SPOR-Türkiye Kupası Şampiyonu Beşiktaş

BEŞİKTAŞ-Karakartallar, normal süresi ve uzatmaları 2-2 biten Ziraat Türkiye Kupası finalinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni penaltı atışları sonucunda genel toplamda 6-5’lik üstünlükle mağlup ederek kupanın sahibi
oldu. 49. Ziraat Türkiye Kupası’nda Yunus Yıldırım’ın yönettiği final mücadelesi Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı’nda oynandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de izlediği karşılaşmaya takımlar miniklerle birlikte çıktı. Tribünlerin önemli bir bölümünü dolduran taraftarlar, tezahüratlarıyla oyunculara büyük destek verdi.

Dün vefat eden unutulmaz futbolculardan, Dr. Harun Vedii Tosuncuk için yapılan 1 dakikalık saygı duruşunun ardından final karşılaşması Beşiktaş’ın vuruşuyla başladı.

Mücadeleye iyi bir başlangıç yapan Beşiktai, ilk dakikalardan itibaren rakip kalede üst üste pozisyonlar buldu ve arzulu oyunuyla dikkat çekti. İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un da pozisyonlar bulduğu ilk yarıda tecrübeli kaleci Rüştü Reçber başarılıydı. Her iki takımın da açık futbol sergilediği final mücadelesinde gol 33. dakikada Quaresma’dan geldi ve bu golle siyah-beyazlılar ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İkinci devrenin 52. dakikasında Aurelio’nun ceza sahasında yatarak müdahalesi sırasında İskender’in yerde kalması üzerine hakem Yunus Yıldırım penaltı noktasını gösterdi ve İbrahim Akın penaltıyı gole çevirerek skoru 1-1’e taşıdı. 56. dakikada Bobo’nun yerine Hugo Almeida oyuna dahil oldu. 68. dakikada İstanbul Bş. Bld. Gökhan Ünal’ın golüyle 2-1 öne geçti. Siyah-beyazlılar, 78. dakikada Fernandes’in serbest atıştan pasında Tomas Sivok, güzel kafa vuruşuyla maçta 2-2’lik eşitliği sağladı.

Kalan dakikalarda her iki takım da başka gol bulamayınca mücadelenin normal süresi 2-2 tamamlandı ve uzatmalara geçildi.

1. uzatma devresinin başında üst üste pozisyonlar bulan ancak kaleci Hasagiç’i geçemeyen siyah-beyazlılar, rakibin ataklarında ise savunmada açık vermedi. İlk uzatma devresinde gol gelmedi.

2. uzatma devresinin başında Guti’nin yerine Hilbert oyuna dahil oldu. Fernandes mücadeleci futboluyla alkış alırken, bu bölümde de gol gelmedi ve karşılaşma penaltılara kaldı.

Penaltı atışlarında İstanbul Büyükşehir Belediye adına Cihan ve Metin penaltı atışlarını kaçırdı. Beşiktaş’ta Hilbert atışını kaçırırken Almeida, Fernandes, Aurelio ve Simao golle sonuçlandırdı ve Beşiktaş penaltı atışları sonucunda genel toplamda 6-5’lik üstünlükle kupanın sahibi oldu.

Siyah-beyazlılar bu başarısıyla 9. kez Türkiye Kupası’nı müzesine götürdü.

MAÇIN AYRINTILARI
Stat: Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has
Hakem: Yunus Yıldırım, Baki Tuncay Akkın, Volkan Nariçn, Barış Şimşek (4.)

Beşiktaş: Rüştü Reçber, İsmail Köybaşı, Manuel Fernandes, Tomas Sivok, Ricardo Quaresma, Bobo (DK.56 Hugo Almeida), Guti Hernandez (Dk.106 Hilbert), Ekrem Dağ, Necip Uysal, Simao Sabrosa, Mehmet Aurelio.

Yedekler: Cenk Gönen, Roberto Hilbert, Onur Bayramoğlu, Hugo Almeida, Erhan Güven, Rıdvan Şimşek, Furkan Şeker.

Teknik Direktör: Tayfur Havutçu

İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Hasagiç, Rızvan, Metin, Can, Ekrem, Cihan, Mahmut, Holmen, İbrahim Akın (Dk.83 Gökhan Süzer), Tum (Dk.56 Gökhan Ünal), İskender (DK.105 Tevfik).

Yedekler: Oğuzhan, Efe, Zeki, Mercin, Gökhan, Tevfik, Gökhan Ünal

Teknik Direktör: Abdullah Avcı

Goller: Quaresma (Dk.33), Tomas Sivok (Dk.78)
İbrahim Akın (Dk.54), Gökhan Ünal (Dk.68) İstanbul Bş.Bld.

Sarı Kartlar: Ekrem Dağ (DK.13), Quaresma (Dk.75)
Metin Tepe (Dk.45), Mahmut (Dk.62), Holmen (Dk.120) İstanbul Bş.Bld.