SPOR-Maç öncesi son durum

BEŞİKTAŞ-Beşiktaş hafta içi oynayacağı Ziraat Türkiye Kupası finalini kazanarak Avrupa bileti almanın hesaplarını yaparken yine de Bursaspor’u yenerek taraftarın sevindirmek istiyor. Siyah-beyazlı ekipte sakatlıkları bulunan Ferrari, Nihat, Ernst, Nobre, Guti, İsmail, Ersan ve Almeida maç kadrosunda bulunmuyor. Beşiktaş’ta genç Atınç ise kırmızı kart cezalısı olduğu için karşılaşmada forma giyemeyecek.

İki takım arasındaki rekabet
Beşiktaş ile Bursaspor, bu akşam yapacakları maçla birlikte lig tarihinde 84. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında, 1967-1968 sezonundan bu yana yapılan toplam 83 lig maçından 32’sini Beşiktaş, 16’sını Bursaspor kazanırken, 35 maç da berabere sonuçlandı. Siyah-beyazlıların ligdeki toplam 104 golüne, yeşil-beyazlılar 74 golle karşılık verdi.

Bursaspor, sahasında yaptığı lig maçlarında, Beşiktaş’a karşı galibiyet sayısında önde bulunuyor. İki takım arasında Bursa’da yapılan 40 maçın 12’sini Bursaspor, 9’unu Beşiktaş kazanırken, 19 maç da berabere sonuçlandı. Bursa Atatürk Stadı’nda Bursaspor 44, Beşiktaş ise 33 gol attı. Bursaspor, geçen sezonun son haftasında evinde ağırladığı Beşiktaş’ı 2-1 yenerek, tarihinde ilk kez şampiyon olmuştu.

Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında ligi üçüncü sırada tamamlamak isteyen Bursaspor, saat 20.00’de evinde Beşiktaş’ı ağırlayacak. Karşılaşmayı Süleyman Abay yönetecek. Geçen sezonu şampiyon tamamlayan Bursaspor, ligde zirve yarışının dışında kalsa da sezonu üçüncü sırada bitirip Avrupa Ligi’nde az ön eleme turu oynamak istiyor. Karşılaşmada, sakatlıkları bulunan kaleci Ivankov, golcü futbolcu Sercan Yıldırım ile tecrübeli orta saha oyuncusu Insua forma giyemeyecek. Geçen haftaki Kayserispor maçının son bölümlerinde kırmızı kart gören kaptan Ömer Erdoğan ile Ozan İpek de Bursaspor’un faydalanamayacağı diğer isimler.

Muhtemel 11’ler
Bursaspor: Yavuz, Ali, Serdar, İbrahim, Vederson, Altidore, Svensson, Ergiç, Volkan, Batalla, Miller
Beşiktaş: Rüştü, Hilbert, İbrahim Toroman, Sivok, Ekrem, Necip, Aurelio, Fernandes, Simao, Quaresma, Bobo