AKTÜEL-Otomobilde satış rekoru

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayraktar, ”Otomobil ve hafif ticari araç satış rakamları aralık 2010’da gerçekleşen 148 bin 369 satışla yıl sonunda 760 bin 913 adede ulaşarak yıllık bir milyon satış hedefimizin hayal olmadığını da kanıtladı” dedi. ODD, başarılı şirketleri, ürünleri ve projeleri ödüllendirmek amacıyla ilk kez düzenlediği ”ODD Satış ve İletişim Ödülleri, 2010 gladyatörleri” düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Törende yaptığı konuşmada Bayraktar, geçtiğimiz günlerde vefat eden ODD’nin ilk Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Yüce’yi saygıyla selamladı.

Bayraktar, bu gece Türkiye ekonomisi için önemli açılımlar ve fırsatlar sunmaya başlayan ve Türkiye için adeta bir lokomotif sektörü haline gelen otomotivin gladyatörlerinin ödüllendirileceğini belirtti.

Bankacılık ve finans sistemindeki istikrarın yarattığı olumlu hava, faiz ve enflasyondaki düşük seyir ve cazip tüketici kredili kampanyalarla yıl sonunda rekor satış rakamlarının yakalanmasının kolaylaştığını belirten Bayraktar, otomobil ve hafif ticari araç satış rakamlarının aralık 2010’da gerçekleşen 148 bin 369 satışla yıl sonunda 760 bin 913 adede ulaşarak yıllık bir milyon satış hedefinin hayal olmadığını da kanıtladığını söyledi.

Türkiye’nin gerçek potansiyelinin, bu rakamların çok ötesine çıkılabileceğini gösterdiğini, bu rakamlara ulaşmanın ve Türkiye’de otomotiv sektörünün topyekün gelişmesinin yolunun iç pazarı geliştirmek olduğunu anlatan Bayraktar, ”Bu süreci iyi yönetebilirsek otomotivde de kazandığımız ivmeyle dünyanın önemli ekonomileri arasında sıralamamızın hızla yükseleceğine hiç şüphemiz yok…” dedi.

Bayraktar, 2010 yılında sektör olarak açık hava ve internet dışında yaklaşık 250 milyon liralık bir reklam yatırımı gerçekleştirdiklerine işaret ederek, bu rakamın toplam reklam pazarının yaklaşık yüzde 6’sına denk geldiğini belirtti.