SPOR-Futbolcular Havutçu kalsın dedi

BEŞİKTAŞ-Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanan Beşiktaş’ta Teknik Direktör Tayfur Havutçu’nun durumu pazartesi yapılacak yönetim kurulu toplantısında belli olacak. Futbolcular genç çalıştırıcının kalmasını isterken İspanyollar Flores iddiasında bulundu. Yönetici Cengiz Zülfikaroğlu ise Flores’in gündemde olmadığını söyledi.Ziraat Türkiye Kupası’nı müzesine götüren Beşiktaş’ta tek gündem, gelecek sezon takımı kimin çalıştıracağı. Bernd Schuster’in Siyah-Beyazlı ekipten ayrılmasıyla birlikte görevi üstlenen Tayfur Havutçu listenin en başında yer alıyor. Genç hocanın Türkiye Kupası’nı kazanması, kafalardaki şüpheleri de giderdi. Futbol Komitesi üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, kupa sevincini yaşadıklarını belirterek, “Teknik direktör konusunda henüz karar vermedik. Pazartesi yönetim kurulu toplantısı yapacağız. Tayfur hocayla da konuşacağız. Yönetim olarak karar alırız.” dedi.

Zülfikaroğlu son günlerde ismi Beşiktaş’la anılan Atletico Madrid’in teknik direktörü Sanches Flores’le ilgili bir düşüncelerinin olmadığını da vurguladı. Zülfikaroğlu şunları kaydetti: “Önceliğimiz Tayfur Havutçu. Ondan sonrasına bakacağız. Ancak hocamız yabancı olmaz.” Yönetim futbolcular arasında da nabız yokluyor. Tayfur Havutçu’nun takımın başında kalmasını bütün oyuncular istiyor. Takım kaptanı Guti Hernandez, “Bu takımı en iyi tanıyan kişi Tayfur Havutçu. Onun burada olması herkesi rahatlatıyor.” ifadelerini kullandı. Beşiktaş’ın tecrübeli file bekçisi Rüştü Reçber de Havutçu’ya güvenilmesini istiyor. Reçber, Havutçu ile beraber daha iyi oynadıklarına işaret etti: “Kendisi teknik direktör olarak kupa kazanma başarısı gösterdi. Umarım, Tayfur hocayla devam ederiz. Biz Tayfur hocanın her zaman yanımızda olmasını isteriz. Bu teknik adam olarak da olabilir, başka bir pozisyonda da…” Başkan Yıldırım Demirören’in de gönlünün Havutçu’dan yana olduğu öğrenildi. Ancak Demirören bu kararı yönetim kurulu olarak almaktan yana olduğu bildirildi. Yönetim kurulunda bazı isimlerin çekinceleri olsa da büyük çoğunluğun Havutçu’nun kalmasından yana olduğu dile getirildi.

Temel YİRMİBEŞOĞLU / ZAMAN

One comment
  1. futbolcular tayfur hocayı istiyorsa,maceraya gerek yok…..yönetim değil futbolcular sahada oynar.bırakın 22 futbolcuda istiyorsa….paranız cebinizde kalsın……

Comments are closed.