SPOR-Beşiktaş C. Turka:70 – Galatasaray C.Crown:80

BEŞİKTAŞ-Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı, play-off çeyrek final serisi ikinci maçında Galatasaray Cafe Crown’a 80-70 mağlup oldu ve sezonu tamamladı. BJK Cola Turka’yı dolduran taraftarlar müthiş tezahüratlarıyla oyunculara büyük destek verdi. Siyah-beyazlılar karşılaşmaya Cevher, Serkan. Chatman, Ogilvy ve Kemp beşiyle başladı. İlk basket Chatman’dan geldi. Cevher Özer ve Kemp, basketleriyle Beşiktaş Cola Turka’yı sürüklerken Galatasaray adına ise Shipp ve Rancik takımını sürükleyen isimlerdi. İlk 5 dakikalık bölümü 10-7 önde geçen siyah-beyazlılar, hücumdaki etkinliğini sürdürdü ve 7 sayılık farka ulaştı (16-9).Konuk ekip Johnson ve Racnik ile sayılar bulurken, Tutku Açık son anlardaki 3 serbest atışı da iyi değerlendirdi (16-16). Kemp’in son saniyedeki üç sayılık basketi ise süre dolduğu gerekçesiyle sayılmadı.

İkinci çeyreğe iyi başlayan ezeli rakip Galatasaray, Tutku Açık, Andric ve Haluk Yıldırım’ın üstü üste gelen basketleriyle 6 sayılık fark yakaladı (16-22). Bu basketlere Kemp ve Cevher ile karşılık veren Beşiktaş, farkın açılmasına izin vermedi. Ignerski ve Bekir Yarangüme’nin de skora katkı yapmasıyla ilk 5 dakikalık bölümü 24-22 önde geçen siyah-beyazlılar, hücumdaki etkinliğini Hüseyin Beşok, Ignerski, Bekir Yarangüme ve Kemp ile sürdürerek farkı 11’e çıkardı (33-22). Galatasaray, uzun bir aradan sonra Evren ile sayı bulurken, Andric’in sayıları farkın açılmasını engelledi. Ignerski ve Kemp’in son anlardaki sayılarına karşın Johnson’un 3 sayılık basketi iki haneli farkı engelledi ve ilk devreyi Beşiktaş 38-31 önde bitirdi.

Üçüncü çeyreğin başında her iki takımın da top kayıpları ve başarısız atışları vardı. İlk basket Galatasaray adına Rancik’ten geldi (38-33). Bu baskete Chatman ile yanıt veren Beşiktaş Cola Turka, bir ara Ermal Kurtoğlu’nu durdurmakta zorluk çekti. Chatman’in yanı sıra Kemp ve Cevher Özer’in de katkısıyla ilk 5 dakikalık bölüm Beşiktaş’ın 48-41 üstünlüğü ile geçildi. Shipp, Galatasaray adına sayılar bulurken, Ermal Kurtoğlu’nun turnikesi sonrasında fark 4’e indi (49-45). Cevher Özer’in turnikesinin ardından Kemp’in başarılı serbest atışları farkı yeniden açtı (53-45). 3. çeyreğin son anlarında daha iyi performans sergileyen Galatasaray Cafe Crown’u, Shipp ile 28 saniye kala farkı iki saniyeye indirdi (54-52). 3. periyot Kemp’in başarılı serbest atışları sonrasında 56-52 siyah-beyazlıların üstünlüğü ile tamamlandı.

Son çeyreğe Andric’in turnikesi ile başlayan sarı-kırmızılılar, farkı da 2 sayıya indirdi (56-54). Bu baskete yanıt Cevher Özer’in turnikesi ile verildi. Shipp ve ardından da Evren ile sayılar bulan Galatasaray Cafe Crown ilk 3 dakika geçilirken 58-58’lik eşitliği sağladı. Art arda top kayıpları yapan siyah-beyazlılar karşısında Galatasaray, Shipp’in başarılı smaçı ile 58-60’lık skorla öne geçti. Shumpert ve Haluk Yıldırım’ın basketleri sarı kırmızılı takıma ilk 5 dakika geçilirken 7 sayılık farkı sağladı (58-65). Savunmada sıkıntı yaşayan siyah-beyazlılarda Kemp’in serbest atıştan bulduğu sayılar farkın açılmasını engelledi (61-66). Galatasaray!da Andric ve Shumpert’in basketlerine Cevher Özer ve Chatman ile karşılık vermeye çalışan Beşiktaş Cola Turka savunmada sıkıntı yaşadı. Son 2 dakikaya 68-76’lık skorla önde giren Galatasaray Cafe Crown karşısında siyah-beyazlılar son ana kadar mücadelesini sürdürdü. Ancak Galatasaray Cafe Crown zorlu derbiyi 70-80 kazanarak seride durumu 3-0’a getirdi ve yarı finale yükselen taraf oldu. Karşılaşmada Cevher Özer 20, Marcelus Kemp 18, Chatman 13, Ignerski 7, Bekir Yarangüme 6, Ogilvy 4 ve Hüseyin Beşok da 2 sayı ile oynadı.