SPOR-Forlan’da olumlu gelişme!

BEŞİKTAŞ-Beşiktaş Quaresma, Guti, Simao ve Almeida gibi yıldızlarının yanına bir büyük ismi daha katmaya çok yakın. Diego Forlan transferinde olumlu gelişmeler yaşanıyor. Geçtiğimiz sezon transferde bombaları arka arkaya patlatan Beşiktaş, bu sezon da pek duracak gibi gözükmüyor. Siyah-beyazlıların yine hedefi çok büyük. Dünya Kupası’nın en değerli oyuncusu seçilen Atletico Madrid’in Uruguaylı yıldızı Diego Forlan. Beşiktaş’ın Forlan’a olan ilgisi hem Türk hem de İspanyol basınının bir süredir manşetlerini süslüyor. Yaklaşık 15 gün önce Beşiktaş’ın yıldız transferlerinin baş mimarları olana Serdal Adalı ve Cengiz Zülfikaroğlu ile Madrid’de bir araya geldiğimizde de bu konuyu konuşmuştuk. O gün iki başarılı yönetici Forlan’a olan ilgilerini saklamamış, Atletico Madrid Kulübü’nün en büyük hissedarlarından olan Miguel Angel Gil ile bu konuyu konuştuklarını ve tekliflerini ilettiklerini söylemişti.

Ama o gün tek sorun Forlan’ın yüksek maliyeti ve bonservis ücretiydi. Bu ücretin düşmesi halinde ise Forlan’ı kadrolarına katmak istediklerini belirtmişlerdi.

PEKİ BU TRANSFERDE SON DURUM NE?
Atletico Madrid’den yıllık net 4,5 milyon Euro kazanan Forlan’ı transfer etmenin hiç kolay olmadığının altı çiziliyordu. Adalı ve Zülfikaroğlu, Forlan’ın alacağı yüksek ücretle de takım içi dengeleri bozmak istemediklerini belirtiyordu. Tabii bunun yanında Beşiktaş bir oyuncuyu istiyorsa maliyeti 10 milyon Euro da olsa verir diyerek de iddialarını ortaya koyuyorlardı.

OLUMLU GELİŞMELER VAR…
Ve bugün… Forlan konusunda Beşiktaş önemli yol katetti. Oyuncunun alacağı ücret ve Atletico Madrid’e ödenecek bonservis konusunda olumlu gelişmeler yaşanıyor. Astronomik rakamlar biraz daha aşağıya çekilmiş durumda ve arada artık çok büyük farklar kalmadı. Tek sorun ise Forlan’ı ikna etmek. Uruguaylı oyuncunun Türkiye’ye gelme konusunda kafasında soru işaretleri bulunuyor. Beşiktaşlı yöneticiler artık Forlan’dan gelecek haberi beklemeye başladı.

FLORES SORUN DEĞİL ÇÜNKÜ…
Beşiktaş’ın, Atletico Madrid Teknik Direktörü Quique Sánchez Flores’i de takımın başına getirmek istediği iddia edilmişti. Hatta Forlan’ın, Flores ile yaşadığı tartışma nedeniyle, Flores’in takımın başına gelmesi durumunda Forlan tranferinin zora gireceği konuşuluyordu. İspanya’nın önde gelen gazetelerinden AS da “Flores gelirse, Forlan gelmez” başlığıyla bu gelişmeyi duyurmuştu. Ancak böyle bir şey olmadığını çok net bir şekilde söyleyebiliriz. Beşiktaş’ın bugüne kadar Flores ile ilgili hiç bir girişimi olmadı, hatta bu isim hiç gündeme bile gelmedi. Beşiktaş yönetimi henüz Tayfur Havutçu ile yola devam etmeyeceği konusunda kesin bir karara varmış değil. Bu nedenle Flores, Forlan’a bir engel teşkil etmiyor. Bu transferle ilgili düğüm Forlan’ın vereceği kararla çözülecek. Sonuç olarak bir yıldızı daha Beşiktaş’ta görmeye çok yakınız…

Sporx

One comment

Comments are closed.