Son Dakika Beşiktaş (12.05.2011)

 

Beşiktaş Aktüel haberler,  son dakika gelişmeleri,  anında haber detayları…

Balyoz sanığı askerler adliyede

Eskişehir’de emekli bir albayın evinde ele geçirilen belgelerle ilgili soruşturma kapsamında, 5 muvazzaf asker adliyeye getirildi. Bir ihbar üzerine Eskişehir’deemekliAlbay Hakan Büyük’ün evinde 21 Şubat tarihinde yapılan aramada ele geçirilen belgelerle ilgili 5 asker adliyede. Beşiktaş’takiİstanbulAdliyesi’ne getirilen askerler savcı Hüseyin Ayar tarafından sorgulanacak. Ele geçirilen belgelerin Suga ve Oraj planlarının devamı niteliğinde olduğu belirtilmişti. Soruşturma kapsamında emekli Albay Büyük tutuklanmıştı.

***

Savcılık inceleme başlattı
MHP’deki skandal kasetleri savcılık yakın takibe alırken, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin suçladığı işadamı İbrahim Faruk Bayındır koruma istedi ve MHP liderine 50 bin liralık tazminat davası açtı. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, partisini sarsan gizli kamera görüntüleriyle ilgisi olduğunu iddia ettiği işadamı İbrahim Faruk Bayındır, önceki gün Beşiktaş Adliyesi’nde ‘müşteki’ sıfatıyla ifade verdi. Kaset skandalı olayına ismini karıştıranların ortaya çıkartılmasını isteyen Bayındır, savcıya kredi kartları ve cep telefonlarının numaralarını vererek gerekli araştırmanın yapılmasını talep etti. Kişilik haklarına saldırı yapıldığı gerekçesiyle, Bahçeli aleyhine 50 bin TL’lik manevi tazminat davası açan Bayındır, can güvenliğinin olmadığını belirterek savcılıktan koruma talebinde bulundu. Bayındır, yaptığı yazılı açıklamada, iddiaları ‘gerçek dışı bir iftira’ olarak nitelemişti.

***

Yeni evlilere Ortaköy’den doğal viagra gönderdi!
Geçtiğimiz günlerde evlenen Prens William ve eşine hediye fındık gönderildi Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, geçen ay dünyaevine giren İngiltere Prensi William’a bir paket fındık gönderdi. Prens William, dün eşiyle birlikte balayına çıkmıştı. Egemen Bağış, Ortaköy’deki AB Genel Sekreterliği binasında İngiltere’nin Avrupa Bakanı David Lidington’la bir araya geldi. Görüşmenin ardından İngiliz Bakan’a kol düğmesi hediye eden Bağış, üzerinde ‘AB’ye fındık Türkiye’ye üyelik’ yazan bir paket de fındık teslim etti. Bağış, “Bunu yeni evlenen Prens’e götürürsünüz” dedi.

İNGİLTERE’DEN TÜRKİYE’NİN AB ÜYELİĞİNE DESTEK
Bakan Bağış, İngiliz mevkidaşı ile yaptığı görüşmede Türkiye-AB ilişkilerini ele aldıklarını söyledi. Bakan Lidington da İngiliz hükümetinin, Türkiye’nin AB üyeliğine verdiği desteği yineledi. İki ülke başbakanının yakın ilişkilerine ve David Cameron’un son Türkiye ziyaretine atıf yapan Lidington, “Türkiye’nin AB üyeliğini destekliyoruz ve buna devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. İngiliz bakan, üyeliğin hem AB’ye hem Türkiye’ye yeni fırsatlar sunacağına inandıklarını dile getirdi. David Lidington, “Türkiye gücü artan bir ülke, AB’ye katkı sağlayacaktır. Türkiye’nin AB üyeliği aynı zamanda siyasi faydalar da sağlayacaktır.” dedi. Türkiye’nin uluslararası arenada her geçen gün daha fazla sorumluluk aldığını söyleyen İngiliz bakan, “Özellikle Arap dünyasında meydana gelen krizlerde Türkiye’ önemli roller üstleniyor. Türkiye’nin AB’ye üye olması, AB’nin tamamına büyük deneyim kazandıracak” dedi.

***

Yaylım ateşi

Bir dönem mahkemelik olan, sonrasında buzları eritip ayrılmaz ikili haline gelen, ama son durakta yeniden birbirlerine sırt çeviren Demet Akalın ve Hande Yener, kozlarını paylaştı. İki ünlü şarkıcı, önceki akşam birbirine yakın iki popüler mekanda sahne aldı.DEMET Akalın, önceki akşam Dj Suat Ateşdağlı ile Etiler’deki bir mekanda sahneye çıktı. Aynı saatlerde Hande Yener de Ortaköy’deki bir başka kulüpte hayranlarıyla buluştu. Sık sık birbirlerine yaptıkları çıkışlarla gündeme gelen ikilinin aynı gecede çok yakın adreslerde program yapmaları, sosyal paylaşım sitelerinde bile yankı yarattı. Bu durumu, dünyanın en büyük derbisi olan Barcelona-Real Madrid maçlarına benzetenler çıktı. Sahne öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akalın, iddialı kıyafeti hakkında “Bu gece kıyafet konusunda cesur davrandım. Bunu Amsterdam’dan satın almıştım, küçük birkaç ekleme yaptım” dedi. Ünlü şarkıcı, Hande Yener’in de aynı saatlerde sahnede olacağını hatırlatıp bu durumu derbi maça benzeten gazeteciye ise “Ben bu şekilde düşünmüyorum. Hande’nin de öyle düşündüğünü sanmam. Herkes kendi yoluna bakıyor” diye karşılık verdi.

BEN MESSİ’YİM

Hande Yener, o saatlerde oğlu Çağın’ın Dj’lik yaptığı Versai Club’taydı. Yener, Akalın’ın programıyla ilgili sorular üzerine “Ben Türkiye’nin Messi’siyim. Demet de iyi bir sanatçı, bunun aksi söylenemez” dedi. Yener’in programını izleyenler arasında “Kavak Yelleri”nin başrol oyuncusu İbrahim Kendirci ile manken Elif Ece Uzun da vardı. Aynı masada oturan ikilinin samimiyeti gözlerden kaçmadı.

***

Akmerkez’in etrafında altın üçgen kuruluyor!

Etiler’deki 3 okulun arazisine karşı TOKİ, 125 okul vaat etti. Değeri 400 milyon doları bulan okulların arazinde bakanlık onay verirse lüks yapılar yükselecek. TOKİ’nin Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı protokol kapsamında Etiler Lisesi, Etiler Otelcilik Meslek Lisesi ve Etiler Kız Meslek Lisesi’nin yerine konut projesi yapılması gündemde. Bakanlık onay verirse arsalar yıl sonuna kadar ihaleye çıkarılacak… Uzun süredir gündemde olan İstanbul Etiler’deki 3 ayrı lisenin bulunduğu arsaların TOKİ’ye devri için Milli Eğitim Bakanlığı’nın onayı bekleniyor. Son olarak 2 ay önce hazırlanan ve Bakanlığa yollanan anlaşma onaylanırsa; Etiler Lisesi, Etiler Otelcilik Meslek Lisesi ve Etiler Kız Meslek Lisesi’nin arsaları TOKİ’nin olacak. Bu arsalar hasılat paylaşımı modeliyle ihaleye çıkarılıp lüks konut projelerine ev sahipliği yapacak. TOKİ de bunun karşılığında 125 yeni okul inşa edecek. Konuyla ilgili görüştüğümüz TOKİ İstanbul Emlak Daire Başkanı Ali Seydi Karaoğlu, TOKİ’nin diğer kamu kurumlarıyla olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığı ile de protokol kapsamında arsa alışverişi yaptığını ifade ederek, “Bu okulların yerine karşılık olarak para ödenmeyecek. Arsaları hasılat paylaşımı modeliyle ihale edeceğiz. Yaratılan kaynakla İstanbul’un muhtelif yerlerinde 125 okul yapacağız. Çalışmalar devam ediyor. 2 ay önce son halini verdiğimiz anlaşma Bakanlıkta. Onaylanırsa ihaleler yıl sonuna kadar yapılabilir” dedi.

“AKMERKEZ GİBİ YOĞUN BİR YAPILAŞMA OLAMAZ”
Arsaların mevcut imar durumunun eğitim alanı olduğunu, ancak TOKİ’ye geçmesi halinde yeni plan yapılacağını ifade eden Karaoğlu, “Çevrenin yapı koşullarına uygun, Boğaz öngörünümünü bozmayacak bir planlama olacak” diye konuştu. Karaoğlu, bu bölgede konut yapmanın ofis ve ticari amaçlı yapılara göre daha doğru olduğunu belirtti. Arsaların yüksek ihtimalle konut imarı alacağını kaydeden Karaoğlu, şöyle konuştu: “3 ayrı konut projesi yapılabilir. Ancak arsalar çok büyük değil. 7, 8 ve 16 dönüm büyüklüğünde 3 parsel var. Kesinlikle, Akmerkez gibi, yoğun bir yapılaşmanın gerçekleşmesine izin verilmeyecek.” Okullarda öğrenim gören öğrencilerin önceki gün devir kararına yönelik eyleme katıldığını hatırlattığımız Karaoğlu, “Zaten henüz kesin bir şey yok. Bakanlık onay vermeyebilir. Belki de bu iş kalır. Öğrencilerin tutumu da burada etkili olabilir” şeklinde konuştu.

DEĞERİ 400 MİLYON DOLARI BULUYOR
Söz konusu bölgede boş arsa olmadığı için rayiç bedele ulaşmak kolay değil. Ancak, İstanbul’un bu tip gözde yerleşim bölgelerinde yer alan ve daha önce satılan arsalardan yola çıkılarak metrekare fiyatının 10 bin ile 15 bin dolar arasında olabileceği tahmin edilebilir. Arsaların büyük olanı (16 bin metrekare) daha fazla inşaat hakkı tanıyacaktır. Buna göre, metrekaresi 15 bin dolardan 240 milyon dolara yakın bir değer hesaplanabilir. 7 bin ve 8 bin metrekarelik küçük arsaların da metrekaresi 10 bin dolardan 70 ve 80 milyon dolar edeceği düşünülürse, toplamda yaklaşık 400 milyon dolarlık bir değerden söz edilebilir. Fakat, bu rakamlar arsalara konut imarı ve 2 civarında emsal tanındığında geçerli olur.

YENİ KONUTLAR FİYATTA ESKİYİ İKİYE KATLAR
Bölgede faaliyet gösteren emlak ofislerinden alınan bilgiye göre, arsaların bulunduğu civardaki 25-30 yıllık binalarda, konutların ortalama metrekare fiyatı 5 bin ile 6 bin lira arasında değişiyor. Aynı lokasyonda yeni binalar inşa edildiğinde ise özelliklerine göre farklılık göstermekle birlikte metrekare fiyatının ortalama 10 bin liraya çıkması öngörülüyor.

***

Beşiktaş Belediyesi, Beşiktaş’ta yer alan her mahalleye özel tekne gezileri düzenleyerek yaza merhaba diyor.

9 Mayıs 2011 Pazartesi günü başlayacak olan tekne gezileri için her mahallede özel servisler hizmet vericek. Toplam 21 mahallenin yer aldığı Beşiktaş’ta, kentlilerimiz kendilerine ayrılmış gün ve saatlerde mahallelerinden servisle alınıp, teknelerin kalkış yeri olan Kuruçeşme’ye götürülecek, gezi bitiminde de yine aynı yerden servisle mahallelerine bırakılacak. Yaklaşık iki saat süren tekne gezilerinde mahalle sakinleri birbirleriyle tanışma ve sohbet etme imkânı bulurken gezilerde ikram edilen yiyecek ve meşrubatlarla da, İstanbul Boğazı’nda piknik keyfi yaşıyacaklar.

Mahalle Tekne Gezileri Programı

Tarih : Mahalle Adı/Saatı
Mahalle Adı/Saat
09 Mayıs 2011 Etiler Mah.
10:30-12:30

Levent Mah.
13:30-15:30
10 Mayıs 2011 Konaklar Mah.
10:30-12:30
Nispetiye Mah.
13:30-15:30
11 Mayıs 2011 Arnavutköy Mah.
10:30-12:30 Bebek Mah.
13:30-15:30
12 Mayıs 2011 Kültür Mah.
10:30-12:30 Ulus Mah.
13:30-15:30
13 Mayıs 2011 Mecidiye Mah.
10:30-12:30 Yıldız Mah.
13:30-15:30
16 Mayıs 2011 Akatlar Mah.
10:30-12:30 Levazım Mah.
13:30-15:30
17 Mayıs 2011 Muradiye Mah.
10:30-12:30 Vişnezade Mah.
13:30-15:30
18 Mayıs 2011 Kuruçeşme Mah.
10:30-12:30 Balmumcu, Sinanpaşa,
Cihannuma Mah.
13:30-15:30
20 Mayıs 2011 Abbasağa Mah.
10:30-12:30 Gayrettepe Mah.
13:30-15:30
23 Mayıs 2011 Ortaköy Mah.
10:30-12:30 Dikilitaş Mah.
13:30-15:30
24 Mayıs 2011 Türkali Mah.
10:30-12:30