SPOR-‘Sat-ma-ya-ca-ğız’

BEŞİKTAŞ-Quaresma, Guti, Simao, Almeida transferlerinin altında imzası bulunan Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı, birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. Forlan transferinden Schuster’in gidişine, şampiyonluk yarışından Quaresma’ya gelen tekliflere kadar soruları yanıtlayan Adalı gelecek sezon için şampiyonluk sözü verdi. İşte TRT Spor’daki Basın Tribünü programına konuk olan Adalı’nın gözünden Beşiktaş…

‘Önemli yol katettik’
“Tottenham, Forlan için 9 Milyon Euro’luk bir teklif vermiş. Ben yaşı gerekçisi ile bonservis bedeli ödenerek böle bir transferin yapılmasını mantıklı bulmuyorum. Son iki üç görüşmemizde Madrid’e bunu ifade ettik. Forlan’ın maaşını veririz. Forlan’ı alırız, ancak bonservis bedeli ödemezsek… Bir sponsor yardımıyla transferi daha kolay halledebiliriz. Geçtiğimiz haftadan sonra hem Forlan’da, hem de sponsor konusunda önemli yol katettik.”

‘Şampiyon olacağız’
“Beşiktaş ruhu ile eşleşen, örtüşen ve saldıran Beşiktaş yaratmak hayalimizdi. Elimizdeki futbolcular buna uygun değildi. Aksayan tarafları hepimiz görüyoruz. Önümüzdeki sezon bu takım iç etken dış etken ne olursa şampiyon olacak. Bu kadar iddialıyım.

‘Schuster’i bunalttılar’
“Biz soruyu sorarken karşımızda ki insanı düşünerek soru sormuyoruz. Ömer Güvenç’in ‘Sizin sisteminiz yokmuş’ sorusunu Türk antrenöre sorabilir misiniz? O kadar çok tahrik edeceği sorular soruldu ki, bana sorarsanız ben bunu yadırgadım. Schuster 13. haftada ayrılmak istedi ama sonrasında oturduk, konuştuk ve devam kararı aldık. Ancak olumsuzluklar sürünce bıraktı.”

‘Sat-ma-ya-ca-ğız’
“Ricardo bu kadar sevilmeyi hak ediyor. Bu sene ben şahsen dört dörtlük oynadığını düşünmüyorum. Önümüzde ki sene çok daha iyi olacak. 2 sene boyunca oynamamış birini 72 saatte bir maç oynatmak kolay değil. Quaresma’yı hiç bir zaman satmayı düşünmedik. Quaresma’yı satmayacağım için fiyat düşünmedim. Quaresma’ya 20 Milyon Euro civarında teklif var.”

‘Guti Beşiktaş’ta kalmak istiyor’
“Guti’nin gece hayatından bahsediyorlar. O izin günü haricinde dışarı çıkmaz. Madrid’e gittiğimizde ben de gece sokağa çıkıyorum. Gittiğimiz gece kulüplerinde hem Real Madrid, hem de Atletico’lu futbolcular oluyor. Fakat orada bizi ne itip kakan kameraman oluyor ya da bizi çeken oluyor. Guti’ye 4.8 Milyon Euro’ya Zenit’ten teklif vardı. Türkiye’yi biz anlattıktan sonra ikna oldu. Üstelik tam yarı fiyatına. Sinirinin sebebi izin gününde bu kadar rahatsız edilmesi. Guti bana kendi gelip sözleşme uzatmak istediğini söyledi. Quaresma da sözleşmesini uzatmak istedi. Mendes geldiğinde ona da aynısını söyledim. Şu anda sözleşme uzatılacak dönem olmadığını belirttim.”

‘Ceza aldım, çünkü…’
“İnsanların aklında soyunma odasını basmak kalmış. Ben 30 gün cezayı söyleyince aldım, basınca değil! Zaten şampiyonluk şansımız kalmadığı zaman bu açıklamayı yaptık. Ben Karabük soyunma odasına gidip, Emenike’nin durumunu sordum. O gün Toraman kırmızı görmeliydi. Ligde iddiamız kalmadı. Biz olmadıktan sonra kim şampiyon olacaksa olsun.”

‘Egemen neden olmasın?’
“Biz sezon devam ederken aynı ligde mücadele ettiğimiz başka bir takımın futbolcusu ile görüşmek istemiyoruz. Bizim için doğru da değil, etik de değil… Egemen’in bu sene sonunda sözleşmesi bitiyor. Kendisi bizim ihtiyacımız olan bölgede görev yapan bir futbolcu. Sezon sonunda takımı ile anlaşamazsa oturur, konuşuruz. Yerli statüsünde olması önemli.”

FANATİK