SPOR-Beşiktaş Cola Turka: 66 Panküp Kayseri Şeker: 80

BEŞİKTAŞ-Siyah-beyazlı ekip Beşiktaş Cola Turka Kadın Basketbol Takımı, play-off çeyrek final serisinin ikinci maçında Panküp Kayseri Şeker’e 80-66 mağlup oldu… Beşiktaş Cola Turka, BJK Cola Turka Arena’da oynanan mücadeleye Nilay, Marques, Yasemin, Sales ve Santos beşi ile başladı. İlk sayılar Sanford ile konuk takımdan geldi. Santos ile mücadeledeki ilk sayılarını kazanan siyah-beyazlılar, Nilay, Marques ve Yasemin ile sayı üretirken, konuk takım da Gizem, Bahar ve Sanford ile buna yanıt verdi. İlk 5 dakikalk bölüm 11-12 Panküp Kayseri Şeker’in üstünlüğüyle geçildi. İlk çeyrekte özellikle Sanford ve Bahar ile etkili olan Panküp Kayseri Şeker, birinci periyodu 17-22 üstünlükle tamamladı.

İkinci periyoda Pringle’nin basketiyle başlayan ve hücumda bu oyuncuyla bir hayli etkili olan konuk takım, bir ara farkı 14 sayıya kadar çıkarttı (17-31). Sales ve Yasemin Horasan’ın basketleriyle rakibine yanıt vermeye çalışan siyah-beyazlılar, savunmada sıkıntı yaşadı. 2. periyodun son bölümlerindeki basketler sonucunda Beşiktaş Cola Turka farkı 9 sayıya kadar indirdi. Kayseri Panküp Şeker soyunma odasına 35-44 üstünlükle gitti.

Üçüncü periyoda iyi başlayan takım Panküp Kayseri Şeker oldu. Üst üste basketler sonucunda bir ara farkı 20 sayıya kadar çıkartan (39-59) Kayseri temsilcisi karşısında Sales ile sayılar bulan siyah-beyazlılar, farkı azaltsa da rakibin hücumlarını durdurmakta zorlandı. Üçüncü çeyrek 48-68 konuk ekibin üstünlüğü ile geçildi.

Son periyotta farkı kapatmak için çaba harcayan siyah-beyazlılar, Santos ile dördüncü çeyreğin ilk basketini kaydetti. Tuğba ve Salkauske’nin de skora katkı yaptığı bu çeyrekte Beşiktaş Cola Turka, farkı azaltmak için elinden geleni yapmasına karşın Kayseri Panküp Şeker mücadeleden 66-80 galip ayrıldı.

Seride durumu 3-1’e getiren Panküp Kayseri Şeker, play-off’ta yarı finale yükselirken, siyah-beyazlılar sezonu tamamladı.