SPOR-Schuster’den açıklamalar

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, Rapid Wien maçı öncesinde düzenlediği basın toplantısında Beşiktaş’ın genel durumunun iyi olduğunu ve sadece yarınki maçı düşündüklerini söyledi. UEFA Avrupa Ligi’nde grup kuraları çekildiğinde kendisinin Porto’nun birinci, Beşiktaş’ın da ikinci olacağı değerlendirmesi yaptığı hatırlatılarak, ”Beşiktaş’ın şansı devam eder mi?” şeklinde soru yöneltilen Schuster, ”Bunları düşünmek istemiyorum açıkçası. Tek düşüncem yarınki maç” yanıtını verdi.

Mayıs ayında Dublin’de oynanacak finalde Beşiktaş’ın olup olmayacağı sorusu üzerine Schuster, ”Şu an tek düşüncem bu maçı da geçip ilk yarıyı bitirmek” dedi. Bir gazetecinin gergin olup olmadığı yönündeki soruyu “Çok iyiyim” diye yanıtlayan deneyimli teknik direktör, takımın genel durumunun değerlendirmesini isteyen basın mensuplarına, ekibinin gayet iyi durumda olduğunu söyledi.

Rapid Wien maçının sakat futbolcularımızı denemek için bir şans olduğunu ifade eden Schuster, “Bazı detayları deneyeceğimiz bir maç olacak. Önceki günlere oranla farklı bir kadroyla çıkacağız. Sakatlıktan çıkan oyuncularımıza şans vereceğiz. Quaresma, Ferrari ve Nobre’yi yarınki maçta oynatmayı düşünüyoruz. Bu kadar kötü geçen durumlardan sonra tek sevindirci olan böyle bir maçta bu oyuncularımızı kullanabilecek olmamız. Özellikle sakatlıktan çıkanların geri dönüşü bizim için bir avantaj olacak. Bu maçı da böyle geçirmek istiyoruz” dedi.

Takımının Spor Toto Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi’nde iki farklı performans ortaya koyduğu belirtip, bu farkın nasıl ifade edilebileceği sorulan Schuster, ülke futbollarının farklılığının bunu yarattığını anlatarak, ”Aslında bu birçok ekibin başına gelebilen bir şey. Nedeni, olduğunuz ülkede olan futbolla diğer ülkedeki futbolun farklılık göstermesi. Türkiye’de sıkıntı yaşarken, daha kuvvetli rakiplere karşı Avrupa’da rahat mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Gruplardaki durum netleştikten sonra oynanan son maçları gereksiz bulduğunu da sözlerine ekleyen Alman teknik direktör, “Böyle maçlar benim için pek bir şey ifade etmiyor. Bana kalırsa bu maçların oynanmaması gerekir. Çünkü oynadıktan sonra kimsenin konumu değişmiyor. Dolayısıyla ev sahibi için de deplasman takımı için de fazla harcamaya, mental yorgunluğa sebep oluyor. Elimde bir güç olsa bu maçların oynanmamasını dilerdim” ifadelerini kullandı.