toplu alkış eylemine başlamış ve bu eylem duruşmalar sırasında Silivri Cezaevi’ne taşınmıştı. Başsavcılık, Vardiya Bizde Platformu’nun 5 Mayıs 2011’deki “alkışlama eylemi”yle ilgili haberleri “ihbar” kabul etti. Doğan ve Kutluk hakkında, 2911 sayılı “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Hakkındaki Kanun’a muhalefet” suçundan soruşturma başlatıldı.

***