Varsın, bencil olsun!

Efendim, Quaresma takım oyunundan uzakmış, ofansa çıkıldığı anlarda bencilmiş, her yerden kaleye şut atıyormuş, kızanı da var, seveni de! Valla bu yönleri bizi hiç mi, hiç ilgilendirmiyor. Her yönüyle yıldız oyuncudur Quaresma… Dur-durak bilmiyor, aldığı her topta oyunu rakip alana yıkıyor, en önemlisi takımı ayağa kaldırıyor, tehlikeli şutlar atıyor. Sanırsınız ki, Kartal’da yırtıcı bir forvet oyuncu var da, o vermiyor! İkinci yarıda bir şut attı, Aykut güçlükle tokatladı, dönen topu, Bobo boş kale yerine direğe nişanladı. Aynı Bobo, müsait pozisyonda yine şut attı, o da direkte patladı. Quaresma, futbol adına keyif veriyor. Varsın, onun kusuru ‘bencilliği’ olsun. Valla, bencillikte olsa ona çok yakışıyor. Topu ayağına aldığı anda, başlı başına bir tehlike Quaresma. Siz siz olun, sakın ola Quaresma’yı, Avrupa’ya kaptırmayı aklınızdan bile geçirmeyin!
O bir markadır ve de Beşiktaş’ın yüz akıdır bizce. Serkan Kurtuluş, ilk yarıda onu marke edemedi, çabukluğuna yetişemedi, sarı gördü, ikinci sarıdan atılması gerekirdi, atılmadı. Bülent Ünder, işin farkına vardı, ikinci yarıya onu kenara aldı, kırmızıdan kurtardı!
Neyse, gelelim haftanın derbisine, ya da iki takım açısından prestij mücadelesine… İlk yarıda baskılı oynayan, topu iyi kullanan, ancak goller üretemeyen Galatasaray vardı sahada. İlk on dakika Kartal’ı sahasına kapatan Cim-Bom, bu baskılı oyununu golle taçlandıramadı.
Prestij olmasına karşın, her iki takım da maçı kazanmak adına arzuluydu. Ne var ki, ikinci yarıda bir anda herşey terse dönüverdi. Guti, sakatlıktan yeni çıkmış, ikili mücadelelerde ürkek, performansından uzaktı. Guti’yi 59.dakikaya kadar sahada pek göremedik! Marco’nun nefis kafa şutundan attığı golde, onun asisti, Cim-Bom’u moralmen çökertirken, Kartal’ı şaha kaldırdı. Nitekim, bir dakika sonra Simao sahne aldı, farkı ikiye çıkarırken, derbiye heyecan getirdi. Bu iki gol prestij derbisinin oyun kalitesini de artırırken, Galatasaray’ın risk alması, Beşiktaş’ın işine de yaradı, Bobo ve Quaresma, yakaladıkları pozisyonları gole çevirseler, farkın büyümesi işten bile değildi.
Her yönüyle kupaya kilitlenen Beşiktaş, dünkü galibiyetle, ligde ilk dörde girme iddiasını da önümüzdeki haftaları taşıdı.