SPOR-Facia bağıra bağıra geldi!..

BEŞİKTAŞ-Bursa’da önceki gün maçın iptal olmasına neden olan ve meydan muharebesine benzeyen olayların yankıları sürerken, yaşananların aslında en başta engellenebileceği, Beşiktaş yönetiminin bunun için gerekli tüm uyarıları yaptığı ortaya çıktı. Bursa İl Güvenlik Kurulu hafta içinde yaptığı toplantıda Beşiktaşlı taraftarların mücadeleye alınması yönünde karar verirken, toplantıya Beşiktaş yönetiminden temsilci çağrılmaması eleştirilen konuların başında geliyor. Buna karşın siyah-beyazlılar statta kendilerine ayrılacak yüzde 5’lik biletleri almayacaklarını Bursasporlular’a da ilettiler. Ayrıca Beşiktaş kulüpten bilet isteyen taraftarları da aynı gerekçeyle geri çevirirken, siyah-beyazlı taraftarlar yapılan tüm uyarılara karşın biletix’ten bireysel olarak bilet aldılar.

‘VAHİM OLAYLAR ÇIKABİLİR’

BÜTÜN bu gelişmelerin ardından sanal ortamda, internet forumlarında da iki takım taraftarlarının tehditkâr mesajları ve meydan okumaları ile dolarken, Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören de Bursa Valisi Şahabettin Harput’u arayarak ortamın daha da gerilebileceğini, kararı bir kez daha gözden geçirilmesi gerektiğini iletti.

DEMİRÖREN bu görüşmede Türk sporuna hayırlı olmayacak olayların vuku bulacağı düşüncesinde olduklarını, İl Güvenlik Kurulu’nun kararının gelişen olaylar sonrası bir kez daha gözden geçirilmesinin doğru olabileceğine dikkat çekti. Vali Harput ise Bursa Emniyeti olarak gelecek taraftarların ve Beşiktaş futbol takımı her türlü emniyetini sağlayabilecek durumda olduklarını güvenlik zaafiyeti kesinlikle düşünülmemesi gerektiği karşılığını verdi.

ANCAK maça saatler kala Bursa sokakları savaş alanına dönerken, alınan önlemlerin yetersiz kaldığı da ortaya çıktı. Vali Harput’un kararının bilançosu ise ağır oldu. Maç iptal edildi, , 25’i polis 34 kişi yaralandı. Onlarca araç yakıldı, onlarca dükkanın camı indirildi, yüz binlerce liralık maddi hasar oluştu.

Yazıcı: Hükmen olursa altından kalkamazlar

BURSA’DA yaşananlar sonrası sağduyu çağrıları yapılırken Bursaspor avukatı Öztürk Yazıcı’nın açıklamaları şaşkınlık yarattı. Bursa’nın sahipsiz olmadığını belirten Yazıcı “Hükmen mağlubiyet kararı çıkarsa kimse bunun altından kalkamaz. Hiçbir kabahati olmayan Bursaspor ceza almamalı. Bursa sorumlu olmadığı ve stat dışında gelişen olaylardan yargılanamaz” dedi.

19 kişi gözaltına alındı

BURSA Emniyeti çıkan olaylar nedeniyle 19 kişiyi gözaltına aldı. 6’sı 18 yaşından küçük 19 şüpheli yeni spor yasasına muhalefet, kamu görevlilerine mukavemet, kamu malına zarar vermek, kesici aletle yaralamak suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. Savcılık ise 1 günlük ek gözaltı süresi vererek zanlıları Emniyet’e geri gönderdi.

VATAN