SPOR-Forlan’ın parası hazır

BEŞİKTAŞ-Uruguaylı yıldızın bonservisi, Almeida’nın satışından gelecek parayla alınacak. Beşiktaş yönetimi, Atletico Madrid’le golcü oyuncunun transferi konusunda el sıkıştı. Hugo Almeida’nın 10 milyon euroya Sporting Lizbon’a gitmesiyle kasaya girecek 4.5 milyon euro İspanyol kulübüne peşinat olarak verilecek. Beşiktaş Yönetimi yeni sezon transfer çalışmalarını aralıksız şekilde sürdürürken, Diego Forlan konusunda önemli adımlar attı. Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı ile yönetici Cengiz Zülfikaroğlu’nun yürüttüğü transfer çalışmalarında İspanyol ekibiyle prensipte anlaşmaya varıldı. Bonservis için daha önce 12 milyon euro isteyen Atletico Madrid, pazarlıklar sonunda 6 milyon euroya kadar indi ancak Beşiktaş, biraz daha indirim istedi.

Forlan için 5 milyon önerilecek
A.Madrid Başkanı Enrique Cerezo’nun Forlan’a karşılık Almeida’yı istediği de belirtildi. Adalı, Almeida’nın bonservisinin 10 milyon eurodan aşağıya olmayacağını ve bu rakamı Sporting Lizbon’un verdiğini söyleyerek İspanyollar’ın takas teklifini geri çevirdi. Forlan için 5 milyon euro gözden çıkaran Beşiktaş’ın Portekizli golcüyü Sporting’e gönderip bonservisten (Yüzde 45) kasasına girecek olan 4.5 milyon euroyu da Forlan’ın tapusu için Atletico Madrid’e vereceği belirtildi.

4.5 milyon euroluk kazancı sıkıntı
Bu hafta Portekiz’e çıkarma yapacak olan Adalı ile Zülfikaroğlu’nun Sporting Lizbon yönetimiyle Hugo Almeida transferine resmiyet kazandıracağı belirtildi. Almeida’nın satışından hemen sonra İspanya’ya geçecek olan Beşiktaşlı yöneticiler, Atletico Madrid’le Forlan transferini bitirmeye çalışacak. Bonservis konusunda bir sorun yaşanması beklenmezken, taraftarın 5 veya 5.5 milyon euroya imza atması bekleniyor. Transferdeki sıkıntı ise Forlan’ın 4.5 milyon euroluk yıllık kazancı.

Marca: Forlan Atletico’ya veda etti
Bu arada Uruguaylı yıldız Forlan dün Atletico Madrid’in Hercules’i 2-1 yendiği maçın 19 kişilik kadrosuna alınmadı. İspanyol gazetesi Marca, Teknik Direktör Flores ile sorun yaşayan Forlan’ın dün son maçında boy göstermediğini yazdı. Ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Uruguaylı Forlan’ın Atletico Madrid’ten ayrılışından sonra takımda kaptanlığı Reyes’in alacağı bile şimdiden planlandığı iddia edildi.

STAR